UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA pune capăt vacanței, Balint susține că și-a atins scopul în campania de achiziții: „Lot echilibrat, valoros, cu băieți de caracter”





Sezonul 2019-2020 demarează pentru „Bătrâna Doamnă” odată cu reunirea de mâine după amiază. Laszlo Balint și colaboratorii săi au sunat adunarea pentru ora 16, la „Motorul”, urmând ca primul antrenament sub comanda noului tehnician să aibă loc pe terenul din Sânnicolau Mic. Lucrările de cosmetizare la „Motorul II” vor continua tot restul săptămânii, astfel că „roș-albii” vor demara pregătirile în alte locații din municipiu. Balint ajunge în această seară la Arad, își va lua în primire apartamentul în care va locui, va lua cina cu stafful său, „secundul” Cezar Zanfir, antrenorul cu portarii, Gabi Vasiliu și preparatorul fizic, Alexandru Radu, pentru a trasa coordonatele pregătirii estivale.

23 de fotbaliști chemați la reunire, despărțirile de zece dintre jucătorii vechiului lot devin oficiale

Odată cu întocmirea listei cu convocații pentru reunirea de pe 25 iunie, despărțirile ce pluteau în aer se confirmă. Bodea, Orlic, Manea, El Hasni, Kanda, Neagu, Matei, D. Popa, Iuga, Copaci  sunt liberi să-și găsească alte angajamente, cu mențiunea că ultimii doi depind și de voința clubului Atletico. Costin a plecat deja împrumut la FC Voluntari, în timp ce portarul de 17 ani, Rafael Zamfir, a ajuns în aceeași formula la Chișineu Criș.  Așadar, Laszlo Balint a optat pentru următorii jucători pentru demararea preparativelor în vederea noului campionat de Liga 2-a, cu mențiunea că cei subliniați sunt proaspete achiziții:

Portari: Florin Iacob, Mirel Bolboașă, Raul Opric

Fundași: Răzvan Ivan, Cristian Melinte, Alin Șeroni, Ionuț Gavrilă, Marius Tomozei, Florin Ilie, Denis Salka, Bogdan Stancu

Mijlocași: Alexandru Ciucur, Sorin Bustea, Albert Stahl, Denis Hrezdac, Cristian Pușcaș, Damian Isac, Cătălin Vulturar, Alexandru Oroian, David Miculescu, Stephane Coulibaly

Atacanți: Ciprian Rus, Valentin Buhăcianu

Cum a cernut sita?

Noul „principal” al Campioanei Provinciei se declară mulțumit de achizițiile făcute în această vară și expune criteriile după care s-au făcut acestea. „În primul rând, am căutat să lucrez cu jucători de caracter, de vestiar, care – bineînțeles – să aibă și valoarea necesară de a evolua la un club precum UTA. Toți fotbaliștii semnați până în acest moment au confirmat cel puțin la nivelul Ligii a 2-a, iar unii dintre ei  chiar și la Liga 1. Niciunul dintre ei nu depășește 30 de ani, toți au foame de fotbal și de a face performanță, mai ales în culorile unui club important precum UTA. Cu majoritatea dintre ei am mai lucrat și știu ceea ce pot și unde pot ajunge împreună cu această echipă. Dar, repet, din punctul meu de vedere, caracterul e, poate, cea mai importantă calitate pentru mine ca antrenor și de aici pleacă demersul meu de a forma o echipă bună la Arad. De exemplu, faptul că portarul Florin Iacob nu ne-a cerut nicio zi liberă în plus deși tocmai s-a căsătorit e și el un reper despre seriozitatea cu care plecăm la drum”, spune Balint.

