Alte sporturi

La trei luni de la inaugurare, bazinul de polo necesită reparații și a fost închis până în septembrie





Inaugurat în preajma alegerilor euro-parlamentare, bazinul de polo din Arad, realizat de Guvern cu aproximativ 23 de milioane de lei, își pune din nou lacătul. După trei luni în care a fost folosit mai ales de publicul larg, bazinul are nevoie deja de reparații la unul dintre cazanele de încălzire a apei, dar și la instalaţiile sanitare şi scurgerile de apă din zona duşurilor.

Administratorul bazei sportive a fost cel care a anunțat printr-un comunicat închidere bazinului din Subcetate. ”Primăria Arad anunţă faptul că începând cu joi, 8 august, bazinul de polo se va închide pentru aproximativ 3 săptămâni, pentru realizarea unor lucrări de reparaţii şi întreţinere, astfel încât baza sportivă să poată fi folosită in condiţii optime. S-a optat pentru închiderea bazinului în această perioadă, datorită numărului scăzut de vizitatori, urmând ca odată cu luna septembrie, baza să fie în perfectă stare de funcţionare, iar arădenii să se poată bucura de facilităţile existente aici. Baza sportivă fiind în perioada de garanţie, a fost înştiinţată Compania Naţională de Investiţii, companie care are responsabilitatea asigurării funcţionării echipamentelor, utilajelor şi dotărilor existente”, sună comunicatul instituției de la kilometrul zero.

La rândul ei, Primăria a cedat firmei Recons drepturile de administrare ale bazinului, care a făcut doar un orar provizoriu, în care – deocamdată – poloiștii arădeni nu au fost prinși. E adevărat, pe timpul verii, echipele de polo preferă să se pregătească la bazinul din aer liber, de la Pădurice, dar, odată cu venirea toamnei, lucrurile ar trebui să se schimbe. Mai ales că, așa cum îi și spune numele, bazinul de polo ar trebui să-i pună în fruntea listei de priorități pe…poloiști, apoi pe înotătorii profesioniști și de abia apoi pe arădeanul de rând.
Complexul are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime de 2,3 metri şi unul mai mic, cu scop didactic şi de agrement, care are 25 de metri lungime şi 12,5 metri lăţime. Baza mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare şi cabine de duş.








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button