Glorii arădene

Olari și Ceala vor juca în fața conducerii FRF pentru trofeu la prima ediție a Campionatului Județean de Old-Boys





Până la urmă, șase au fost formațiile de veterani care au intrat pe teren la cele două „zone” ale campionatului organizat în premieră de Asociația Județeană de Fotbal Arad. Păulișana Păuliș a fost cea care a declinat invitația în ultimul moment și, astfel, a pierdut toate meciurile cu 3-0. Dar iată istoricul celor două „zone”:

Zona Mândruloc

Speranța Turnu – Spicul Olari 0-2

Mureșul Ususău – Păulișana Păuliș 3-0 (f.j.)

Speranța Turnu – Păulișana Păuliș 3-0 (f.j.)

Spicul Olari – Mureșul Ususău 2-1

Spicul Olari – Păulișana Păuliș 3-0 (f.j.)

Mureșul Ususău – Speranța Turnu 1-0

Clasament

1. Spicul Olari 9 pct.

2. Mureșul Ususău 6 pct.

3. Speranța Turnu 3 pct.

4. Păulișana Păuliș 0 pct.

 

Olari: Petru Răuț, Teodor Răuț, Ilie Bătrân, Romeo Onețiu, Marinel Ioanovici, Ioan Ciurar, Cristiana Toma, Ioan Marița, Zoltan Varga, Mihai Toth, Ion Nemeth, Ioani Nemeth, Atilla Farago, Mircea Bora, Ladislau Mod, Ovidiu Moț. Antrenor: Răuț Petru.

Petru Răuț (antrenor și primar Olari): „Ne bucurăm foarte mult că cineva și-a adus aminte că mai există și bătrânii satului, oameni care au fost și ei tineri și care au practicat acest frumos sport, fotbalul. A fost un prilej să ne dezmorțim un pic oasele, să consumăm din plin creme pentru mușchi, a fost superb din toate punctele de vedere. Ne-am întâlnit vechi prieteni și colegi, adversari în meciurile de odinioară, am socializat altfel decât pe facebook, cum o fac tinerii de azi, nimic nu se compară cu discuțiile față în față. Personal, vă mărturisesc că nu am mai râs atât de mult de ani de zile. A fost extraordinar, de la organizare, meciuri și – bineînțeles – repriza a treia. Am avut onoarea să-l avem alături pe domnul președinte Lucaci, un om deosebit, care și-a dedicat toată energia pentru fotbalul arădean, de toate felurile, de la juniori la old boys, de la legitimați, la amatori și care aduce mare cinste Aradului prin tot ceea ce face la Asociația Județeană de Fotbal. Am participat cu plăcere și iată că vom juca și finala. Vom fi deosebit de onorați să ne întâlnim acolo, noi fostele glorii ale satelor cu fostele glorii ale României care vor juca și ei un meci demonstrativ. Sportul, fotbalul în particular, este foarte important pentru sănătatea tineretului dar și a celor mai trecuți un pic. Este un prilej de socializare și poate să aducă și puțin prestigiu comunităților care se implică și care, astfel, arată că sunt vii, că se dezvoltă și se ocupă de viitorul tineretului de la sate”. 

Zona Bujac

Ceala – Olimpia Bujac 9-2

Ceala – Indagrara 3-1

Olimpia Bujac – Indagrara 5-4

Clasament

1. Ceala 6 pct.

2.Olimpia Bujac 3 pct.

3. Indagrara 0 pct.

 

Ceala: Romeo Nemeth, Tiberiu Humm, Dinu Donca, Ciprian Mateiaș, Costel Bogoșel, Iulian Vuin, Andrei Nanu, Constantin Dumitrache, Radu Covaci.  Antrenori: Liviu Vilagos si Gabriel Opitz.

Liviu Vilagos (manager FC Ceala):Este o idee foarte bună, este normal să respectăm tradiția și Aradul, mai ales acum când sărbătorim 120 de ani de la primul meci de fotbal în orașul nostru și din România. Ceala este cea mai veche echipă de fotbal de amatori din România, facem 38 de ani pe 8 noiembrie 2019, atunci am jucat primul meci la Polivalentă. Mă ocup de ea împreună cu Gabi Opitz, avem și un trezorerier, Cosmin Păunoiu. Am participat la multe turnee, am fost pe podium la absolut toate competițiile la care am participat, dar, din păcate, în ultimii ani, datorită vârstei fondatorilor, nu am mai participat. A fost o întâlnire frumoasă, ne-am reîntâlnit cu vechi prieteni și adversari, am depănat amintiri. Erau vremuri bune, nu era televiziune, internet, oamenii veneau pe stadioane, gustau orice meci și chiar erau lupte grele, cu ambiții, pe viață și pe moarte cum se zice. Pentru finala de sâmbătă ne pregătim puțin și ne întărim. Deviza noastră este: <<Garda moare dar nu se predă>>, vrem să câștigăm prima ediție a campionatului Județean de Old-Boys”.  

Așadar, sâmbătă seara, în jurul orei 18, pe arena „Motorul”, în deschiderea partidei dintre Old Boys UTA și fostele stele ale naționalei României, în fața conducerii FRF, Olari și Ceala vor lupta pentru trofeul pus la bătaie de AJF, la prima ediție a campionatului județean de veterani.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button