Arhivă articole

Mesajul suporterilor UTA-ei pentru primarul Falcă la plecarea spre Bruxelles: ”De 5 ani nu avem stadion/ Îţi mulţumim, mare faraon!”

De aproape un deceniu, relația lui Gheorghe Falcă cu suporterii celei mai titrate grupări fotbalistice din Provincie s-a deteriorat treptat. Mai întâi, primarul Aradului a fost acuzat că l-a lăsat pe finanțatorul Nicolae Bara în offside, după ce tot el l-a atras la UTA pentru saltul din „C” în „A”. Apoi, au fost tensiuni provocate de nocturna de pe bătrâna arenă „Francisc Neuman”, dar și de finanțarea de la bugetul local, ce era infimă până la demararea proiectului din 2013, de către Alexandru Meszar.

În fine, în 2014 buldozerele au intrat stadionul din Calea Aurel Vlaicu pentru a pregăti construcția noii „bijuterii” de 12500 de locuri. Inițial, termenul de finalizare a acesteia era anul 2017, apoi, din pix, s-a schimbat în 2018 și nici astăzi nu a fost inaugurată. Între timp, echipa emblemă a orașului a suferit umilințe greu de conceput evoluând în mocirla de pe „Motorul” sau plecând, pentru prima oară în istoria sa glorioasă, în afara Aradului pentru a-și disputa meciurile oficiale, la Șiria.

În vara lui 2018 s-a întors în oraș, pe sinteticul de proastă calitate lipit tot pe „Motorul”, în timp ce lucrările la „Francisc Neuman” continuă în ritmul melcului doborât de căldură. Ca să nu mai vorbim că tot din pix s-au mai tăiat vreo 2000 de locuri și alte facilități prevăzute în proiectul inițial, cum ar fi un mini-hotel necesar pentru un stadion modern, așa cum se pretindea cel de la Arad.

Sătui de minciuni și amânări, pe 22 mai 2018, la o zi de la ceea ce ar fi trebuit să fie data de finalizare a arenei „Francisc Neuman” conform angajamentului luat de firma Tehnodomus, fanii „Bătrânei Doamne” au tăiat la mișto panglica inaugurării. ˝Primar al Aradului în 4 mandate / Mai multe operații decât arene inaugurate.˝, ˝Când să ne întoarcem acasă / Falcă, ne-ai făcut din nou o farsă!˝și ˝Doi-trei muncitori rupți de oboseală / Termen de finalizare: campania electorală˝ , au fost mesajele expuse atunci de sutele de susținători ai UTA-ei strânși în Calea Aurel Vlaicu.

Numai că pe Falcă nu îl mai interesează campania electorală din 2020 și asta pentru că a reușit să plece mai repede la Bruxelles, în noul său mandat de parlamentar european. Iar la dulcea-i despărțire, aceiași ultrași arădeni au ținut să-i transmită un mesaj fostului edil. ”De 5 ani nu avem stadion/ Îţi mulţumim, mare faraon!”, stă scris pe bannerul expus pe unul dintre gardurile eternului șantier din Calea Aurel Vlaicu. ”Faraonul nostru pleacă la Bruxelles. În urmă rămâne cea mai mare rușine din istoria Aradului și bătaia de joc nesfârșită față de simbolul care a pus acest oraș pe harta fotbalului”, este și postarea de pe pagina de Facebook a celor de la Ultras Arad.

Mai departe, lui Laszlo Balint i s-a promis că UTA se va întoarce acasă în această toamnă, dar lucrările la tribune, vestiare, etc. sunt tot „înghețate” în mijlocul verii.

5
4

25 comentarii la articolul: “Mesajul suporterilor UTA-ei pentru primarul Falcă la plecarea spre Bruxelles: ”De 5 ani nu avem stadion/ Îţi mulţumim, mare faraon!”

 1. Marele Faraon a stiut de fiecare data sa arate cu degetul spre altii si sa spuna : iata vinovatii. Si de multe ori a reusit sa pacaleasca foarte multi, dovada fiind faptul ca 15 ani a fost primarul Aradului, adica a castigat de 4 ori alegerile locale. Nu o data, ci de 4 ori!!!
  Parafrazand, fiecare oras are conducatorii pe care ii merita.

