Fotbal judetean

Șulea își taxează foștii colegi, dar Turcuș putea impune remiza: Șoimii Șimand – ACS Socodor 2-1





Dacă Crișul Chișineu Criș a ajuns să joace în Liga 3-a, iar azi chiar a găzduit o pretendentă la promovare (Dumbrăvița), Șimandul și Socodorul au rămas să-și dispute derby-ul zonal în Liga 4-a. Ca și în tur, câștig de cauză au avut „șoimii” și cu același scor: 2-1, însă Socodorul a avut mare șansă de egalare în minutele de prelungire.

Gazdele au dorit să tranșeze rapid disputa cu rivalii, iar Sulea a avut primă ocazie de gol, dar trimis pe lângă. Însă, blondul mijlocaș al Șimandului avea doar să-și facă încălzirea pentru momentul deschiderii scorului. În minutul 10, Gheorghieș a pasat excelent în fața porți și Cristi Șulea a înscris simplu, cu latul. Dar fostul jucător al Socodorului nu a renunțat până nu a făcut „dubla” împotriva foștilor săi colegi. Tot Gheorghieș a pasat, iar Șulea a înscris cu exteriorul de la 13 metri lateral dreapta: 2-0 (min. 19). „Șoimii” au reintrat în joc cu 5 minute înainte de pauză, când Turcuș a centrat din lovitură liberă, iar Faur a marcat cu capul.

Dar, șimăndanii nu au riscat prea mult în repriza secundă, chiar dacă Gherghel a fost eliminat de pe teren, după ce l-a călcat pe Bibarț. Era minutul 67, însă ocazia imensă de 2-2 a venit în minutele de prelungire, mai precis al doilea dintre ele. Gornic a pedepsit cu penalty un henț în careul gazdelor, dar Turcuș a tras pe lângă poartă și Șimandul câștigă primul meci în 2019.

Cu siguranță, eroul Șimandului a fost Cristi Șulea. „Trebuie să câștigăm și noi după atâtea ghinioane, iar succesul e cu atât mai frumos cu cât a venit în fața vecinilor de la Socodor. Personal, nu am avut ambiții personale cu ei, doar am încercat să-mi fac cât mai bine treaba pentru echipa mea. Mă bucur că golurile mele au ajutat, dar meritul este al întregii echipe. Sperăm să mai vină și alte succese de acum înainte”, a spus mijlocașul „șoimilor”.

Chiar dacă a pierdut azi, Socodorul rămâne peste Șimand, însă doar la o lungime de undă. „Chiar dacă nu am jucat grozav, cred că am fi meritat egalul. Am ratat un penalty chiar la ultima fază și ne întoarcem acasă cu mâna goală. Asta e, mingea nu a vrut să intre în poartă, încercăm să ne revanșăm etapa viitoare, când întâlnim Sântana”, a menționat și Tiberiu Darazs, antrenorul celor de la Socodor.

Formații:

Șimand: Matiș -Balint, Ruska (45 Ghergar), Engelhardt, Ujog- Caba, Morariu (74 Sechel) – Deloreanu (85 Dobra), Șulea, Balogh – Gheorghieș.

Socodor: Vîrzob – Bibarț (70 Rafila), Mariș (61 Mako), Gherheș, D. Ardelean – Dema, Turcuș – Chiș, Covaci (85 Flueraș), Pirtea  – Faur.

Arbitri: Alex Gornic – Lucian Berariu, Florin Vesa.

Observatori: Mircea Toderici, Gheorghe Sfăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button