Cluburi polivalente

Dodean e în delegaţia „tricoloră” la Jocurile Europene, arădeanca și Samara au aflat că se vor duela din nou în Champions League





Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szocs este cap de serie la Jocurile Europene de la Minsk 2019, competiție care va avea loc în Belarus, între 21 şi 30 iunie. În primele 16 jucătoare se află și Elizabeta Samara, cap de serie numărul cinci. Din delegaţia tricoloră face parte şi arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, sportivă legitimată la CSM Arad şi TT Metz, în Franţa.

Meciurile vor avea loc în Centrul Olimpic, care are o capacitate de 1.000 de locuri, iar 122 de jucători de tenis de masă se vor lupta pentru locul la Jocurile Olimpice din 2020.

Medaliații din probele de simplu feminin și masculin își vor asigura locurile la JO 2020. La echipe feminin/masculin și dublu mixt, doar câștigătorii medaliilor de aur se califică pentru JO 2020.

La startul Jocurilor Europene se aliniază peste 4.000 de sportivi din 50 de ţări. Zece din cele 15 sporturi în care se va concura oferă oportunităţi de calificare la Jocurile Olimpice 2020, din Tokyo.

(foto: facebook, Federaţia Română de Tenis de Masă)

Un nou duel Samara-Dodean, în Champions League

Campioana europeană en-titre la tenis de masă, formația poloneză KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (cap de serie 3), cu Eliza Samara în componenţă, a fost repartizată în grupa C a Ligii Campioanelor, alături de Budaörsi 2I SC (Ungaria, favorită 8) și Metz TT (favorită 10). La echipa franceză evoluează arădeanca Daniela Dodean-Monteiro şi Adina Diaconu. Aşadar, vom avea un nou duel interesant Samara-Dodean.

Principală favorită în acest sezon este gruparea germană TTC Berlin Eastside, de patru ori campioană a Europei, sub culorile căreia va evolua din sezonul viitor Bernadette Szocs, cea mai bine clasată jucătoare româncă la nivel mondial. În sezonul 2019/2020 din Champions League avem câte trei echipe din Franța și Spania, două din Austria, câte una din Germania, Polonia, Ungaria și Cehia.

Ediția precedentă a competiției a fost cucerită în premieră de o echipă din Polonia, Tarnobrzeg, care a trecut în finală cu un dublu 3-2 de gruparea croată Dr.CASL Zagreb, câștigătoarea trofeului în 2018.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button