26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Botea și Crăciun rămân sub observație, Deta – o certitudine! Mijlocașul străin rămâne prioritatea lui Balint pentru completarea lotului

În proporție de 90%, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și-a format lotul pentru stagiunea 2019-2020. Achizițiile au fost țintite în fiecare compartiment, iar Laszlo Balint e mulțumit de „materialul de lucru”, cu amendamentul că – totuși – ar mai avea nevoie de un mijlocaș ofensiv dintre cei care ridică și mai mult nivelul echipei sale. „Aș prefera să completăm lotul cu acel jucător străin de care am mai vorbit, vom vedea dacă se finalizează discuțiile. Și odată ce se lămurește situația lui Coulibaly, e posibil să mai aducem un mijlocaș central în perioada imediat următoare”, a punctat „principalul” arădenilor.

Într-adevăr, situația mijlocașului ivorian nu este deloc clară. El este așteptat pentru începutul săptămânii viitoare, dar nu există garanții că-l și vom vedea la Arad. „Sper să vină cât mai repede, să vedem în ce stare medicală este, în primul rând, pentru că vine după o perioadă lungă de inactivitate. Are un dezavantaj pentru că nu a jucat și, probabil, nu e în regulă din punct de vedere fizic. După ce se lămurește situația sa, vom lua o decizie și în cazul postului de mijlocaș central”, a mai spus Balint.

La amicalul cu Ineul a apărut și Bogdan Botea, un mijlocaș ofensiv născut în anul 2001, trecut pe la Ardealul Cluj. Totodată, e de clarificat și situația lui Denis Crăciun, mijlocașul central de 20 de ani „moștenit” din returul stagiunii precedente. „Botea este un jucător de calitate, dar vrem să ne facem o părere cât mai clară asupra potențialului lui. Există și varianta echipei secunde pentru el, în curând se va lua o decizie în ceea ce îl privește. Și la Crăciun am vrut să ne facem o părere asupra potențialului său, vom hotărî și în privința sa”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

În schimb, Rareș Deta pare să fi convins stafful tehnic utist după numai două antrenamente și evoluția pozitivă în testul cu Ineul. „Având în vedere situația lui Gavrilă, Deta este o soluție pentru banda stângă, de fundaș sau mijlocaș. Altă dublură nu avem acolo pentru Bogdan Stancu. Deta este și o variantă foarte bună sub vârstă, așadar la acest moment el este o certitudine pentru lotul primei echipe”, a spus Balint despre arădeanul de 19 ani, crescut de UTA, dar împrumutat în ultimele două sezoane în Liga a 3-a, la Șoimii Lipova și Gloria Lunca Teuz Cermei.

5
2
%d blogeri au apreciat: