UTA Arad

Pelici: „A doua repriză a fost în totalitate a noastră, am avut și puțină șansă, dar e valabil numai când dai totul și ești corect cu fotbalul”





Ripensia Timișoara e primul „călău” stagional al „Bătrânei Doamne” la capătul unui meci pe care, totuși, arădenii îl puteau duce la bun sfârșit dacă s-ar fi concentrat mai mult în ultimele 7-8 minute. Ca și în partidele precedente, „roș-albii” au avut problemele lor în apărare, au fost salvați și de această dată de portarul Iacob, dar „jucăria” s-a stricat pe un final în care gazdele au crezut mai mult și au avut și resursele fizice și mentale să pună mâna pe toate punctele.

La final, antrenorul gazdelor a vorbit despre un succes meritat al elevilor săi. „Vreau să-mi felicit băieții pentru ceea ce au făcut astăzi, este o victorie meritată. Știam că avem un joc foarte dificil, în compania unei echipe UTA ce nu avea nevoie de nicio prezentare, ca și club, ca și echipă, staff și suporteri. Chiar dacă am fost conduși la pauză, poate nemeritat, după aspectul celei de-a doua reprize eu zic că am meritat aceste trei puncte. Am avut ocazii clare, am mai ratat și un penalty, una peste alta e bine că s-a terminat cu bine. Îmi felicit absolut toți jucătorii, inclusiv pe cei care au intrat după pauză. Fotescu și Voinea chiar au venit cu realizări și au contribuit la rezultatul final, dar și Stoi a adus un plus în joc. Asta e linia pe care trebuie să mergem și abordarea pe care trebuie să o avem. Nu suntem o echipă mare și nu avem individualități importante, ci trebuie să ne sacrificăm pentru fiecare minge. În momentele grele poate ai și puțină șansă, dar e valabil numai atunci când dai totul și ești corect cu fotbalul, cu tine și cu colegii tăi. Nu în ultimul rând aș vra să-l felicit pe Zaluschi, pentru că, din punctul meu de vedere, e un jucător care s-a transformat în acest debut de campionat și este ceea ce trebuie, e unul dintre liderii acestei echipe. Bravo lui pentru tot ceea ce face”, a spus Alexandru Pelici la finalul disputei cu „Bătrâna Doamnă”.

Până la reușitele ce au decis meciul, timișorenii s-au jucat cu ocaziile, irosind inclusiv un penalty prin căpitanul Călin Toma. „Suferim în continuare la finalizare, dar toți cei care sunt în curtea noastră ne vor ajuta la un moment dat. Așa cum portarii sau fundașii greșesc, se întâmplă să greșească și cu atacanții, trebuie să le dăm încredere.  Așadar, se întâmplă să ratezi, mai ales că Florin Iacob este unul dintre cei mai buni portari ai țării. Subscriu la ceea ce a spus Gyuszi Balint, chiar dacă el apără în Liga 2-a. Păcat că nu are câțiva centimetri în plus, dar atunci, probabil, nu ar fi avut aceste reacții. Prin tot ceea ce face el, cum își ține linia defensivă din gură, dând indicații, demonstrează că este un portar de valoare”, a mai spus „principalul” formației de pe Bega.

Fiindcă a egalat destul de târziu, cu 3 minute înainte de finele timpului regulamentar, Ripensia se putea mulțumi și cu remiza, dar a simțit că UTA se clatină și a obținut rezultatul maxim. „Nu vreau să fac referiri la echipa oaspete, dar – într-adevăr – repriza a doua a fost a noastră în totalitate. Probabil, UTA a așteptat doar atacul rapid și contraatacul,  bazându-se pe calitățile lui Rus și Buhăcianu. Dacă dăm timpul înapoi, vedem că și la Ploiești, dar și la jocurile de acasă, cam astea au fost golurile, mingi pe spațiile libere pentru atacanții lor de viteză și execuție. A avut și UTA ocazii în repriza a doua, cea a lui Lorenzi și cele două tentative blocate la timp de Popovici și Chera, era clar că la 0-2 era imposibil să mai revenim. Dar, la 0-1, nu am mai avut ce pierde, am atacat cu toate liniile și ne-a ieșit. Repet, cine a venit de pe bancă fost inspirat, am stat bine și fizic, cred că suntem o echipă mică cu inimă mare”, a mai punctat Pelici.

În final, întrebat dacă în urmă cu 3-4 luni a avut discuții cu conducerea UTA-ei pentru a ajunge pe banca arădenilor, Alexandru Pelici nu a dorit să ofere un răspuns ferm, dar a dat de înțeles că ceva contacte au existat. „Nu mai, e istorie, gata, le doresc succes celor de la UTA”,  au puținele cuvinte ale fostului fundaș pe acest subiect









5 comentarii

  1. Două minute ca doua fulgere ! În general lumea nu agreează echipe care apără cu dinții și prin orice mijloace un 1-0 .!! DAR IL APARA !! Echipa care pierde se schimba. Mai ales în perspectiva meciului cu Rapid . Isac ,Seroni, Ioniță ,Moise ,Bustea și. dacă mai avea răbdare ,israelianul. ! Mai exista părerea între stimații colegi de. discuții ,ca in Cupa sa fie odihniți titularii . S-au odihnit acum ,repriza a doua !! Hai UTA ! Dar aia muncitoare pina in min. 95 !!!

    0
    0
    1. Eminescuuu mai lasa ne cu textele si poeziile tale. Vezi ti de pensie si lasa pe cei competenti sa faca schimbari in echipa , ca din gura toti suntem experti.

      0
      0
  2. si pelici asta e o jivina de om!sa va vedem pelici cum bateti rapidul turrisul petrolul acolo se va vedea caracterul daca uta juca ce trebuia nu treceati centrul terenului uite va dau scris in urmatoarele 2 meciuri nu luati nici un punct te bagi pelicanule?

    0
    0
  3. Utist ,trebuie sa meriti ,titlul asta. El este împletit cu cei 7 ani de acasă. Te înțeleg la supărare omul se mai pierde. cu firea. Noi aici schimbam niste idei fara pretenții. Ai la dispoziție votul personal . Și eu as fi de acord cu ideile tale. Dacă le-ai avea .. Pina atunci dacă ai știi cite formații am prins la UTA ,și mai cunoaște personal ,ai fi bucuros să-ți dau bunaziua !!

    0
    0
  4. Sandu Pelici la Hotel Angellis din TM am discutat ce e bine sa fi pentru UTA……dar mai dezamagit amarnic si daca ai fi la retogradare cu RIPI as fi cel mai fericit suporter utist.Vezi ca eu am gura spurcata si unele blesteme s-ar putea lega…….N-ai fost domn….!Sa vedem daca incurci pe altii,sau doar pe noi ne-ai gasit de fraieri….!Hai UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button