Stranieri aradeni

Visul verii italiene s-a încheiat în semifinale, cu arădeni Man și Petre în teren: Germania – România 4-2





România a ratat dramatic calificarea în finala Campionatului European Under 21, după 2-4 (2-1), după o semifinală nebună şi agonizantă, cu Germania, la Bologna. „Tricolorii mici” au fost la extreme în cele două reprize. Prima a fost cea mai bună făcută la turneul de vis din Italia și San Marino, în timp ce a doua, cea mai slabă. Campioana en-titre a întors „dubla” lui Pușcaș din primele 45 de minute, golurile decisive venind când ne pregăteam de prelungiri.

Cu aproximativ 15 mii de suporteri alături, în tribunele de pe  Renato Dall’Ara, românii au început curajos, dar au primit gol pe o contră adversă, de la Amiri (min. 21). 5 minute mai târziu, Hagi a obținut un penalty pe care George Pușcaș l-a transformat în golul egalării. Puștii lui Rădoi au continuat să atace, au avut o posesie zdrobitoare și au cules și roadele înainte de pauză. Ivan a primit pe stânga de la Hagi și i-a pus mingea pe cap lui aceluiași Pușcaș, care a trimis în stânga lui Nübel.

Oarecum inexplicabil, românii au cedat total inițiativa după pauză, iar Germania a atacat în valuri la poarta lui Ionuț Radu. A și egalat repede de la punctul cu var, prin Waldschmidt (54), după care au ratat și alte ocazii imense. Inevitabilul s-a podus în minutele 90 și 90+4, când tot Waldschmidt și apoi Amiri au înscris golurile calificării în finală din două lovituri libere de la marginea careului. „Generația de fier” a terminat în lacrimi întâlnirea și aventura ei la Euro cu ambii fotbaliști arădeni, Dennis Man și Adi Petre, în teren.

Formații:

Germania: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah (c), 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein (21. Maier 89) – 19. Neuhaus (9. L. Nmecha 79), 8. Dahoud (20. Koch 90+4), 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz

România: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău (20. Ciobanu 69) – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan (7. Coman 55) – 9. Pușcaș (11. Petre 87). Selecționer: Mirel Rădoi

FOTO: uefa.com

4 comentarii

  1. Performanța obținută cu o generație nouă Prezenta la Olimpiada.!!Un titlu câștigat l-ar fi proiectat pe Rădoi și peste Iordănescu sau Jenei ,lucru exagerat . În rest jucătorii au muncit pentru public dar și pentru contracte mai bune Cu siguranță că cei 10 mii de români din 15 au cuprins și o mie de impresari și ofertele pot fi de fapt marele câștig personal al jucătorilor ! Fotbalul de elita la această întrecere ne propune ,și nu pentru prima oara ,frumusețea și eficienta fotbalului spaniol !!

    0
    0
  2. Germania e Germania si ne ciocaneste cand vrea la multe sporturi.Halep pe care unii gazetari romani o tot laudau, ca e cea mai buna din lume si are la picioarele sale pe celelalte tenismene..(le sufla ca pe o papadie,ori ele n-au minte…).a fost invinsa clar de nemtoaica Kerber, care e nasa sa…plus altele…ca Asimova.Trebuie sa recunoastem daca suntem corecti ca prea mari au fost deva vazuti cei de la tineretul ROU,ca portarul Ionut Radu.ar face fata la toate echipele mari din Italia???!!! ,dar a incasat 4 goluri de la nemti.Acum sa vedem daca mai e >biscuite< meciul cu Franta ce a fost zdrobita si ea de spanioli.Oricum locul 4 nu-l scapam….Nici Petre nu a rupt gura targului de cand are barbison,iar brunetul din cartierul Brailei, pe nume Florinel Coman nu a mai avut noroc sa marce un eurogol ca-n meciul cu englezii…..Mai multa modestie nu strica la acesti tineri si pastorul… s-a si vazul incasand 30 000 ooo E pe brunetel….!!!Hai UTA !

    0
    0
    1. „…a fost invinsa clar de nemtoaica Kerber, care e nasa sa…”

      Maestre nenea militzianu’, Simona conduce cu 6-5 in intalnirile directe cu Kerber, de unde iei mata ca Kerber e „nasa sa” ? Iar te bagi in comentarii pentru lucruri la care n-ai habar !

      0
      0
  3. Am jucat foarte bine prima repriza, pana sa egaleze germania la faultul FARA ROST al lui inconstientului IANIS HAGI un fault care nu trebuia facut, acolo s-a rupt meciul si nemtii au prins aripi !!! Repriza2a au cazut toti fizic si psihic si din cauza caldurii foarte mari. La fel de adevarat este ca, Germania are echipa foarte buna, mai ales WALDSCHMIDT si AMIRI care sunt jucatori extraordinari si care au facut diferenta !!! In rest, ii felicit pe toti baietii din echipa Romaniei pt. foarte frumosul parcurs pana in semifinale !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button