BaschetzTOP ARTICOLE

Zid ridicat pentru al doilea succes al sfertului: FCC ICIM Arad – CSM Târgoviște 56-37





FCC ICIM Arad s-a impus şi în meciul al doilea din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Arădencele au trecut cu scorul final de 56-37 de CSM Târgovişte. Pe sferturi: 15-14, 12-16, 17-5, 12-2.

Un succes mai greu obţinut decât o arată tabela, conturat după pauza mare a meciului. Primele două sferturi au semănat cu cele din meciul cu numărul 1 al sfertului de finală: cu gazdele în avantaj după primele minute, iar oaspetele întorcând scorul. 30-27 au condus târgoviştencele după 20 de minute, scor ce avea să fie insuficient pentru a putea câştiga la Arad. Odihna și sfaturile primite de la antrenorul Bulj la vestiare le-au priit „galben-albastrelor”. FCC ICIM a făcut poate cea mai bună repriza secundă din actualul sezon, în special în defensivă, unde a reuşit performanţa greu egalabilă la acest nivel să primească doar 7 puncte în 20 de minute.

Şi statistica meciului este net favorabilă FCC ICIM-ului, unde a stat mai bine ca adversarele la capitolele aruncări de 2 puncte, libere, recuperări, pase decisive şi intercepţii. Singurul capitol unde Târgovişte a fost pe plus este cel la aruncările din afara semicercului. Arădencele au mai izbutit 10 puncte pe contraatac, în timp ce marea rivală nu a punctat la acest capitol. Cea mai mare diferenţă în meci pentru echipa noastră a fost consemnată chiar la finalul disputei: 19 puncte avans)!

Sârbul Bogdan Bulj speră ca echipa sa să încheie seria din primul tur al play-off-ului în trei dispute, adică peste exact o săptămână. „A fost un joc excelent cu o atmosferă foarte frumoasă. În prima repriză, din nou am fost agitaţi, am ratat prea mult. După pauză am jucat mult mai bine în defensivă şi le-am blocat perfect pe Stoenescu şi Poole. Este 2-0 şi mă bucur că am scos maximum din primele meciuri jucate acasă, dar munca nu e terminată. Nu va fi uşor să încheiem seria, dar sper să o facem în trei meciuri” a declarat antrenorul principal de la FCC ICIM după finalul jocului.

Marcatoare:

Arad: Hadzovic 19 puncte, Williams 18 puncte şi 19 recuperări, Lee 7, Ardelean, Ciotir şi Dzombeta cu câte 4 puncte fiecare.

Târgovişte: Stoenescu 11, Toma 10, Poole 7, Vaida 5, Ghita 2 şi Chivu tot 2 puncte.

Seria din sfertul de finală al LNBF se mută acum la Târgovişte cu meciul 3 al întâlnirii. Disputa este programată vineri, 12 aprilie. Dacă va fi nevoie de un joc patru, acesta se va juca tot pe terenul CSM-ului, pe 13 aprilie.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button