Încă un mijlocaș ofensiv, „pista” Hlistei rămâne în picioare

În acest moment, lotul „Bătrânei Doamne” pentru stagiunea 2019-2020 e aproape complet. Tehnicianul utist susține că, poate, ar mai fi nevoie de un mijlocaș ofensiv, care – în cele din urmă – ar putea fi Cătălin Hlistei. „Așadar, eu zic că am reușit să creăm deja un lot echilibrat, valoros, pe care l-am mai putea completa, dacă vom avea ocazia, cu încă un mijlocaș ofensiv. Fiindcă avem fotbaliști polivalenți de la mijloc în sus, precum Ciucur sau Bustea, plus juniorii,  putem jongla cu poziția eventualei ultime achiziții. Încă nu am abandonat nici pista Cătălin Hlistei, doar că ea s-a complicat odată cu litigiul de la Federația Română de Fotbal. S-ar putea ca acesta să dureze ceva timp și atunci trebuie să vedem ce avem de făcut. Din punctul meu de vedere,  repet, aș avea nevoie de un fotbalist precum Cătălin Hlistei, care, pe lângă valoarea sa individuală și umană, știe exact ce înseamnă UTA și ceea ce se dorește la acest club. Așadar, cu încă un mijlocaș ofensiv am fi 100% acoperiți, căci campionatul e lung, iar eu pun mare preț și pe Cupa României”, a adăugat fostul fundaș.

„Calitățile lui Coulibaly nu se discută, important este să fie sănătos”

Stephan Coulibaly este unul dintre cei șase fotbaliști seniori din vechiul lot care intră și în planurile lui Laszlo Balint. Ivorianul a fost chemat la reunire, însă rămâne de văzut dacă se va putea antrena cot la cot cu colegii săi după lunga perioada de indisponibilitate. „Bineînțeles că îl cunosc, l-am remarcat în aproape toate meciurile UTA-ei vizionate de mine în tur.  Așadar, calitățile lui Coulibaly nu se discută, important este să fie sănătos. Dacă poate munci așa cum ne dorim noi, îl punem sută la sută pe picioare până la debutul campionatului. De altfel, pentru toți jucătorii ne dorim în primul rând sănătate, căci ne dorim să fim cât mai eficienți în procesul de pregătire din această vară. Avem la dispoziție cinci săptămâni de pregătire până la primul meci pe puncte, trebuie să muncim la capacitate maximă”, anunță Laszlo Balint.

4-2-3-1, sistemul ales și în funcție de randamentul juniorilor

Liga 2-a merge pe o nouă regulă privind jucătorii Under începând cu stagiunea 2019-2020. De la minim trei jucători Under 22 în formula de start, se trece la doi Under 19, iar UTA nu stă deloc rău la acest capitol. Denis Hrezdac și David Miculescu par a avea cele mai mari șanse să fie titularizați, însă Ivan, Gavrilă, Oroian sau Isac pot fi și ei soluții imediate pentru stafful tehnic al arădenilor. Portarul Opric, fundașul Salka și „închizătorul” de doar 15 ani, Vulturar, sunt și ei în lotul lărgit, dar cu șanse mai mici să prindă minute în Liga 2-a. „Se poate spune că am ales sistemul de 4-2-3-1 la UTA și în funcție de randamentul juniorilor. Cei doi (n.a. Hrezdac și Miculescu) au evoluat cel mai bine în această formulă, însă asta nu înseamnă că restul nu vor avea șansele lor. Dimpotrivă, toți sunt importanți pentru mine, ca dovadă că nu sunt de acord cu împrumutul lor la echipe de Liga 3-a. Sigur, poate unii dintre ei ar juca constant și s-ar dezvolta mai repede, dar trebuie să punem pe primul plan interesul primei echipe. Nu aș vrea să rămânem descoperiți în cazul în care am avea juniori plecați la lot sau accidentați, așa cum s-a mai întâmplat la UTA și atunci e bine să avem 7-8 variante cam de același nivel. Și ca să lămuresc și chestiunea sistemului de joc, un antrenor e obligat să aibă pregătite cel puțin două-trei, în funcție de momentele jocului sau adversar. Sigur, având doar doi atacanți de meserie în lot, este clar că nu vom putea trage de ambii meci de meci, dar, în rest, orice formulă de echipă stă în picioare”, mai susține tânărul tehnician.

Adversari din Golf în Slovenia?

