UTA Arad

Păcurar: „Am câștigat prin dăruire, nu dădea bine dacă pierdeam cu Poli și băieții au conștientizat acest lucru”





UTA a învins-o pe ACS Poli cu 2-1 după un meci cu două reprize aproape distincte. Timișorenii au deschis scorul rapid prin Dănuț Bilia și își puteau majora avantajul în prima parte prin ocaziile lui Bădăuță.

Și UTA a avut șansele ei în primul mitan, dar s-a dezlănțuit cu adevărat în partea a doua, când a înscris de două ori și a mai avut câteva situații excelente. „Știam că va fi foarte greu. Înaintea meciului cu Ripensia am fost să îi văd pe cei de la ACS la meciul cu Luceafărul, o echipă agresivă, destul de bine așezată în teren, cu un antrenor experimentat. Am început jocul slab, practic de la 0-1, ceea ce ne-a dat peste cap toate planurile. Știam tot ce fac ei, am luat un gol surprinzător, au bătut repede cornerul și au înscris. Mai avem foarte mult de muncit, chiar dacă am câștigat, am făcut-o prin dăruire. Prima repriză a fost a lor, în a doua am încercat să ne impunem. Mulțumim spectatorilor că ne-au încurajat și îi rugăm să aibă răbdare cu noi, pentru că mai avem încă foarte mult de lucru. Prima repriză a fost cu 5% mai bună decât cea de la Ripensia, pentru că totuși ne-am creat ocazii, pe când atunci nu am făcut acest lucru. A fost o stare de transformare pe plan fizic, jucătorii au venit treptat, unii sunt pregătiți, alții nu prea. Încă avem probleme la agresivitate și la respectarea strictă a sarcinilor de joc. Nu știu ce s-a discutat la pauză, eu am rămas pe bancă, <<Mister>> a vorbit cu jucătorii. au fost cuvintele lui Cristian Păcurar, secundul echipei arădene.

Pe lângă rezultatul bun, UTA a arătat totuși unele slăbiciuni, iar membrii staff-ului tehnic sunt în continuare conștienți de acest lucru. „Le-am atras atenția băieților, le-am spus să aibă mare grijă la acest meci. Mi-a fost frică, nu de adversar, ci de faptul că noi momentan avem doar mulți jucători buni, nu și o echipă. Important e că s-a terminat cu bine. Am făcut și un joc slab și am și pierdut la Timișoara cu Ripensia, nu am dorit să intrăm pe o pantă psihică negativă. Nu dădea bine să pierdem cu Poli, băieții au conștientizat acest lucru. Nu vrem să ne culcăm pe o ureche, muncim în continuare și mai mult, de luni începem un ciclu săptămânal normal, pentru că avem un nou meci greu, cu Luceafărul. Când construiești o echipă, trebuie să o iei pas cu pas. Ne bucurăm astăzi pentru acest succes, iar de mâine trecem din nou la muncă. Vestiarul nostru e unul foarte matur, jucătorii cu experiență știu să se comporte cu cei tineri, nu sunt agresivi nici comportamental și nici verbal. Am toată stima pentru cei seniori, pentru modul în care discută cu juniorii. Ușor-ușor vom pune la punct lucrurile, atât fizic cât și tehnico-tactic.” a încheiat Păcurar.

Pentru UTA urmează o partidă cu Luceafărul Oradea, echipă pe care a întâlnit-o și în perioada de pregătire. Atunci s-a încheiat 1-1, cu goluri marcate de D. Popa pentru arădeni și Flaviu Drăgan pentru „luceferi”.

6 comentarii

  1. Cu Luceafarul va fi un meci la fel de greu poate mai greu decat cu ACS. Timis. care trebuie castigat pt. a aduna puncte cat mai multe pt. liniste in clasament !!!

    0
    0
  2. Cu Luceafarul va fi un meci la fel de greu poate mai greu decat cu ACS. Timis. care trebuie castigat pt. a aduna puncte cat mai multe pt. liniste in clasament !!!

