UTA Arad

Primăria ascunde contractul cu Tehnodomus, USR Arad merge în instanță pentru stadionul UTA!

Stadionul „Francisc Neuman” se află în reconstrucție de aproape 5 ani de zile și nici azi nimeni nu poate oferi un termen pentru finalizarea sa. Este evident că există destule nereguli în contractul semnat între  angajatorul Primăria Arad și prestatorul de servicii, firma Tehnodomus, însă totul este ținut sub cheie. Un partid politic a decis să ia taurul de coarne și să urmeze toate căile legale pentru a scoate la suprafață anomaliile din această înțelegere ce pătează imaginea orașului și afectează direct activitatea clubului UTA, punându-i într-o postură umilitoare și pe suporterii ei. Așadar:

USR a acționat în instanță Primăria Arad pentru refuzul de a pune la dispoziția cetățenilor contractul cu constructorul stadionului UTA, însoțit de eventualele acte adiționale, facturi, situații de lucrări și procesele verbale de recepție aferente.

Anunțul de atribuire numărul 142978, publicat pe SEAP la 20.12.2013, spune că firma câștigătoare (Tehnodomus SA), prin contractul 80067/18.12.2013, trebuie să execute în schimbul a 26.397.802,54 lei fără TVA, în termen de 36 de luni începând de la data atribuirii contractului (adică până la 18.12.2016): lucrări pregătitoare cum sunt cele de demolare a unor clădiri, de dezafectare a unor instalații precum și de degajare și igienizare a terenului – lucrări de construcții a peluzelor, a tribunelor și a acoperișului spațial – lucrări exterioare în incinta și în afara incintei stadionului UTA (trotuare, platforme pietonale, alei carosabile și altele) – realizarea utilităților în incinta și în afara incintei stadionului UTA – servicii de proiectare specializată care constau în modificarea și completarea proiectului tehnic cu partea de structură a acoperișului general, a gradenelor și a corpului P+2, conform caietului de sarcini pentru tema de proiectare – studiu geotehnic. În cadrul construcțiilor de peluze si tribune sunt necesare atât lucrări de arhitectură, de rezistentă, de instalații electrice, sanitare, HVAC și termice cât și dotarea acestora cu scaune. Terenul de fotbal va fi dotat cu garduri modulate de protecție. Stadionul va fi dotat si cu tabelă de marcaj, siglă luminoasă și altele, conform SEAP.

 

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: Realitatea urâtă pentru arădeni este că la aproape trei ani de la data la care ar fi trebuit finalizat, stadionul orașului este abia pe jumătate gata, iar constructorul declară că a terminat. Pentru început, trebuie precizat că lucrările de amenajare a gazonului și a instalației de nocturnă sunt două proiecte separate, politizate și folosite apoi intens de administrație pentru a induce în eroare cetățenii și a justifica întârzierile la lucrarea principală. Gazonul și nocturna nu sunt motivele reale pentru care nu a fost finalizat stadionul, decât în poveștile ultimilor doi primari arădeni. Pentru ceea ce se vede acum la arena UTA, Primăria a plătit în cursul anilor 2014 – 2018 suma de 26.187.322 lei fără TVA, foarte aproape de suma pentru care Tehnodomus a convenit să livreze stadionul cu tot cu scaune, parcări, echipamente, instalații, tabelă și siglă luminoasă (26.397.802,54 lei fără TVA). Mai mult, între timp acoperișul a fost realizat din tabla care a înlocuit membrana transparentă prevăzută de proiect, ceea ce a pus în buzunarul constructorului o economie de jumătate de milion de euro și a privat arădenii și jucătorii de lumină naturală. Ne întrebăm foarte serios care este motivul pentru care Primăria nu a acționat încă de acum patru sau cinci ani, când era evident că executantul a încălcat contractul, pentru a-l penaliza și a-l forța să execute lucrarea în condițiile convenite inițial, inclusiv în instanță? De ce primarul de atunci a ignorat interesul comunității? Acum Aradul are jumătate de stadion după ce a plătit toți banii, iar Gheorghe Falcă s-a refugiat strategic la Bruxelles. Primăria Arad încă ascunde contractul și documentele care indică explicit ce anume trebuia să execute Tehnodomus. Ieri ne-am adresat instanței pentru a obliga administrația locală să le publice. Suntem deciși să mergem mai departe, pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de ceea ce se prefigurează a fi o mare țeapă dată sportului și bugetului arădean.”

