UTA Arad

Ciucur are tendonul rupt și va fi operat chiar astăzi, mijlocașul UTA-ei ar putea reveni pe gazon pe la mijlocul turului!





Temerile utiștilor s-au confirmat. La o banală schimbare de direcție la antrenamentul de ieri dimineață, Alex Ciucur a suferit o ruptură de tendon, confirmată de un RMN făcut în această dimineață la Timișoara. Fotbalistul a încăput pe mâna ortopedului Radu Prejbeanu, care l-a și programat la operație în această după-amiază, însă doar după ce mai vede rezultatul unui al doilea RMN ceva mai detaliat. Medicul timișorean dorește să vadă dacă tendonul s-a și deplasat sau este doar rupt și în funcție de asta să decidă dacă îi prelevează fotbalistului țesut din altă parte a corpului.

În cazul în care tendonul nu e deplasat, intervenția chirurgicală nu va dura mai mult de 30-45 de minute, iar perioada de recuperare va fi ceva mai scurtă. Oricum, Ciucur are nevoie de două-trei luni de repaus, plus fizioterapie, înainte de a putea alerga din nou. Asta înseamnă că, în cel mai fericit caz, undeva pe la mijlocul turului va putea fi luat din nou în calcul de Laszlo Balint pentru partidele pe puncte din Liga 2-a.

În ceea ce-l privește pe Ciprian Rus, celălalt utist accidentat grav de la reluarea pregătirii, el ar trebui să-și scoată firele chiar astăzi la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, din Timișoara, după operația suferită la pomete. În plus, căpitanul UTA-ei a fost, ieri, la Budapesta de unde s-a întors cu masca de carbon făcută special pentru el, în numai două ore. Rus va pleca cu echipa în cantonamentul din Slovenia, în timp ce pentru Alex Ciucur începe – poate – cea mai grea perioadă a carierei sale după ce va fi externat de la Spitalul Premiere din Timișoara.









17 comentarii

  1. Din păcate trebuie adus un alt mijlocaș, chiar dacă revine în timpul campionatului,nu va mai fi acelasi😐Ar mai trebui și un mijlocaș stânga, altfel o sa ne trezim în timpul campionatului fără soluții pt ca accidentări și suspendări vor urma cu siguranță…

    0
    0
  2. asta patim! balint stie ca din cauza sitneticului o sa pierdem multi fotbalisti pe baza accidentarilor!!
    faceti odata stadionul ala!!!!

    0
    0
    1. N-are nicio treabă sinteticul cu accidentările din ultima vreme. Echipa nu a făcut nici măcar un antrenament pe gazonul sintetic de când s-a reunit. E vorba doar de ghinion în cazurile astea.

      0
      0
    1. Există acel sentiment de pe vremea lui Popa…. déja vu!
      UTA e din și pentru arădeni!
      Până atunci nu va fi nici echipă.
      Nici promovare! Nimic! #Nimic!
      Vorba Meszar-ului: când Aradul va fi pregătit, atunci UTA va promova!
      De aceea Meszar nu aduce vorba de promovare!
      Vorbim după tur!

      0
      0
  3. Insanatorire grabnica le doresc.. Ciucur,dupa parerea mea,cel mai bun in ultima perioada si de asemenea Cipri Rus,sunt piese „grele” din angrenajul dorit….Fara ei,este si va fi greu…
    Nici o legatura cu sinteticul…Asta este…s-a intamplat…totusi inca am tot asteptat declaratia d-lui Sculici,la rece,pe care il apreciez enorm,ca sa ne explice aceasta motivare de a intra la rupere…Respectivul(nu merita a i se cita numele)…a jucat tot meciul nervos,agitat…E multumit oare, acum, ca l-a scos din schema pe Cipri Rus?
    Hai sa urmarim AJF-ul,daca are bratul legii…Asta(coate goale) nu ar mai avea voie sa mai joace pana cand Rus va reveni total…..Sa faci asa ceva intr-un amical?Pai am scapat de rupatorii maghiari si vin brazdarii din Ineu?Ce o fi vrut?Nu inteleg…

    0
    0
  4. Nu este normal ca, intr-un meci amical sa se joace asa de dur . Ce o fi avand cu Cipri Rus acela de a intrat asa de dur la el nu inteleg, o fi castigat oare ceva de pe urma acestei accidentari a lui Cipri Rus ? Macar a avut bunul simt sa isi ceara scuze, macar atat !!!

    0
    0
  5. Am inteles ca, la Ciucur, este vorba despre un tendon rotulian. Aici ruptura ( totala sau partiala) are loc din cauza unei distrofii locale, generata probabil de multiple accidente anterioare.. Informatiile din presa sint neclare, ruptura , la Ciucur, pare a fi partiala, nu totala. Nu intru in amanunte de tehnica, dar la un fotbalist nu se practica o simpla sutura, cel mai frecvent, se efectueaza o p[astie din tendonul achilian, care sa intareste cu un ligament recoltat, din apropiere. Dupa operatie 6-8 saptamani este imobilizare. apoi dupa 9-12 saptamani se incepe reeducarea locala , grea si dureroasa pentru fotbalist. Eu unul nu il vad pe Ciucur reintrand intrand mai devreme de noiembrie, si daca atunci vor fi terenuri grele, va reveni, probabil din retur. Ii doresc o insanatosire completa si o revenire la ceea ce a fost inainte

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button