    0
    0
  3. Lovitura reală e starea de sănătate a antrenorului ! Se vede in teren . Echipa a rămas nelucrată și are inerția realizărilor personale. Fruntaș e Bodea . Jucătorii sosiți și-l doresc pe Popa . Cu alt antrenor ,orizontul devine gri. În funcție de starea lui de sănătate sau chiar înlocuire se amina și apariția unei formații solide Ca la panoul cu demolarea stadionului ,va trebui pornit tot un cronometru ! Al doilea în viața echipei !!

    0
    0
  4. Acum se vede cât de nepriceput este Primarul Falcă. După capul ( ? ) lui vrea să facă un stadion , ptr. aceşti copii stângaci ( numiţi de unii „fotbalişti” ) . Mai bine să le pregătească 200 de mături. Ptr toţi „fotbaliştii ” plus ” galerie” resp. tot personalul de la UTA. ( preşedinte , antrenori, maseur, bucătar …până la paznicul de noapte ) şi să le pună să măture străzi oraşului. Un lucru bun de care beneficiază toată societatea arădeană.

    0
    0
  5. Vad ca foarte multi carcotesc cu multa rautate la adresa,impotriva, UTA-ei si acum chiar ca nu au dreptate.Pe bune!
    Aproape nimeni dintre acestia nu vad situatia reala si de fapt.Omogenizare nu are cum sa existe(sper ca momentan doar),chiar daca de la jucatorii cu CV mai bun,ne dorim mult mai mult.
    Cred ca nimeni dintre noi,nici macar staff-ul,nu s-ar fi asteptat sa incepem meciul de la 0:1,macar ca existau semnale ca Recasul joaca altceva decat inainte.Pe aceasta cale rog pe toti sa puna mana pe inima si sa recunoasca faptul ca in primele 30 min,putea fi lejer 0:2,sau 0:3,nemaivorbind de bara din dreapta lui Bodea,care era gata sa fie smulsa!
    Ceva nu se lega la mijloc,nu eram pe posesie absolut deloc pierdeam mingi usoare si de asemenea usor deposedati.
    Apoi incet incet am scos capul,mai cu curaj,chiar mai inainte ca ACS-ul sa se blindeze pe doua linii foarte compacte si sa incerce contra-atacuri taioase.Uneori le-a si iesit,noroc cu Bodea,portar de reflexe,cum il stim.De aceea spun ca dupa 0:1,putea fi si 0:2-3!
    Mijlocul a inceput sa se lege cumva,dar se vedea si de pe luna nervozitatea,aici culminand Cipri Rus.Il inteleg,pentru ca inca este in situatia sa cobare dupa mingi ceea ce nu ar fi cazul,daca am avea ceea ce trebuie,langa el.
    Unii spun despre Costin ca a jucat slab!Poftim?Cum?Costin a facut un foarte mare travaliu si va rog sa ma credeti ca nu o spun din amicitie,pentru ca nu il cunosc personal!De asemenea parca si Copaci s-a trezit la realitate.El Hasni si Seroni?Buni!
    Ciucur?A rezistat cu brio la sistemul de urcare pe banda,ofensiv,inclusiv la faza golului 2.Nu este sutul pentru cine il doreste,ci pentru cine o potriveste(involuntar,Rus).
    Prea usor luam cartonase si am sustinut-o mereu.Joci deja din prima repriza cu inchizatori avertizati.Iese Neagu si Matei ia cartonas galben imediat!A jucat si Matei bine,incisiv,totusi mici balbe,dar este total altul „Mateiului din tur”.Clar ca in mare crestere de forma.
    Problema este ca ne lovim de accidentari si suspendari.Pentru Melinte,Coulibaly rezervele propuse,nu se ridica la nivelul cerut,deocamdata,exceptie Hrezdac,astazi.
    Astazi nu pot sa-l critic pe Stahl,pentru in minutele pe care le-a jucat,a fost pe toate posturile,la un moment dat,era mijlocas stanga defensiv,dar ceva se intampla cu baiatul acesta.
    Astazi am vazut multa daruire si dorinta de rasturnare a scorului si asta conteaza mult mai mult decat orice.Mereu este bine,cand se termina cu bine.3 puncte sunt 3 puncte!
    Bravo baieti!HAI UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button