Crisul Chisineu-CrișProgresul Pecica

Derby cu repetiție, dar miza sunt primele puncte stagionale în Pecica – Crișul: „Prima impresie contează!”





Sorții au vrut ca Progresul Pecica și Crișul Chișineu Criș să se dueleze la interval de zece zile în competițiile organizate de FRF. La mijlocul săptămânii trecute, echipa lui Abrudean a fost cea care a avut câștig de cauză, în Cupă, cu 3-2, însă miza crește sâmbătă, odată cu primele puncte puse la bătaie în noua stagiune de Liga 3-a.

Învinsă în duelul din competiția KO, după ce a avut 2-1 pe tabelă în minutul 75, Pecica încearcă să se revanșeze în campionat, cu atât mai mult cu cât vorbim despre (re)debutul în eșalonul terț după 19 ani.  „Ca și în Cupă, va fi un meci de 1×2. Acea partidă se putea încheia liniștit cu victoria noastră dacă nu ar fi venit golul norocos de 2-2 al celor de la Criș. Dar, ce a fost a fost, eu zic că am învățat din acel joc și acum ne dorim să începem cu dreptul campionatul în fața suporterilor noștri și să punem la păstrare primele puncte. Într-adevăr, întâlnim o formație ce are un an în plus față de noi în Liga 3-a, cu destui fotbaliști valoroși, dar și Pecica a făcut mutări bune la nivel de lot în această vară, cerute de Dan Stupar, poate printre cei mai buni tehnicieni de la nivelul acestui eșalon. Eu zic că sunt toate premizele să asistăm la un joc spectaculos, de genul celui de Cupă, doar că acum ne dorim să fim noi cei ne bucurăm la final. Sperăm să vină și lumea la stadion, meciul e programat la o oră bună (n.a. sâmbătă seara, de la ora 18), iar intrarea pe stadion este liberă. Vrem să lăsăm o primă impresie în campionat”, spune Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului, care mai susține că tot lotul „galben-albaștrilor” e apt pentru acest joc.

Nu același lucru se poate spune despre oaspeții întâlnirii de sâmbătă, care se prezintă cu cinci absențe mari și late. Linia de fund este cea mai afectată prin accidentările lui Pavel, Blănaru și Suslak, dar și suspendarea lui Onuțan, în timp ce de la mijlocul terenului va lipsi Adi Piț, din pricina unei probleme de ordin personal. „În ciuda problemelor de lot, putem face un meci bun și, de ce nu, să repetăm și scorul de săptămâna trecută. După părerea noastră, avem un lot mai bun decât sezonul trecut, iar antrenorul va știi să scoată maxim din el. Într-adevăr, prin absența celor cinci jucători suntem puțin descoperiți sâmbătă, dar trei dintre ei nu au jucat nici în Cupă și ne-am descurcat cu brio. Avem încredere în toți jucătorii din lot și vrem să începem cu 3 puncte. Prima impresie contează, mai ales că o parte dintre suporterii noștri vor fi, sunt sigur, alături de noi la Pecica. Sperăm să le oferim o primă victorie și să bem cu toții o bere rece la final”, spune Emilian Lasc, președintele grupării „alb-albastre”.

Formații probabile:

Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Moraru, Arsene – Mager, Bozian, Copil – Puie.

Crișul: Zamfir – Ciornei, Sabău, Calvin, Birău – Mărmăneanu, Ember, Clej – Roșu, Modan, Mateucă.

Arbitri: Narcis Bodocan – Csaba Antal, Andra Tănăsuc (toți din Cluj Napoca).

Observatori: Constantin Făniță, Ionel Poclid ( ambii din Timișoara)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button