Baschet

Scenariu perfect în play-off după: Phoenix Constanța 75-48 și U. Cluj – CSM Târgoviște 57-55!





Ceea ce acum o lună de zile părea imposibil, s-a realizat în această seară! FCC ICIM Arad a câștigat clar duelul cu Phoenix Constanța și a prins în extremis locul 4 înainte de play-off.

Înaintea ultimei etape a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet feminin mai era doar o singură necunoscută: cine va avea avantajul terenului propriu în duelul dintre Arad și Târgoviște, din primul tur al play-off-ului. Lucrurile s-au clarificat după surpriza etapei izbutită de U Cluj-Napoca în fața CSM-ului din Târgoviște. „Studentele” s-au impus la 2 puncte (57-55) și, astfel, au făcut drum liber ICIM-ului pentru poziția 4 înaintea play-off-ului. Un deznodământ ce părea aproape imposibil acum o lună de zile!

Revenind la meciul din această seară, trupa pregătită de Bogdan Bulj s-a impus cu scorul de 75-48, la capătul unui duel fără istoric. Doar primele 6 minute ale jocului disputat în Sala Universității Aurel Vlaicu „Mihai Botez” au stat sub semnul echilibrului. De la 11-11 s-a trecut rapid la 21-12 la finalul primului sfert, iar de aici lucrurile au fost simple pentru „galben-albastre”.

Dacă vorbim despre statistici, să spunem că borna celui mai mare avantaj de pe tabelă a atins 32 de puncte în dreptul gazdelor.  Echipa arădeană a marcat 14 puncte pe contraatac, față de nicio reușită a oaspetelor la acest capitol. Titularele au marcat 50 de puncte împreună, în timp ce jucătoarele venite de pe bancă au contribuit și ele cu 25 de puncte. În fine, americanca Destiny Wiiliams a reușit cel de-al 8-lea „double-double” consecutiv de la revenirea în orașul de pe Mureș (12 puncte și 14 recuperări).

Pentru FCC ICIM au marcat: Hazdovic 21 puncte, Williams 12, Mercea 11, Lee 8, Dzombeta 7, Ardelean 7, Fodor 6 și Ciotir 3.

Clasamentul final al sezonului regulat, ediția 2018-2019 – Grupa Roșie:

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – 41 puncte
CSM Satu Mare – 38
Olimpia CSU Brașov – 32
FCC ICIM Arad – 31
CSM Târgoviște -31
Phoenix Constanța – 26
U Cluj-Napoca – 26

baschetarad.ro

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Bvvv bine va avem un meci în plus acasa, acum trebuie sa fim atente sa fructificăm acest avantaj si am putea juca semif

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button