Comentarii Facebook

7
0

10 comentarii

 1. Foarte bine faceti domnule Sergiu Vlad pt. ca miroase a magarie, cinci ani de zile sa astepte cetatenii Aradului ,pe banii lor acest stadion modern ? Este inadmisibil asa ceva !!!

  16

  0
 2. Foarte bine fac cei de la USR Arad ca au dat in judecata Primaria Arad cu firma Tehnodomus ce si-au batut joc de suporterii utisti cu stadionul,, cutiuta,, F Neuman….!La puscarie cu nemernicii mincinosi….!,nu va lasati d-lor de la USR ARAD !!!!Cineva de la Prosport mi-a spus ca la UTA a fost adus un atacant israelian de 22 ani pe nume AMIR Khailada (???Ziarele aradene nu au scris inca despre aceasta sosire…)Foarte bine ca e intarit atacul utist, ca unii…..au momente bune dar si oscilatii mari in evolutii….!!Hai UTA si succes USR Ar !

  11

  1
  1. Sunt convins ca baronii PNL Arad alaturi de cei care conduc Tehnodomus nu vor pati nimic, avem un rahat de justitie selectiva, altfel sobolanul care acum se lafaie pe bani multi la Bruxelles ar fi fost de mult acolo unde ii este locul, in pat cu inca doi barbati iubareti, la racoare.

   9

   0
 3. Atat de mult ii intereseaza pe cei de la USR de fotbal si de UTA de nu mai pot . Vor campanie pe spatele suporterilor utisti . Nici in basca nu ii doare . Te intreb domnule deputat de ce ai asteptat atatia ani ? De ce acum cica va pasa . Hai domnilor spuneti cine va fi candidatul vostru de primar sa stim si noi pt cine faceti propaganda . Rusine tuturor politicienilor indiferent de culoarea politica . Uta este a aradenilor nu a politicienilor iar voi domnilor politicieni va bateti joc de tot sportul aradean

  13

  23
  1. Domnul deputat e membru Suporter Club UTA. Ce a facut de 3 ani de cand e deputat pentru Arad, pentru UTA si pentru stadion: Da in judecata primaria, si? Peste cateva luni sau ani o sa castige si trebuie sa le arate contractul. Ce facem pana atunci, asteptam? Trebuia a dua zi dupa depasirea termenului sa faceti acest demers, acum mai bine de 2 ani, daca erati interesat. Acum, vreti sa va agatati de ceva pentru primarie?

   7

   4
 4. Trebuie sa faca multi inchisoare, in toata povestea asta, altfel…va paste furia aradenilor. O sa vedeti!

  5

  0
 5. Astia de la Miercurea Ciuc s-au apucat de treaba si au inceput sa monteze rulourile de iarba pe suprafata de joc si la sfarsitul lui IULIE , inceputul lui AUGUST , va fi gata de jucat pe el odata cu inceperea campionatului liga2a , plus nocturna !!! Pai la altii cum se poate si la UTA. nu de ani de zile !? La Chindia s-a inceput demolarea stadionului si in primavara la anul 2020 , stadionul va fi gata, dar aici s-a implicat serios autoritatile , atat primarul STAN cat si presedintele C. J. Oprea. Va fi gata cu tot cu nocturna, gazon, sistem de incazire si irigare etc. !!!

  2

  0
 6. Un proverb spune ca omul sfinteste locul. . Pestele ( orasul) de la cap se-npute . Cum sa fie gata stadionul daca primarului si in general administratiei locale lui nu le-a pasat de stadion.

  3

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close