  51

  2
  1. Și dacă mai candida și a cincea oara el câștiga din păcate! De acord, arădenii își merită cu prisosință soarta! Eu vă întreb asa: dacă ar fi câștigat Bulumac alegerile, era gata stadionul?

   33

   0
 2. Dragnea i-a pus bețe in roate, se știe…tot Dragnea ii va face probleme și lui Bîlcea, dacă va fi votat…infractorul cu mustață nu doarme nici noaptea, singurul lui gând fiind acele de-a sabota primarii Aradului.

  3

  17
   1. IRONÍE, ironii, s. f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit; zeflemea, persiflare. ◊ Expr. Ironia sorții = joc neașteptat al întâmplării. – Din fr. ironie, lat. ironia.

    6

    0
  1. haha 11 dislikeri pentru o ironie!!! inca o explicatie de ce a iesit falca primar de patru ori!!! ca multi aradeni e nedestepti…

   9

   1
 3. Gazonul are termen 1 iulie care e stadiul?
  Se poate un reportaj FOTO de la stadion și un un punct de vedere de la tehnodomus și primărie?
  O să ajungem în loc de abonament să ne cumpărăm fiecare scaunul din tribună ca ei nu sunt în stare să facă niște achiziții.

  14

  0
  1. Si eu sunt curios cu gazonul k de vreo 2 sapt nu se lucreaza nimic….. probabil o sa treaca de termen k de obicei

   6

   0
  2. E prea mult de lucru pentru un reportaj foto, e mai usor sa faci articole de pe “surse”.

   5

   1
   1. trecem pe acolo aproape toti aradenii … nu se misca nimic de 2 saptamani, ce reportaj vrei sa facem?

    6

    1
    1. Voi vedeti ce se petrece zilnic,dar eu (si multi UTA -isti ca mine)nu au fost acasa de mult timp….Chiara suntem curiosi

     6

     0
 4. Duceti-va maine la Primarie si intrebati ce se intampla de nu se mai lucreaza la stadion de doua saptamani !? Trece timpul, trece vara si iar nu este bine pt. UTA. !!!

  10

  0
  1. primaria ne trimite la firma si aia nu spun nimic … de 5 ani e la fel … cu gazonul este alta firma …

   7

   0
   1. Se poate face cerere in scris primariei conform Legi nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

    4

    0
    1. si primaria raspunde ca au contract cu firmele cutare si cutare … si? nu exista clauze penalizatoare daca firmele intarzie lucrarile. Cand va apare primul fir de iarba pe stadion, pozam si va anuntam … pana atunci … concediu placut

     0

     1
     1. si atunci urmatorul pas nu ar fi o plangere penala pentru abuz in serviciu?

      1

      0
 5. Pai si cine i-a angajat, nu Primaria ? Cine ii plateste ? Nu se poate,trebuie insistat , sefii firmei nu au birouri ,sefi, subalterni care sa raspunda la intrebari ? PRESA ? Este inadmisibil ce se intampla cu stadionul de nimeni nu lucreaza de doua saptamani ?

  8

  0
 6. Reală rămîne varianta dării parțiale în folosință. Asta cu trimitere la gazon care intr -o. luna iulie fara ploi puternice ,poate fi fezabilă. La restul lucrării ,firma avansează termene ,,,subrede”’ ,semn că e depășită de realitate și nu știe cum să scape de ea. Niciodată nu au fost avansate motivele reale care au dus la intirzierea finalizării. Lipsa de personal ,nepricepere ,suplimentare de fonduri ? Primarul arata ca lucrarea și invers. Se poate înțelege că in tara unde la fiecare ploaie ,cade cite un pod și odată pe lună deraiaza un tren ,și apariția funcțională a unui stadion nou ,e o mica minune. !!

  3

  3
 7. Drept recompensă tehnodomus a mai primit un contract banos 7 milioane de lei reabilitarea podului Decebal ma mir ca nu le e rușine să mai pronunțe cuvântul UTA politicienii de carton ai Aradului.

  8

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.