27/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Edi Gafencu și alți pugiliști de valoare se bat la Centura Aradului pentru cauza lui Florinel: „Să-l ajutăm în lupta sa!”

Florinel e unul dintre cei mai fideli suporteri ai UTA-ei și, poate, cel mai popular printre jucătorii grupării „roș-albe”. Însoțit de bunicul său, băiețelul cu probleme neurologice ratează rareori un antrenament al lui Rus et. comp, iar meciurile le urmărește din gura tunelului. De când a revenit în circuitul profesioniștilor, la școala lui Ruben Stoia, din curtea arenei „Motorul”, Eduard Gafencu s-a atașat și el de băiețelul cu probleme de sănătate, iar sâmbătă va lupta pentru el la Centura Aradului 2019, organizată la Ștrandul Neptun, începând cu ora 19.

În main-eventul galei va boxa chiar Gafencu, împotriva lui Oleg Risiug, un sportiv din Republica Moldova. De când a intrat în lumina reflectoarelor, sportivul de 26 de ani din orașul nostru a terminat înainte de termen luptele cu Adrian Cibu (Colosseum București din luna septembrie 2018), maghiarul Titusz Szabo (Gala Campionilor de la Arad din noiembrie 2018), olandezul Thomas Doeve (Colosseum București de luna trecută) și turcul Ekrem Doruk (în martie 2019 la Colosseum Tournament XII de la Arad), moldoveanul Cornel Lyssi ( la „Noaptea Spartanilor 2” de la Timișoara, din iunie 2019), iar la puncte l-a bătut pe deveanul Flavius Boiciuc (Colosseum Timișoara în decembrie 2018). „Am revenit în circuitul profesionist fiindcă îmi place enorm ceea ce fac, dar și pentru că am găsit omul și antrenorul potrivit pentru mine. Cu Ruben mă înțeleg foarte bine, lucrează excelent cu mine, iar rezultatele se văd. Reacția arădenilor după victoriile mele m-a impresionat și ea foarte mult, în special la galele de acasă am simțit iubirea și aprecierea fanilor. Sper să fie la fel și sâmbătă, să vină cât mai multă lume la Centura Aradului, de la ștrand și să strângem cât mai mulți bani pentru Florinel. E un luptător și el, doar că lupta sa cu boala e mai grea decât orice meciuri ale mele și trebuie ajutat. Chiar dacă vin după o perioadă de vacanță în Grecia, unde, însă, m-am și antrenat câteva ore pe zi, până sâmbătă voi fi pregătit 100% să lupt”, a fost mesajul lui Edi Gafencu.

Fan al echipei UTA, fighterul arădean e optimist cu privire la șansele de promovare ale „roș-albilor”. „Observ că joacă destul de bine și, mai ales, câștigă. Sper și cred că este anul în care UTA va ajunge în sfârșit în Liga 1, de prea mult timp așteaptă suporterii o promovare”, a concluzionat Gafencu.

1
0
%d blogeri au apreciat: