Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Face Pecica eventul sau câștigă Păulișul prima Cupă a României din istoria clubului?

Finala ediției 2018-2019 a Cupei României aduce față în față două echipe neobișnuite cu această postură. Progresul Pecica și Păulișana Păuliș nu au mai ajuns în ultimul act de foarte mult timp, doar „galben-albaștrii” apropiindu-se puțin cu semifinala de acum trei ani de zile, pierdută cu 2-1 în fața Lipovei. Acea partidă a avut loc pe arena „Otto Grefner”, din Șiria, motiv pentru care pecicanii nu au mai dorit să se întoarcă acolo în această vară. În cele din urmă, combatantele au stabilit că-și vor da întâlnire sâmbătă, la Curtici, orașul de baștină al președintelui Păulișanei, Florentin Iancu. Partida începe la ora 17,30, în caz de egalitate după 90 de minute echipele urmând să joace prelungiri și, dacă e nevoie, să execute și lovituri de departajare.

Trupa din Podgorie este chiar la prima finală de Cupă din istorie și vrea să onoreze acest moment. Din păcate, antrenorul Dinu Maghici nu poate alinia cel mai bun „11” și asta pentru că C. Gîlcă e accidentat, iar Pleșca are și el ceva probleme de ordin medical. Dar, asta nu îi vor împiedica pe cei de la Păuliș să spere într-un rezultat pozitiv contra campioanei. „Când joci o finală, valorile se nivelează, iar atitudinea jucătorilor poate face diferența. Personal, am mare încredere în băieți, oricum e sută la sută meritul or că au ajuns până aici și au realizat deja o performanță importantă pentru clubul din Păuliș. Suntem mândri de ei, această finală a rodul muncii lor și al antrenorului în ultimii ani. Ca și conducere, le vom suplimenta prima pentru acest meci, vom fi alături de ei cu tot ceea ce putem noi. Sigur, ar fi fost ideal să jucăm acest meci la Șiria, mai ales pentru ceea ce înseamnă baza de acolo, însă și Curticiul e o alegere foarte bună. Vor veni mulți susținători de-ai noștri, probabil și de la Pecica, sperăm să le oferim un spectacol fotbalistic frumos”, a menționat Florentin Iancu, președintele Păulișanei.

După sezoane de secetă, în care e inclus și cel la capătul căruia s-a ratat promovarea în Liga 3-a, la baraj, Progresul Pecica are șansa să se revanșeze cu vârf și îndesat față de suporterii săi. Campionatul Ligii a 4-a a fost câștigat demult, urmează șansa eventului, iar pe 22 iunie au șansa să urce un eșalon după „dubla” cu Retezatul Hațeg. „După ani în care, ori nu s-a vrut, ori nu s-a putut, Pecica e din nou într-o finală a Cupei și vrea, fără îndoială, să o câștige. Nu vreau să vorbesc despre o echipă favorită, căci într-o finală e posibil orice, dar, dacă băieții respectă indicațiile antrenorului și vor fi concentrați, sper să ne apropiem victoria. În plus, acest meci cu miză, venit după mai multe în care nu am avut presiunea victoriei, ne pregătește din toate punctele de vedere pentru partidele de baraj. Fiindcă nici în acest nu există obligativitatea folosirii juniorilor, antrenorul nostru are șansa să încerce o formație apropiată de cea care va aborda prima manșă cu Hațegul, așadar avem toate motivele din lume să ne dorim victoria și trofeul”, spune Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.

Formații probabile:

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Pleșca, Ambrus – G. Pop, Itu – Ad. Popa, Adam, Grigorean – D. Calancea.

Pecica: Fl. Rusu – Țugulescu (Ponta), Gabor, Wild, Aldan – Huțanu, S. Popa, Arsene, D. Copil – Puie, Măgulean.

Arbitri: Tudor Jurcă – Cristian Căsuț, Andrei Pantea

Observatori: Marius Alexa, Teodor Jușcă

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button