Pariuri sportive, gaming și casino

Meciuri trucate la pariuri 100% sigure – Învață cum să te ferești





Internetul este un mediu cu multe capcane, iar pariorii nu sunt scutiți nici ei de „țepe”. Mă refer aici la „ponturile” despre „meciurile trucate la pariuri 100% sigure”, pe care unii indivizi le vând și pe sute de euro.

În cele ce urmează, îți voi explica de ce nu trebuie să cumperi sub nicio formă ponturi de pe Internet. Trebuie să fac mai întâi o distincție între șarlatanii care promit că te vei îmbogăți dacă îți vor furniza informațiile pe care le dețin și tipsterii care, în schimbul unei sume lunare, îți spun cum să pariezi pentru a fi pe plus, dar recunosc că nu pot garanta profitul. 

Cer mulți bani ca să fie convingători

Așadar, dacă intri pe grupurile de pariori de pe Facebook, găsești postări ale indivizilor dubioși prin care aceștia spun că au aflat despre un blat și te invită să ceri detalii în privat dacă ești interesat. Uneori te contactează ei în privat cu mesaje de genul „Am un pont sigur, te interesează?”, sau „Vrei să faci bani garantat? Am surse sigure că un meci e blat”, sau „Am un prieten în Serbia care e în legătură cu mafia pariurilor și a aflat de un meci din weekend că e aranjament”. 

Dacă te declari interesat, afli și prețul. Cu cât doresc să fie mai convingători, cu atât prețul este mai mare. E o chestiune de marketing. Am un amic care deține un magazin de echipament sportiv. Într-o zi, a băgat la vânzare niște fluiere de arbitru la prețul de 30 de lei. Nu le cumpăra nimeni. Când a mărit prețul la 120 de lei, fluierele s-au vândut „ca pâinea caldă”, pentru că lumea avea „garanția” că este marfă de calitate.

În realitate, informațiile nu „transpiră”

 

E clar că sunt meciuri aranjate în toată lumea, mai ales în Balcani, unde fotbaliștii din ligile inferioare sunt prost plătiți pe hârtie, iar în realitate nu își primesc banii cu lunile. Îți dai seama imediat de aceste aranjamente dacă te uiți de mulți ani la fotbal, cu atât mai mult dacă faci sau ai făcut parte din fenomen. Este foarte greu, însă, să anticipezi un blat, pentru că informațiile nu „transpiră” în afara părților implicate.

Există două categorii principale de aranjamente: pentru pariuri și pentru binele uneia dintre echipe. În primul caz, pentru trucarea rezultatului se apelează la un număr foarte mic de jucători, uneori la un singur fotbalist, de obicei din compartimentul defensiv. În al doilea caz, blatul se face prin jucătorii de încredere ai conducerii, prin veterani, care primesc sarcini precise. Cei tineri habar nu au de scenariu și nu o dată s-a întâmplat să îl dejoace. 

La fel de clar este că rar se întâmplă ca un jucător „să fie blat” iar antrenorul să nu îl „miroasă”. 

Tu ai risca să intri la închisoare?

 

Dar, așa cum spuneam, despre aranjamente nu știu decât cei implicați, pentru că se fac doar cu oameni de încredere, „oameni de onoare”, așa cum le spunea Jean Pădureanu. Niciun om sănătos la cap nu ar divulga informații despre așa ceva și cu atât mai puțin nu le-ar vinde unor necunoscuți pe Internet. Gândește-te care e riscul. Banii vehiculați în orice acțiune de acest gen sunt bani necurați, care îi trimit pe toți cei implicați direct la închisoare. Ai risca această pedeapsă pentru câteva sute de euro? Dacă cel care cumpără este polițist sub acoperire? 

Cine îți spune că te poți îmbogăți peste noapte din pariuri te ia drept fraier. În cel mai bun caz, el analizează foarte bine un meci și găsește o opțiune de pariere cu cotă mare și probabilitate mare de succes, dar asemenea indivizi sunt obișnuiți să facă bani fără să muncească, deci cazul invocat este doar o utopie.

Cei mai mulți vânzători de ponturi merg la 3 capete: unora le spun că meciul se va termina „1 solist”, altora că va fi X, iar altora că va fi „2 solist”. O categorie de cumpărători va ieși în câștig, iar celelalte două vor constata că s-au țepuit, dar … „prinde orbul, scoate-i ochii”.

Tipsterii serioși nu cer bani niciodată și nu își falsifică bilanțul ponturi câștigate/ponturi pierdute/miză rambursată. Cei mai de încredere sunt aceia care postează pe site-uri acreditate să scrie despre casele de pariuri online. De exemplu, ponturile de la PariuriX sunt reținute în arhivă și poți verifica oricând „palmaresul” unui tipster. De altfel, însăși prezența respectivului tipster pe site reprezintă o garanție a priceperii sale, întrucât experții care sunt pe minus mai multe luni la rând lasă loc altora mai inspirați. Monitorizează din aceste pronosticuri și analizează-le la rândul tău. 

Este foarte simplu să te ferești de șarlatani: nu cumpăra niciodată ponturi, nici de pe Internet și nici de altundeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button