Arhivă articole

Intermediară în deplasare pentru divizionarele terțe arădene: Meci complicat pentru Lipova înainte de derby-ul pentru promovare cu Reșița!12 puncte mai sunt în joc în ediția 2018-2019 a Ligii a 3-a la fotbal, iar trei dintre ele se atribuie în etapa intermediară ce are loc marți și miercuri. În seria a IV-a, doar Lipova mai are obiectiv de clasament pe finalul stagiunii, respectiv locul 1 și promovarea istorică în eșalonul doi. În proporție de 90% totul se decide pentru „șoimi” în această săptămână, în partidele cu Metalurgistul Cugir și CSM Școlar Reșița, în timp ce restul formațiilor din județul nostru joacă mai mult pentru orgoliu fotbalistic și ceva bonusuri bănești. Cert este că runda cu numărul 27 le găsește pe toate departe de casă.

Marți, ora 18

Cât de motivați vor fi  „albanezii”? Metalurgistul Cugir – Șoimii Lipova

În urmă cu nicio o lună de zile, și formația din județul Alba era implicată în lupta pentru promovare,  însă după „ciocnirea” pierdută la Reșița s-a stins încet, dar sigur. Cugirul a făcut și ceva curățenie în lot, prin renunțarea la „greii” Făgărășanu, Morariu și Necșulescu și încearcă să termine onorabil stagiunea. Așadar, nemaivând obiectiv de clasament, rămâne de văzut cât de motivat și concentrat va mai fi Metalurgistul cu ocazia vizitei celor de la Lipova. Poate va exista, totuși, dorința de revanșă față de eșecul din tur (0-1), însă e clar că teamul lui Sabău nu are decât varianta unei prestații curajoase și a rezultatului maxim. N. Bănică și Bold, respectiv Sulea, Banyoi și Gherasim sunt absențele meciului de mâine.

Formații probabile:

Cugir: Crivăț – Dohotariu, Lang, I. Grozav, Vărărean – Șaucă, Dican, M. Neagu, Vitinha – P. Păcurar – Cîrstean.

Lipova: Filip – Stoin, Calvin, Bercu, Filimon – Poiană, Lazea, M. Popa, D. Rusu – Istrate – Trabalka.

Arbitri: Zoltan Szekely (Maramureș) – Cristian Mureșan (Cavnic), Dragoș Popa (Cluj).

Observatori: Vasile Marc (Cluj), Petru Boroș (Oradea).

Nu-și permit al doilea insucces la rând: CSM Lugoj – Crișul Chișineu Criș

Deși și-a recuperat toți accidentați, cu excepția lui Tătar, Crișul nu a arătat foarte bine în deplasarea de la Deva. Gazdele s-au impus cu un gol marcat după câteva secunde de joc, replica fiind destul de palidă și a venit doar spre finalul confruntării. În intermediară, „alb-albaștrii” bifează a doua deplasare la rând și tot în „fieful” unei formații din subsolul clasamentului. Așadar, un al doilea insucces la rând ar fi nepermis, deși tânăra trupă a Lugojului evoluează fără presiune și a dat semne de creștere în joc în ultimele runde.

Formații probabile:

Lugoj: F. Andrei – David, Giuga, E. Miculescu, Mihoc – Kim, Folarin – Salim, Onțel, Carabaș – Bamba.

Crișul: Dagău – Sabău, Pavel, Siminic – Ciornei, Ianc, Fl. Gâlcă, Suslak – Piț, Matei, Bozian.

Arbitri: Mihai Domșa (Aiud) – Ioan Georgiu (Dej), Claudiu Doarvoaș (Mintia).

Observatori: Luis Moisescu ( Dr. Tr. Severin), Florin Oglindoiu (Mehedinți).

Rămâne în picioare seria pozitivă? FC Avrig – Național Sebiș

Cele două succese alipite altor cinci remize i-au îndepărtat defintiv pe sebișeni de zona periculoasă a clasamentului. Mâine, băieții lui Todea se vor afla fațăîn față cu vecina de clasament din județul Sibiu, care pare și ea într-un moment destul de bun. E de așteptat să asistăm la un meci destul de deschis, dar câte nu au fost așa când la mijlocul a fost Naționalul? Rămâne de văzut dacă omul momentului la Sebiș, Szabolcs Szekely va fi recuperat după ce a părăsit terenul accidentat cu ocazia victoriei contra liderului din Reșița. A fost bucurie pe malul Crișului Alb, dar la Avrig e nevoie de jucători cu picioarele pe pământ un rezultat bun.

Formații probabile:

Avrig: Samoilă – D. Popa, Condrea, Macrea, Cornea – Simion, Haprian, Bărculeț, Lascu – Coșovan, Codrea.

Sebiș: Horvat – Pop, Onuțan, Forisz, Dărăban – Ciochină, Ember – Susan, Mateucă, Vereș – Enciu.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timișoara) – Daniel Humiță (Caraș Severin), Patrick Sandu (Timișoara).

Observatori: Dinu Lucaciu (Cluj-Napoca), Dragoș Luca (Brașov).

Miercuri, ora 18

Gazdele, cu cuțitul între dinți: FC Hunedoara – Gloria Lunca Teuz Cermei

Deși au obținut un succes mare la Galda, hunedorenii încă tremură pentru locul lor în viitorul campionat de Liga 3-a după ce și con-județenii de la Deva au câștigat, iar Unirea Alba Iulia nu a pierdut cu Lipova. Așadar, trupa de „sub furnale” îi așteaptă și pe cermeiani cu cuțitul între dinți într-o dispută în care e posibil orice. Elevii lui Anca au aflat cât de dulce e victoria după o lună de „abstinență” și – teoretic – vor avea moral pentru deplasarea în județul vecin. Ieșit accidentat cu Lugojul, golgheterul Capătă e incert.

Formații probabile:

Hunedoara: Apostol – Iacob, Ionică, Dulap, Doboș – Cr. Creciunesc, Herci, Marica, Bulardă – R. Cristian – Vasinc

Cermei: Gârlea – Polgar, Varga, Nistor, Deta – Mager, Vezan, Prună, Gruiescu – Vlad – Matiș (Capătă)

Arbitri: Ioan Rădulescu (Târgu Jiu) – Claudiu Ștef, Vlăduț Gașpar (ambii din Târgu Mureș)

Observatori: Ioan Mureșan (Timișoara), Mihai Lăzărescu ( Târgu-Jiu).

2
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.