Planul de pregătire estivală este pe cale să se defintiveze la UTA. Arădenii se vor pregăti pe plan local până pe 15 iulie, perioadă în care au fixate și trei meciuri amicale: cu Șimandul, pe 29 iunie, cu Pecica, pe 6 iulie și Luceafărul Oradea – 13 iulie. Apoi, Rus et. comp. se mută în Slovenia, la Rogla, pentru un cantonament de 12 zile. În stațiunea montană, primul adversar al „roș-albilor” e divizionara secundă maghiară Budaorsi. „Discut des cu băiatul care se ocupă de meciurile noastre amicale în Slovenia și suntem pe cale să mai legăm cel puțin două. Probabil, vom juca împotriva unor formații din Golf, căci la acea dată echipele care de obicei frecventează Rogla încep întrecerile interne. Cel mai important este că mergem într-o locație în care avem toate condițiile să ne atingem scopul fixat pentru pregătirea centralizată estivală”, a încheiat Balint.









26 comentarii

  1. Am fost foarte dezamăgit de Kanda și de parcursul lui la UTA, dar ma întreb, în aceste condiții în care ai nevoie de mijlocaș ofensiv, nu ar fi o varianta buna, pentru ca acum ar avea colegi care sa îl pună în valoare. Dar antrenorii știu mai bine, poate nu este un om bun de vestiar.

    0
    0
  2. Și la Manea sa renunțat prea ușor, nu este normal sa renunți la un jucător care a pus suflet pt.uta!!!

    0
    0
  3. Doar 2 atacanti ? Nu sunt cam putini domnule Balint ? Veti ramane in pioneze si ma intreb cine va fi de vina atunci

    0
    0
  4. Pare formula cu un virf. Multi închizători și mai puțini …..deschizători ! Câștigul pare a. fi portarii și fundașii noi. Și Balint va miza pe Miculescu și de aceea nu mai vrea atacanți.. Tot rolul lui ar fi jucat și Hlistei. Forță echipei va veni din linia a doua cu o apărare greu de trecut ! Toți cei plecați au primit șanse destule cu amenințări și rugăminți din partea unui public adus la exasperare .! Multă sănătate și știri bune. pentru d-ul Popa !!

    0
    0
  5. Imi place Balint, pune mare accent pe seriozitatea și dăruirea jucătorilor, ceea ce nouă ne-a cam lipsit in ultimul timp, din varii motive. Jucători maturi, cu experiență și valoare, juniori cu destule meciuri in picioare, suporterii lângă echipă, singurul minus fiind cel legat de stadion…poate fi rețeta perfectă pentru un sezon incununat cu o promovare atât de mult așteptată.

    0
    0
  6. Apropo, Petrolul, din ce am citit, se desparte de foarte mulți jucători, poate pescuim ceva de acolo, văd că-i și Edgar Malakyan pe lista neagră.

    0
    0
  7. ATENTIE ! Linia de mijloc e subtire valoric,daca jucam doar cu mijlocasi defensivi(unii profeniti din fundasi)iarasi o sa ne aparam la meciurile de acasa.Ne-ar mai trebui un coordonator,plusuri pe benzi si neaparat inca un atacant in lot,chiar daca vom juca 4-2-3-1.Ce facem in caz de accidentari,suspendari sau daca nu se accomodeaza Buhacianu ?!?

    0
    0
  8. Apar momente in timpul jocurilor cand trebuie sa vii cu mingi centrate pe varf,noi nu avem unul cu talie,Buhacianu nu pare a fi foarte inalt,pe Rus il stim ,prefera sa vina din linia a doua.L-am avut pe Petre,dar acuma se vede ca l-am vandut prea ieftin,nestiind ce vindem de fapt,managementul fiind…

    0
    0
  9. LA TREABA BAIETII , Daca ar mai veni si HLISTEI ,ar fi exccelent !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  10. Citind lista jucătorilor, pare că Gyuszi Balint mizează pe forța grupului (nu sunt individualități care să iasă în prim-plan), o apărare solidă (cei veniți completându-i foarte bine pe cei rămași) și un joc de atac colectiv (cu goluri date și de atacanți, dar și de mijlocașii pe care fazele îi vor aduce în situația de a marca). Mare păcat că nu a putut fi păstrat Kanda, ar fi fost un plus serios la mijloc.
    Jucătorii par capabili să obțină o clasare pe locurile 5-8, să vedem cu cât îi va urca antrenorul, în care, după câte l-am văzut la Snagov și Metaloglobus, am mare încredere. Nu mai puțin, să vedem dacă și managementul clubului va fi capabil să asigure logistica participării într-un campionat care se anunță foarte dificil.
    Acum, să le urăm mult succes!

