Liga a 3-a

Ce spun șefii intruselor în seria a IV-a a Ligii a 3-a: „Nu a ținut nimeni cont de noi, e anormal să ne deplasăm sute de kilometri în Vest”





De câteva zile, de când componența seriilor de Liga 3-a au devenit oficiale, ecourile continuă să apară. În seria a IV-a, conducătorii formațiilor arădene s-au arătat mirați, chiar nemulțumiți, de faptul că vor călători până în județul Vâlcea sau Gorj în noua stagiune, dar cele mai afectate sunt chiar grupările din Oltenia, care au de făcut nu mai puțin 11 deplăsari în vestul țării. Dar, să le dăm cuvântul președinților așa-ziselor intruse:

Panait (președinte Dăești): „Facem memoriu și apteptăm bani de la Consiliul Județean Vâlcea!”

Viitorul Dăești reprezintă o comună din județul Vâlcea, despărțită de râul Olt, de stațiunea Călimănești. Este o formație nou promovată ce contează pe antrenorii Gabriel Mangalagiu și Lucian Giurcă, care s-au întărit după promovare cu  portarul Alexandru Marinoiu (legitimat ultima dată la Energeticianul), Alexandru Ştefan (fostul căpitan de la Cozia Călimăneşti), Negoiţă (fundaş dreapta, venit de la SCM), cunoscutul atacant Florin Costea. Din vechea gardă, ca juniori au fost păstraţi Rizea şi Roşianu, la care se adaugă Dima, de la Minerul Costeşti.

Președintele grupării vâlcene vorbește despre un buget redus, dar și despre un memoriu ce va fi depus la FRF. „Avem deplasări de 400 de kilometri și chiar peste. Ne-am trezit brusc cu această situație, nu ne-a anunțat nimeni decât că luni se face țintarul. În rest, nu a ținut nimeni cont că abia am promovat, că avem buget limitat, cum să ne trimită la așa distanțe? Vom face un memoriu, dar nu cred că se va ține cont de el. Normal era să fie Doljul cu Banatul, așa au mai fost, dar Vâlcea niciodată nu a ajuns să joace cu Aradul și Timișul. Nu știm exact ce buget vom avea, ne susține Primăria, mai avem și câțiva sponsori care ne ajută. dar și așa, dacă nu primim și noi de la Consiliul Județean 300.000 de lei, așa cum a primit Horezu anul trecut, nu știu cum ne vom descurca din punct de vedere financiar”, consideră „Joe” Panait.

Valentin Grigorescu, președinte Horezu: „Și dacă ne cereau părera, nu cred că țineau cont de ea”

Cealaltă formație din județul Vâlcea din seria a IV-a, Flacăra Horezu, este la al doilea sezon în Liga 3-a. Precedentul l-a terminat pe locul 3, în seria a III-a, învingându-le acasă pe cele două echipe de deasupra lor, pe Turris Turnu Măgurele, care a și promovat în Liga 2-a și pe Craiova lui Mititelu. Antrenorul jucător, Adrian Popa are la dispoziție următorul lot: portari – Dragoș Constantinescu, Denis Vlădoi şi Alex Manea: fundaşi – Samson Nwabueze, Emilan Bârziche, Cătălin Niţu, arădeanul Cristian Munteanu, Ciprian Dinu, Răzvan Olteanu,  Vlăduţ Bălan şi Ştefan Covalschi; mijlocaşi – Adrian Popa, Ştefan Chelcea, Ionuţ Simeanu, Aurel Marco Manciu, Ionuţ Nuţă, Gabi Precup, Raul Nistor, Sebi Bobină; atacanţi – Eduard Neacşu, Sebi Preda, Radu Georgescu, Gueye Mansour.

