UTA Arad

Gazonul de pe „Francisc Neuman” trebuia finalizat cel târziu în iunie! Totuși, Primăria ne asigură: ”La începutul lunii august se demarează procesul de montare…”

Aflând că banii de la Compania Națională de Investiții pentru stadionul „Francisc Neuman” nu vor fi obținuți decât după ce Tehnodomus va finaliza total partea sa de lucrări, Primăria Arad a făcut licitație paralelă pentru montarea gazonului. Astfel, la finalul lunii august 2018 s-a semnat contractul cu firma SC RULOURI DE GAZON SRL din judeţul Giurgiu. Suprafața totală ce urma să fie amenajată este de 9.840 mp, aceasta fiind împărțită în două zone distincte: spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial de 1.529 mp. În plus, trebuie amenajate și spațiile tehnice aferente terenului de joc, respectiv suprafață tehnică pentru încălzirea jucătorilor și spațiu tehnic ce găzduiește dotările necesare sistemelor de irigare, încălzire și drenaj implementate sub terenul de joc. Valoarea totală a contractului este de 3.145.368 lei şi avea o durată de 4 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Așadar, patru luni zile, iar lucrările au demarat pe finalul anului trecut. Nimeni nu e stupid și s-a înțeles că pe vreme de iarnă se putea lucra, așa că „șantierul” a fost redeschis în martie 2019. Așadar, și dacă am fi calculat patru luni de zile începând cu luna martie (deși o parte a lucrărilor fuseseră deja executate în 2018), însemna că cel târziu la finalul lunii iunie ar fi trebuit să avem gazon instalat pe arena din Calea Aurel Vlaicu.

Cel mai ușor ar fi să dăm vina pe C RULOURI DE GAZON SRL, doar că ne-am documentat, iar aceasta, este la rândul ei, deranjată de prelungirea termenului. Firma din Giurgiu blochează utilaje, muncitori și materiale de luni întregi, în condițiile în care la stadioanele din Iași, Giurgiu și Călărași, lucrări asemănătoare s-au finalizat în maxim 15 zile (!?).

Doar că la Arad, dinspre kilometrul zero, s-au dat nenumărate dispoziții se sistare a lucrărilor. Motivul exact nu îl cunoaștem, dar putem bănui că are legătură cu recentele declarații ale noului primar, Călin Bibarț, care, se vede, nu a renunțat la ideea de obține bani de la CNI, inclusiv pentru gazon. Ar mai exista o variantă și anume că s-au licitat și alte lucrări la stadion, iar firmele ce le-ar fi câștigat au sugerat să nu se finalizeze complet lucrările la gazon pentru a nu se deteriora ulterior în urma intervențiilor lor. Până ce contractul cu Tehnodmus nu va fi desecretizat total și eventual și celelalte contracte semnate ulterior pentru alte tipuri de lucrări, nu vom afla niciodată adevărul până la capăt.

Am abordat acest subiect și pentru că am aflat că, marți, la Primărie, a avut loc o nouă ședință pe această temă. Concluzia ei am aflat-o astăzi, în urma unui comunicat oficial al instituiței de la kilometrul zero: ”În 16 iulie 2019, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad şi operatorul economic contractat în vederea montării gazonului pe stadionul UTA. Scopul întâlnirii care a avut loc la Palatul Adminsitrativ a fost de clarificare a diferenţelor dintre proiect şi execuţie, urmând ca la începutul lunii august să se demareze procesul de montare a gazonului”.

Așadar, să ne așteptăm ca în primele zile ale lunii următoare să se monteze, în sfârșit, rulourile de iarbă pe arena „Francisc Neuman”. Nu că asta ar conta foarte mult, din moment ce restul lucrărilor ce ar putea apropia arena măcar de o inaugurare parțială, cu scopul ca UTA să-și joace partidele de acasă pe iarbă naturală, avansează în ritmul melcului. Dar, am zis, să urmărim ca măcar o felie din noua arenă să fie finalizată la timp sau măcar la o lună, două, trei….de la termenul fixat conform contractului.

Comentarii Facebook

4
0

4 comentarii

 1. Se pare ca problema este alta , cei de la Rulouri de gazon au avertizat inca de anul trecut , vedeti si anumite postari de pe pagina lor de facebook, ca montarea gazonului pe pat de nisip nu este recomandata( dand exemplu stadionul de la Craiova),dar se pare ca doar acum primaria s-a trezit si vreau acum montarea gazonului pe pat de pamant la fel cum sugera firma respectiva in urma cu luni bune de zile. In consecinta s-au platit bani pe un proiect tehnic facut prost !

  17

  0
 2. Va felicit d-lor ziaristi de la Sportarad ca insistati sa se accelereze lucrarile la stadionul Neuman,ca ne-am saturat de atatea prelungiri de termene !Am discutat cu craioveni despre stadionul Ion Oblemenco si d-le Bibart gazonul ar trebui monat pe strat de pamant,nu pe unul de nisip,caci se rupe usor si apar multe brezde.Sa nu se mai faca lucrari de mantuiala la noul stadion care a intrat mult ,,la apa,,fiind mic pentru meciuri importante !!!!Hai UTA !

  13

  1
 3. Unde esti tu DNA…? sau si tu esti corupta ca portocalii, galbenii, ciuma rosie etc. vai de tara asta…. doar Țepeș ne mai scapa!

  9

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close