    0
    0
  11. Nu avem un vârf autentic, înalt care să facă diferența,Buhacianu nu este foarte înalt rămâne de văzut cum se descurcă dar oricum ne mai trebuie un vârf.

    0
    0
  12. Lot subțire, de locurile3-7! Nu știu cum va putea promova UTA. Ne trebuie neapărat un coord. de joc și un atacant . Prea mare presiune se va pune pe Rus și Buhacianu și mă tem că nu vor da randament.

    0
    0
    1. Ce coordonator de joc vrei cand e clar ca va juca Miculescu acolo?! E unul dintre juniorii de top si batuti in cuie pe postul ala de mijlocas ofensiv! Iar vreti sa bagam elefanti in locul tinerilor pe fiecare post?? noroc ca ne interzice regulamentul. In aparare nu poti sa joci cu tineri ca iti trebuie experienta si siguranta, in atac avem deja doua varfuri bune, unde sa joci atunci cu juniori? Ganditi inainte sa scrieti.

      0
      0
  13. Un lot foarte bun, ar fi exccelent daca ar veni si aradeanul GAVRA la UTA !!! Trebuie intrebat , poate accepta !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  14. Lotul nu arata deloc rau,prin prisma staffului tehnic,care se pare ca stie ce doreste,absolut clar,asupra seriozitatii fiecarora…Este nevoie de caractere mari…
    Asa este @Lucian?Ce vorbeam astazi telefonic?Din greseala m-ai apelat?Pe nimeni nu cred caar fi suparat un rezultat nefavorabil daca am fi vazut acea daruire maxima,nu blazare….”lasa-ma,ca sa te las”….
    Niciodata sa nu banuim un non-combat si nimeni nu se supara?….Asa este?
    Iata ca dupa aproape 30 ani,Nea Sandu Gaica da un interviu pe Libertatea,daca ati citit voi,aradenii….ne crucim….Pai si atunci umpleam stadionul….La antrenamente eram mai multi decat astazi pe ciuca de Motorul,rebut constructiv….
    Punct si de la capat,dar probabil altfel….
    Daca platile vor fi la zi….va fi si o alta abordare….
    Usor nu va fi,in nici un caz….
    Speranta moare ultima!
    Trebuie din nou sa apara transparenta programului de activitate,a echipei mari….Poate vrem sa-i vedem,poate ca…Gresim cu ceva?Ori in Sannicolau,ori pe ICRTI,ori pe Motorul 1 sau 2?Avem voie?Intreb si eu????
    Nimeni si niciodata nu ma va convinge ca elefantii nu ne-au vandut in ultimele 2 stagii…

    0
    0
  15. D-le Balint ne mai trebuie un atacant ca Cipri Rus are oscilatii mari in multe meciuri si stim ca ne duelam cu Petrolul cu conducere f.tare,U Cj a lui Cr.Dulca si cu un Salomir J ce face delegarile in ciorna……F C Arges a lui N.Dica ce ar avea drept de promovre,Rapid B, cu conducatorul Ov.Burca,iar apoi urmam noi cu UTA,Farul lui Marica si poate Chiajna…..!Am auzit ca Manea si Vasiu merg la Resita si va spun de pe acum ca Scolar Resita v-a retrograda cu asemenea aparatori…!Hai UTA !

    0
    0
    1. Dă-ne, te rog, clasamentul sezonului 2019-2020 inainte sa ne facem abonamentele. Nu de alta, dar daca nu e cu promovare pt noi, sa nu stricam banii aiurea…. Mersi anticipat oracole!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button