Arhivă articole

Antrenorul UTA-ei, acceptat la Licența PRO UEFA: Balint are a 11-a medie într-o generație cu Rădoi, Mutu sau BratuSăptămâna trecută, nu mai puțin 31 de antrenori cu Licența A UEFA au susținut examen pentru acceptarea la cursurile UEFA PRO București. Printre canditați s-au aflat și arădenii Cristian Todea, noul „secund” al lui Pustai, la Călărași și Dan Stupar, „principalul” celor de la Progresul Pecica. Însă, așteptările cele mai mari se învârteau în jurul lui Laszlo Balint, tehnicianul în care utiștii își pun mari speranțe în vederea unei mult dorite promovări.

Iar „principalul” arădenilor se regăsește printre cei 19 acceptați, cu Mirel Rădoi șef de promoție. De altfel, selecționerul naționalei de tineret a României a luat singura nota de 10 a concursului, la proba practică. Revenind, Gyuszi Balint a luat nota 7,46 la practică și 8,92 la scris pentru o medie (8.19) ce-l plasează pe locul 11 printre noii săi colegi de la cursurile Licenței PRO. Cristi Todea este imediat în spatele antrenorului utist, cu media 7,99, în timp ce Dan Stupar va trebuie să reîncerce la anul. Tehnicianul pecicanilor a căzut la proba scrisă, are șansa contestației, dar e greu de crezut că va trece pragul.

Pe lângă Rădoi și alte nume cunoscute în fotbalul românesc ca: Adi Mutu, Dorin Goian, Marius Măldărașanu sau Florin Bratu vor fi colegi de generație cu Balint și Todea, în timp ce antrenori ca Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Adrian Bogoi, Giani Kiriță sau Ionuț Luțu au fost respinși. În total, vor fi 14 module (primul dintre ele între 26-28 august), la capătul cărrora tehnicienii vor merge și la un curs de specializare la o școală de fotbal din Occident. Licența, sub forma a două probe (practica și scrisă), va susținută la finalul anului 2020.

6
0

6 comentarii la articolul: “Antrenorul UTA-ei, acceptat la Licența PRO UEFA: Balint are a 11-a medie într-o generație cu Rădoi, Mutu sau Bratu

 1. Sper ca are contract beton (salar bun si clauza de reziliere). Dacă nu , atunci urgent renegociere. Sunt putini ca el in țară.

  24

  1
 2. FELICITARI LASZLO BALINT pt. PROMOVARE !!! Imi pare rau de STUPAR dar nu-i nimica , mai incearca odata si sper sa treaca examenul cu brio !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

  14

  1
 3. Ce?Cum?In afara, poate de Mirel Radoi,se compara Mutu,Bratu cu al nostru Balint Gyuszy?Stupi a fost prea preocupat de promovarea Pecica-i…altfel….Timpul le rezerva tuturor,de toate….Ce Lutu?Hai mai…..

  1

  0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.