Fotbal judetean

Zilele Aradului: Titlu de Excelenţă pentru Adrian Lucaci!





A devenit o tradiţie, ca în fiecare an, la sfârşit de august, cu ocazia Zilelor Aradului, administraţia locală să ofere o serie de distincţii unor personalităţi ale urbei din diferite domenii de activitate. Printre laureaţii acestui an, la categoria sport, l-am regăsit şi pe Adrian Lucaci, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal. El a fost recompensat cu Titlu de Excelenţă în domeniul sportului, pentru activitatea sportivă marcantă şi contribuţia adusă la dezvoltarea fotbalului arădean.

De la minus

În 2014 când a fost ales preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci a găsit o moştenire grea, insolvenţă şi faliment fiind cele mai rostite cuvinte în „familia” fotbalului arădean. Ambiţios, sprijinit de autorităţile locale şi de FRF, a izbutit să scoată AJF-ul de pe minus într-un timp record şi să crească. Astăzi, în al doilea său mandat în fruntea sportului rege judeţean, Adrian Lucaci se bucură de respectul şi admiraţia multor preşedinţi de AJF-uri din ţară, Aradul fiind dat exemplu pozitiv în multe situaţii, datorită numărului de echipe participante în cele trei eşaloane, dar şi a competiţiilor organizate, multe în premieră pentru fotbalul românesc.

Are meritul incontestabil de a fi „pionierul” multor acţiuni fotbalistice judeţene, precum şi cel care a dat „tonul” manifestărilor dedicate celor „120 de ani de fotbal în România”, un proiect de suflet, care scoate în evidenţă rolul Aradului în dezvoltarea sportului rege în spaţiul danubiano-pontic.

Aradul este cunoscut ca şi capitală politică a Marii Uniri și mă gândeam ce frumos ar fi ca acest oraș de elită să se poată numi capitală și când vine vorba despre sport și mai ales de fotbalul românesc. Asta îmi doresc din funcția pe care o ocup. Oficial vorbind fotbalul românesc s-a născut pe meleagurile noastre și a rămas în familia Aradului ca un membru de bază, de valoare și, cultivat cu dragoste, a ajuns să aibă în timp tradiție și un loc aparte în inimile arădenilor” – a spus preşedintele Adrian Lucaci, la momentul primirii Titlului de Excelenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button