UTA Arad

Popa vrea ca piciorul utiștilor să rămână pe accelerație: „A fost un mic dezechilibru în pregătirea tehnico-tactică”





Lucrurile par a intra pe un făgaș cât de cât normal în ceea ce privește banca tehnică a UTA-ei. Încurajat și de rezultatul destul de bun al analizelor, inclusiv al examenului spectroscopic, Ionuț Popa a fost în ultimele zile la echipă pentru a transmite clar mesajul său către jucători înainte de un nou meci pe puncte, cel din „fieful” codașei FC Balotești.

Sigur, „principalul” nu a ieșit încă din concediul medical, așa că de antrenamentele echipei s-au ocupat tot „secundul” Cristi Păcurar, preparatorul fizic Valerio Zuddas și Dan Țapoș, responsabil cu pregătirea portarilor. „Mister a fost pe la noi, ieri cam o jumătate de oră și azi în jur de 10-15 minute. A insistat să ținem ritmul, să lucrăm bine la antrenamente, să nu luăm piciorul de pe accelerație. Nu a venit neapărat să atragă atenția asupra unui anumit aspect, ci pur și simplu a aflat și dânsul că au fost mici probleme cu 4-5 jucători care au început mai greu săptămâna. După ce luni a fost liber, marți au lipsi de la antrenamente câțiva fotbaliști și a rezultat un dezechilibru în pregătirea tehnico-tactică a gruplui. Au avut și mai au probleme Copaci, El Hasni, Iuga și Melinte, sper să-i recuperăm pe toți până plecăm vineri, spre Balotești”, a menționat Păcurar.

Ca și în precedenta deplasare în zona Capitalei, utiștii călătoresc mâine cu autocarul, dar stafful tehnic susține că acest lucru nu are nimic de-a face cu deznodământul confruntării cu Academica. „La Clinceni am avut o abordare greșită, deși noi credem că avem o echipă cu care putem să ne și apărăm, dar și atacăm în zece oameni. Jucam cu echipa ce a dat cele mai multe goluri, care are cel mai bun joc de posesie cu progresie din serie și, totuși, nu le-am cerut jucătorilor doar să se apere. Am spus și atunci și repetăm și acum am  fost nemulțumiți de jocul pe faza de atac, am făcut un joc urât, dar asta cred că a fost valabil și pentru cei de la Clinceni. Am pierdut pe final din cauza unor erori în defensivă, nu știu dacă puteam avea o altă abordare. A văzut toată lumea ce a pățit Luceafărul, care ne-a bătut pe noi și pe Aerostar Bacău practicând un pressing înalt, dar la Clinceni a luat 5 cu aceeași tactică de joc”, mai susține antrenorul „secund” al „roș-albilor”.

„Bătrâna Doamnă” va călători două weekenduri la rând la București. După meciul de sâmbătă cu Baloteștiul, urmează „intermediara” de pe „Motorul” cu Pandurii, ca apoi arădenii să fie oaspeții celor de la Metaloglobus. Partida cu trupa lui Laszlo Balint a fost mutată de sâmbătă pe duminică, tocmai pentru ca ambele combatante să aibă o zi în plus pentru a pregăti cât mai bine meciul.

2 comentarii

  1. Doamne ajuta !!
    Daca as avea „putere” , as propune ca pana in vara sa fie lasat sa se recupereze nea Popica , sa nu se implice prea mult in sensul sa nu aibe de suferit cu sanatatea , iar cand incepe pregatirea pentru campionatul urmator sa vina cu forte proaspete si sanatos tun !

    0
    0
  2. Mereu am susținut că pregătire mai bună decât meciurile oficiale nu exista Asta cu condiția să nu ai obiectiv imediat. Acum se pot exersa scheme cu diferite formule de echipa La echipe de acesta nivel asta contează ,restul să te țină puterile și sănătatea .Multe echipe intra cu atitudine care maschează lipsa de valoare și pleacă cu puncte .Acum ,pe negindite trec și cele vreo 10 meciuri și ne vom afla in alt stadiu. Jucătorilor după o vacanta scurta li se vor părea că se cunosc de când lumea Atunci și nea Popa se va simți mai bine Doar pentru asta s-a luptat. !! Hai UTA !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button