Crisul Chisineu-CrișGloria LT CermeiLiga a 3-aNational SebisȘoimii LipovazTOP ARTICOLE

Divizionarele terțe arădene din nou în arenă, pe puncte: Lipova are șanse mari să rămână prima, Crișul o poate ajuta în lupta la vârf!





Săptămână extrem de încărcată pentru divizionarele terțe odată cu „înghesuirea” intermediarei ce „eliberează” conducătorii cluburilor pentru Adunarea Generală a FRF, de pe 17 aprilie. În 7 zile, combatantele au de jucat 270 de minute oficiale, primele 180 venind cu lumini și umbre pentru Cermei, Crișul și Lipova, în timp ce Sebișul pare blestemată. Cert este că au fost două etape nebune, cu schimbări de lider între două dintre grupările arădene, dar și o accelerare a reșițenilor și timișenilor din Dumbrăvița, care sunt la o lungime de undă de locul 1. În weekend, trei dintre reprezentantele județului nostru întâlnesc echipe din partea inferioară a clasamentului seriei a IV-a, în timp ce Crișul strânge rândurile pentru vizita unei formații de podium.

Vineri, ora 17

Sunt de ajuns ambițiile pentru codașa antrenată de Călin Cojocaru? CSM Lugoj – Șoimii Lipova

Cu singura victorie din retur în fața unei concitadine, lipovanii și-au recuperat fotoliul de lider, pe care-l împrumutaseră pentru o etapă Cermeiului. Șoimii au bătut la limită Crișul, dar au mai pierdut pe drum un fotbalist, chiar pe autorul pasei de 3 puncte, Andrei Sulea. Acesta e are fractură incompletă de arc costal și e internat în spital la Timișoara. Așadar, va sta pe tușă câteva runde bune, ca și Gherasim și Banyoi, de altfel. Dar, la Lugoj, nu va evolua pentru lipovani nici Dennis Rusu, care a acumulat 7 avertismente. Bănățenii au anunțat deja că își vor apăra șansele cu ambiția de a încurca liderul, cu atât mai mult cu cât ei sunt antrenați acum de Călin Cojocaru, cel care din postura de manager al Sebișului a avut ceva „meciuri” cu lipovanii. Cel mai cunoscut a fost cel cu câștigarea meciului de Cupă la „masa verde”, după 1-2 pe teren. Dar, va fi de ajuns ambiția în cazul unei echipe ce nu a cunoscut încă gustul succesului în retur și tocmai a pierdut pe terenul „lanternei” din Ocna Mureș?

Formații probabile:

Lugoj: An. Filip – D. Filip, Giuga, E. Miculescu, B. David – Kim, Folarin – Maier, Ankomah, Onțel – Hrudei.

Lipova: Jianu – Savin, Bercu, Vasiu, Burlă – Poiană, Lazea, M. Popa, Filimon – Marton, Trabalka.

Arbitri: Narcis Bodocan – Csaba Antal (ambii din Cluj), Sergiu Corb (Zalău)

Observatori FRF: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), Mihai Lăzărescu (Târgu Jiu)

Cum îți revii după un 3-3, de la 3-0 în minutul 86? Millenium Giarmata – Național Sebiș

A mai trecut o rundă fără ca Național Sebiș să se poate bucura de o victorie. Ba, mai mult, Enciu et. comp. au ieșit de pe teren cu capetele plecate, după ce au reușit „performanța” să piardă un avantaj de trei goluri avut în minutul 86, în fața Hunedoarei! După o astfel de ispravă, Cristi Todea a recunoscut că va fi dificil să-și recupereze în primul rând din punct de vedere mental fotbaliștii până la disputa de vineri, de la Giarmata. Iar adversarul din județul Timiș, chiar dacă se luptă pentru supraviețuirea în eșalonul trei, cel puțin acasă e foarte periculos. De la sebișeni va absenta fundașul Lezeu, suspendat, în timp ce Szekely e incert.

Formații probabile:

Giarmata: Narița –  Sporin, Cochințu, Covăsală, Negrei – Stupu, Daminuță – Rosenblum, Ferțu, M. Călin – Beloescu.

