Arhivă articole

Gafencu, exploziv și cu elevul lui Bonjaski: Arădeanul a câștigat a doua centură mondială din carieră în fața a 2000 de susținători frenetici +FOTOSala Sporturilor Victoria din orașul nostru a fost plină ochi cu ocazia celui mai mare eveniment al anului în sporturile de contact. Zece meciuri de kickboxing s-au derulat în fața celor aproximativ 2000 de spectatori și alte milioane prin intermediul celor 47 de televiziuni ce au transmis Colosseum Tournament XII. În sală a fost prezent și ministrul Petre Daea, care – însă – a cules destule fluierături din partea publicului, în timp ce invitații cu greutate, foștii campioni mondiali de K1, olandezi Remy Bonjaski și Peter Aerts, au fost solicitați pentru poze și autografe.

De altfel, colosul Bonjaski a fost implicat direct prin prezența în colțul lui Ekrem Doruk, adversarul din main-eventul serii al favoritului gazdelor, Eduard Gafencu. A fost meciul ce a încheiat gala, iar arădeanul pregătit de Ruben Stoia a făcut din nou spectacol. După o primă repriză echilibrată, Gafencu i-a prins punctele slabe lui Doruk și l-a lovit cu toată forța, atât la nivelul picioarelor, abdomenului și mai ales al capului. Turcul a căzut de două ori la podea, arbitrul oprind în cele din urmă disputa cu decizie de KO în favoarea lui Edi.

Victoria a venit la pachet cu a doua centură mondială câștigată de arădeanul de 26 de ani, după cea adjudecată în toamna anului trecut. Atunci, Gafencu și-a pus la brâu centura mondială echivalentă categoriei 81 de kilograme, iar de azi o are și pe cea pusă la bătaie la 77 de kilograme. „Mulțumesc spectatorilor care au fost minunați și, bineînțeles, echipei mele. Acum nu-mi rămâne decât să-mi apăr cele două centuri, viitorul meu este în ring”, a spus la cald noul campion mondial la categoria 77 kg, care a rămas în ring minute bune după terminarea luptei pentru a răspunde tuturor solicitărilor de poze. ”Am o familie minunată pe care o iubesc din tot sufletul, am o echipă minunată, un antrenor tânăr și ambițios, Stoia Ruben, tatăl meu Radu Gafencu pe care îl iubesc din tot sufletul, Sorin Pantera Tănăsie, antrenor secund care este lânga noi tot timpul și noi lângă el, fratele meu Denis Paul și prietenul meu Racolța Sergiu. Dar, aseară, am avut ceva în plus pe voi, cei din sală, ati fost minunati! Vă mulțumesc din suflet, pe această cale vă promit ca o să muncesc de două ori mai mult și o să încerc sa nu vă dezamăgesc niciodată. Mulțumesc și celor care m-au susținut din fața televizoarelor!  Cu Dumnezeu înainte, Doamne ajută”, a fost mesajul postat de Edi Gafencu pe pagina de Facebook în această dimineață.

Mult mai echilibrată a fost lupta pentru cealaltă centură mondială pusă în joc la Arad, la +95 kg. Constănțeanul Costin Mincu și sătmăreanul Marius Munteanu au fost cam la același nivel, doar că impresia generală a fost că ultimul, legitimat la NRG Arad, a punctat mai mult și mai bine în ultima repriză. Arbitrii au decis, însă, în favoarea lui Mincu, care a recunoscut cu fair-play valoarea adversarului său și i-a promis revanșa.

Un alt meci interesant i-a pus față în față pe timișoreanul Adrian Mitu și cu tânăra speranţă a lui Peter Aerts, Michael Boapeah. Meciul a durat până la ultimul gong, iar românul a ieșit în cele din urmă învingător în fața sportivului de culoare, care a dat – însă o replică excelentă.

În fine, greul Sandu Lungu nu a avut niciun fel de probleme cu un maghiarul Enyedi, care a făcut mai mult figurație în ringul arădean. Din păcate, celălalt favorit al publicului, arădeanul Sorin Horvath a terminat extenuat cele trei reprize cu Niculae și a refuzat să mai lupte luptat în „round-ul” de departajare.

Colosseum Tournament XII a fost organizat cu sprijinul Primăriei Arad și cele două centre culturale. Deputatul Dorel Căprar, vicepreședinte al Federației Romane de Judo, un împătimit al sporturilor de contact, a jucat și el un rol important prin capacitarea a factorului privat din oraș.

 

Galerie foto de la Gala K1

2
0

2 comentarii la articolul: “Gafencu, exploziv și cu elevul lui Bonjaski: Arădeanul a câștigat a doua centură mondială din carieră în fața a 2000 de susținători frenetici +FOTO

 1. Va spun eu cine este looserul de servici….Si uite asa,Falca va trebui din nou sa se recunoasca invins,cu toti acolitii sai la un loc!
  Promovarea Aradului,degeaba se tot chinuie si ne persifleaza,pentru ca tot prin sport,se pare ca exista si se face….In rest,baloane de sapun…
  Asteptam cu mare nerabdare cat isi va aroga Falca din meritele turneului…Probabil ca vor fi majoritare…Cum altfel?Aplauze….

  1

  0
 2. Frumusel turneu. Marea problema e alta pentru ca lideri PNL Arad se înconjoara de oameni din trupa lui Uțu Rohozneanu, spun asta deoarece la masa PNL-ulul erau și oamenii lui Uțu.. Aviz PNL!

  0

  0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.