Fotbal judetean

Liderul a anulat fără probleme penalty-ul lui Pirtea și se pregătește de baraj: Progresul Pecica – ACS Socodor 3-1





După Felnac, pecicanii s-au aflat față în față cu o altă formație incomodă din primul eșalon județean, de data asta pe teren propriu. Socodorul a fost oaspetele liderului în Sâmbăta Mare într-o formă aproape completă, însă nici așa nu a putut ține piept singurei echipe ce nu a pierdut niciun punct în campioana de primăvară.

De altfel, gazdele au valorificat startul autoritar de meci. În minutul 28, Copil a trimis cu latul, la colul lung, centrarea de pe dreapta a lui S. Popa. Egalararea a venit cu un minut înainte de pauză. Gabor l-a faultat în careu pe Turcuș și Pirtea a transformat penalty-ul dictat de Jurcă. Dan Stupar a contestat decizia „centralului”, spunându-i că putea foarte bine să dea 11 metri și înainte cu două minute la o intervenție asupra lui Arsene.

În actul secund, „galben-albaștrii” au deținut total controlul partidei și au asaltat careul lui Vaida în căutarea golului doi. Portarul Socodorului a fost, însă, salvat de bară la finalizările lui Arsene (din voleu de la 20 de metri) și Măgulean.  Acesta din urmă avea să și fie schimbat, iar înlocuitorul său a pus lucrurile în ordine. În minutul 64, Ponta a pasat de pe dreapta, iar Remus Păcurar a apărut pe colțul scurt și a înscris cu latul. 7 minute mai târziu, Arsene a înscris și  el pentru un final liniștit al gazdelor. Huțanu a centrat, Copil a retrimis în centrul careului și căpitanul Progresului a înscris sec, cu stângul. La 3-1, Gherheș a avut ocazia de a-și readuce echipa în joc, dar finalizarea sa din apropiere a fost exact pe direcția lui Rusu.

Runda viitoare, Pecica are parte de rundă liberă, iar Sântana ar avea ocazia să se apropie la 12 puncte, tot atâtea puse în joc până la final cu „uniriștii” având de partea lor rezultatele directe. Așadar, lipsește un singur punct pentru titlul de campioană al formației lui Dan Stupar. „Vă dați seama că ne gândim să câștigăm toate meciurile până la final, doar așa vom putea fi pregătiți de barajul de promovare. Oricum, profe nu ne va permite să lăsăm garda jos, e meritul său în foarte mare măsură dacă primii, la o așa distanță de urmăritoare. Cu Socodorul nu am avut probleme deosebite, chiar dacă ne-au egalat la un moment dat. Am fost clar echipa mai bună, am avut numeroase ocazii pe lângă goluri, am fost foarte motivați în această etapă de Paști. Ne doream  mult ca atât noi, cât și susținătorii și conducătorii noștri să petrecem aceste Sărbători în liniște, iar asta le dorim tuturor iubitorilor fotbalului din Arad”, ne-a declarat Mirel Arsene, căpitanul „galben-albaștrilor”.

Cu ceva probleme la nivelul fundașilor centrali  datorate absențelor lui Mariș și Tolan, Socodorul nu a putut încurca liderul. „Am întâlnit o echipă mai pregătită decât a noastră, care – într-adevăr – ne-a dominat destul de clar. Dar, chiar și așa puteam scăpa, zic eu, cu un 1-1. Din punctul nostru de vedere, la golurile de 2 și 3-1 se putea da și offside. Asta e, ne-am dorit mult un rezultat bun azi, dar atât s-a putut, de acum ne propunem să câștigăm meciurile în fața unor echipe mai apropiate de noi ca și pregătire”, ne-a mărturisit George Pirtea, autorul singurului gol în contul echipei lui Darazs.

Formații:

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu (62 A. Ponta), Gabor, Wild, Aldan – Moraru, S. Popa (87 Iova) – Huțanu, Arsene, Copil (82 L. Bodri) – P. Măgulean (54 R. Păcurar). Antrenor: Dan Stupar

Socodor: Vaida – Todincă (66 Chiș), Rafila, Gherheș, D. Ardelean – Fl. Dema, Turcuș – S. Mako (77 Bibarț), Pirtea, I. Covaci (77 Flueraș) – Faur (83 Molcuț). Antrenor: Tibi Darazs

Arbitri: Tudor Jurcă – Florin Vesa, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Iosif Manușov, Eugen Roșu

FOTO: Sorin Dan Carstea (Facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button