Arhivă articole

Unul dintre cele mai puternice mesaje ale regretatului Zsolt Török au răsunat în vestiarul UTA-ei: ”Există foarte multe căi în viață, dar rețeta este aceeași…”La ora la care UTA bifa cel de-al treilea succes stagional și rămânea pe culmile ligii secunde la fotbal, de pe culmile Făgărașului venea vestea ce a îndoliat Aradul. Alpinistul Zsolt Török (45 de ani) a fost confirmat decedat, după ce a fost dat dispărut încă de miercuri în masivul muntos din Carpații Meridionali. Din primele informații, se pare că una dintre stâncile pe care s-a cățărat arădeanul s-a desprins brusc și acesta a căzut în gol de la zeci de metri înălțime.

Mesajele de condoleanțe ale autorităților locale, ale arădenilor de rând sau asociaților culturale și sportive au împânzit site-urile de socializare, clubul UTA aducându-și la rândul său un ultim omagiu.  ”Cuvintele sunt greu de găsit în acest moment. Odihnește-te în pace, Zsolt Török, îți mulțumim că ne-ai fost alături”, scrie pe pagina de Facebook a grupării fotbalistice emblemă a orașului, lângă o poză făcut de Zsolt Török alături de componenții echipei „roș-albe”, pe 29 noiembrie 2017.

După demiterea lui Mihalcea și demisia lui Falub, „Bătrâna Doamnă” a fost preluată de Cristi Todea și la acea dată se afla pe locul 12 în Liga 2-a. Exemplul unuia dintre cei mai mari ambasadori ai Aradului și ai țării se dorea să miște lucrurile în sânul echipei, care, de altfel, avea să o bată cu 2-1 pe Chindia Târgoviște în etapa ce a urmat. „Este prima dată când vin la echipa UTA și vreau să subliniez că am venit la echipa noastră, a arădenilor. Eu am reușit să mă ridic într-un sport practicat pe munți, deși Aradul este un oraș  de câmpie. Am o carieră în alpinism de peste 30 de ani și, dacă reușitele mele contează din punct de vedere motivațional pentru băieți, mă bucur că am avut ocazia să le împărtășesc cu ei. Există foarte multe căi în viață, dar rețeta este aceeași: este vorba de mentalitate, de automotivație, de atitudine, de ce vrem să facem. Eu am vrut să fiu întotdeauna cel mai bun. Dacă nu îți spui chestia asta, nu vei fi în vârf niciodată”, spunea Zsolt Török după întâlnirea cu fotbaliștii din noiembrie 2017. Iar cuvintele spun totul despre cine a fost omul și sportivul Zsolt Török, „îmblânzitorul” culmilor Everest, Himalaya, Anzilor Cordilieri sau Alpilor Austrieci.

Acum, Zsolt s-a cățărat în Ceruri, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

5
0

3 comentarii la articolul: “Unul dintre cele mai puternice mesaje ale regretatului Zsolt Török au răsunat în vestiarul UTA-ei: ”Există foarte multe căi în viață, dar rețeta este aceeași…”

  1. Cat de trist…..Condoleante familiei..am pierdut inca un simbol aradean….Pacat!Sa se odihneasca in pace….Orice cuvant ar fi de prisos….

    15

    0
  2. Pace veșnică si putere celor dragi să treacă peste acest necaz! Cum bine a zis cineva mai sus a fost un simbol al Aradului, un om cu coloană , care a tinut la orașul sau si nu a putut fi cumpărat de cei care au acaparat vremelnic frâiele orasului!

    12

    0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.