Fără îndoială, transferul verii la Horezul este senegalezul, Gueye Mansour, poreclit „Omul foarfecă”. „Nu ne-am așteptat la repartizarea în seria 4. Suntem o echipă cu posibilități financiare limitate, nu ne-a cerut nimeni părerea. Poate, și dacă ne-o cereau, nu cred că țineau cont de ea, vom avem 11 deplasări la 300 de kilometri, practic se dublează cheltuielile. Avem un mijloc de transport cu șofer, care va staționa peste noapte, echipa trebuie cazată, asigurată masă,  parcă am fi la Liga 2-a. Acum, dacă s-a aprobat în Comitetul Executiv, nu cred că mai poate să se întâmple ceva, nu mai are rost să facem memoriu. Primul instinct a fost să ne retragem, dar apoi am fi suportat măsuri din partea Federației. Normal ni s-ar fi părut să joace în seria 4 cele două echipe din Dolj, iar cele două din Vâlcea să fie cu vecinele din seria a treia. Respectăm competiția, vedem până unde putem merge”, a punctat Valentin Grigorescu, președintele Flacărei.

Pușcaș (președinte U. Craiova 1948): „Indiferent unde am fi fost repartizați, trebuia să jucăm fotbal și să promovăm!”

U Craiova 1948, echipa patronată de Adrian Mititelu, își joacă meciurile de pe teren propriu la Turnu Severin, din județul Mehedinți. Prin urmare, repartizarea sa în seria a IV-a nu este la fel de surprinzătoare ca cele ale vâlcencelor, mai ales că s-a și speculat pe această temă, în așa fel încât să se evite ciocnirea cu Slatina, o altă grupare oltenească solidă, cu pretenții clare de promovare. Mititelu a declarat deja că bugetul formației sale pentru noul sezon este de 1 milion de euro, de departe cel mai mare din seria a IV-a a Ligii a 3-a. Antrenorul echipei este Eugen Trică, fost și pe banca UTA-ei, care are la dispoziție următorii jucători: Chindriș, M. Enache (portari), Negru, Kovari, Dănănae, Gugu, M. Avram, Suciu, Luică (fundași), Raicea, Tudor, Tănase, Rogoveanu, Pop, Zamfir, Moț, Codoban, Stoenac, Zimța (mijlocași), Bălan, Răducanu,  Dragu, Botia (atacanți).

Președintele grupării oltenești este Marcel Pușcaș, cel care a candidat la șefia FRF în ultimii ani. „Geografic, ne așteptam să fim lipiți în seria a 4-a, jucăm la Severin. Dar, indiferent unde am fi fost repartizați, noi trebuie să jucăm fotbal, să câștigăm, să ne îndeplinim obiectivul, promovarea. Toate echipele sunt la fel din punctul nostru de vedere. În seria de Vest nu sunt echipe satelit, dar sunt foarte mulți jucători care provin din cele două centre puternice care produc fotbaliști, Arad și Timișoara. Într-adevăr echipele din Vâlcea sunt dezavantajate de această repartizare, poate se putea face un pic altfel, să mai se scurteze distanțele. Cel puțin Dăești să facă schimb cu Filiași, cred că ar fi fost o variantă. Nu suntem favorită certă, mai este un Cugir, o Dumbrăvița și Lipova, echipe bune. Dar, mai pot fi și surprize, așa cum a fost și Turnu Măgurele sau Csikszereda în sezonul trecut de Liga 3-a”, a spus Pușcaș.

Ungureanu (președinte Gilortul): „E mai greu cu banii, obiectivul e menținerea în Liga 3-a”

Ca și Dăeștiul, Gilortul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, este și ea nou promovată în Liga a 3-a. „Credeam că vom fi repartizați mai aproape, e mai greu cu banii. Am făcut eforturi să ne facem echipă, vom avea cheltuieli foarte mari cu deplasările. Obiectivul nostru este să ne menținem în Liga a 3-a, dar ne va fi foarte greu. Sunt echipe foarte puternice, dar nu ne vom lăsa, trebuie să ne mobilizăm și să rezolvăm toate probleme care sunt la acest nivel”, a precizat președinte „minerilor”, Silviu Ungureanu.

Antrenorul Octavian Iordache are la dispoziții, în linii mari, următorii jucători: A. Paștiu – portar, Gîlceavă, Pociovălișteanu, Ion, M. Paștiu, Ancuța – fundași, Almăjanu, Miculete, Avrămescu, Cîrstoiu, Bubuioc, Dumitru – mijlocași, Codin, Amzucu și Meliță – atacanți.

Mâine, vom afla și țintarul turului de campionat în cele cinci serii ale Ligii a 3-a.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button