Sebiș: Gakos – Pop, Onuțan, Forizs, Dărăban – Teședan, Petculescu – Mateucă, Ember, Susan – Enciu.

Arbitri: Mircea Salomir – Paul Pojar (ambii din Cluj), Ioan Georgiu (Dej)

Observatori FRF: Sorin Ciotlăuș (Deva), Cătălin Pașcanu (Cugir)

Sâmbătă, ora 17

Vor din nou acces la podium: Gloria Lunca Teuz – Industria Galda

O singură rundă și-au privit cermeianii de sus adversarii din seria a IV-a a Ligii a 3-a. Mai mult, eșecul de la Dumbrăvița a însemnat căderea în afara podiumului, însă șansa recuceririi lui vine peste două zile. În Țara Sămădăilor ajunge Industria Galdei, aflată la a doua deplasare consecutivă, după 1-1 la Deva. Reprezentanta județului Alba (locul 13, cu 25 de puncte) va aborda al 4-lea joc la rând fără antrenorul Paul Ciucă, absent din pricina unor probleme de sănătate, urmând ca din distribuție să lipsească D. Lupșan – suspendat și Circov – accidentat. Vor reveni, însă, S. Fulea și Adam, deplasarea fiind efectuată în ziua jocului. La gazdele de sâmbătă, Vezan nu poate reveni încă pe gazon după ce i-a sărit cotul de la loc în derby-ul cu Lipova, iar Dolga e suspendat.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Deta – Mager, Prună, Ciubotariu, Vlad – Matiș, Capătă.

Galda: Iancău – S. Fulea, Haiduc, Cioplântă, Puha – Gergely, Al. Costea, Frențiu, Adam – Cioară, S. Mureșan.

Arbitri: Cristian Vieru ( Cisnădie) – Emeric Tokai, Adrian Drăgan ( Ambii din Sibiu).

Observatori: Constantin Făniță (Timișoara), Costin Dan (Zalău).

Ajutor indirect pentru colegele arădene? Crișul Chișineu Criș – ACS Dumbrăvița

Singura formație arădeană ce se duelează în acest weekend cu un adversar mai bine clasat e cea antrenată de Adi Abrudean. După eșecul în fața Lipovei, a devenit clar că trupa de pe Crișul Alb nu se poate implica în lupta pentru promovare, cu atât mai mult cu cât are un lot redus numeric de accidentări. Tătar, Modan și Ianc rămân în infermerie, acolo unde ar putea loc pentru puțin timp și Marius Matei. Dacă mai adăugăm și suspendarea lui Clej, e clar că „Știli” are jucătorii numărați pentru vizita uneia dintre cele mai în formă echipe a momentului. Dumbrăvița vrea să lege cel de-al treilea succes la rând și să rămână în coasta Lipovei, dacă nu o va putea întrece în această rundă. Sorin Bălu nu se va putea baza pe Silaghi (suspendat) și Boancă (accidentat).

Formații probabile:

Crișul: Dagău – Lazăr, Sabău, Al. Pavel, Siminic -Maghici, Gâlcă,  Suslak – Piț, Ciornei, Bozian.

Dumbrăvița: Miklos – Udrea, Telescu, Gălan, Podină – Briciu, Stancu – Birău, Bîrză, Nanu – Voinea.

Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mereș ( ambii din Cluj-Napoca), daniel Nagy (Mediaș).

Observatori: Ioan Onicaș (Zalău), Cristian Papp (Carei).

 

Restul meciurilor etapei a 23-a a Ligii a 3-a (seria a IV-a):

Vineri

Unirea Alba Iulia – ACS Ghiroda și Giarmata Vii

Sâmbătă

CSM Reșița – CNS Cetate Deva

Metalurgistul Cugir – FC Avrig

CS Hunedoara – CS Ocna Mureș

Clasament

2 comentarii

  1. Resita o sa promoveze in liga secunda. Sunt curios cine o sa retrogradeze, in afara celor doua echipe deja virtual retrogradate (Lugoj si Ocna Mures).

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button