Crisul Chisineu-CrișGloria Lunca Teuz Cermei

Crișul sau Cermeiul, cine își câștigă dreptul de a găzdui o divizionară secundă în Cupa României?

Pe lângă Șoimii Lipova – UTA, turul trei al Cupei României mai aduce față în față două formații arădene. Este vorba despre divizionarele terțe Crișul Chișineu Criș și Lunca Teuz Cermei, care nu au început exact cum și-au dorit campionatul. Echipa lui Abrudean a luat doar un punct de la Pecica, în ciuda faptului că au evoluat mai mult de o oră de joc în superioritate numerică. De partea cealaltă, Cermeiul a pierdut cu 3-1 la Ghiroda și are încă destule lucruri de reglat înainte de vizita primului lider stagional din C4, Viitorul Dăești. Este foarte probabil ca învingătoarea din duelul de miercuri, de la ora 17,30, de la Chișineu Criș, să întâlnească în turul următor o formație de ligă secundă din zonă.

În stagiunea precedentă a eșalonului trei, cele două formații au obținut victorii în oglindă  pe teren propriu, cu 2-1. Dar Cermeiul a terminat peste Crișul până la urmă și de aici și vizita pe arena „Aurel Ardelean”. „Poate că sezonul trecut am avut ceva în plus față de ei din punct de vedere al omogenității și al experienței, acum lucrurile s-au schimbat puțin. Avem o echipă aproape nouă, în formare, cu mulți jucători tineri în toate compartimentele și, zic eu, plecăm cu șansa a doua. Oricum, diferența nu e deloc mare, sper să prindem o zi bună și să mergem mai departe în Cupă. Dar, victoria ne-ar prinde bine și pentru moralul nostru înainte de vizita echipei din Dăești, care a început perfect sezonul și va dori să ia puncte și la Cermei. Așadar, sper ca tinerețea și dorința de afirmare a jucătorilor noștri să fie un atuu în partida cu cei de la Crișul. Ca și anul trecut, vom încerca să ajungem măcar în turul 4 al Cupei și să aducem o formație de Liga 2-a la Cermei și, de ce nu, să țintim și spre Liga 1”, a spus Alexandru Nistor, căpitanul trupei pregătite de Roli Nagy, Flavius Sabău și Adi Sas.

După disputele oficiale cu Progresul Pecica, în Cupă și campionat, Crișul Chișineu Criș dă peste o altă conjudețeană într-un meci cu miză. „E un derby arădean, chiar zonal, vrem să-l câștigăm și să onorăm această competiție încă cel puțin un tur, două. Nu are rost să vorbim despre o echipă favorită, căci, și dacă pe hârtie aceea am fi noi la ce lot avem începând din această vară, trebuie să o demonstrăm pe teren. Și Cermeiul are încă destui fotbaliști interesanți și ne pot pune probleme dacă nu vom fi sută la sută concentrați pe ceea ce avem de făcut. În plus, un rezultat pozitiv ne-ar pregăti și mai bine mental pentru jocul de sâmbătă, cu Dumbrăvița, o echipă creată pentru promovare, dar care a început prost campionatul și va veni să-și recupereze rapid punctele pierdute acasă”, a menționat și căpitanul Crișului în absența accidentatului Pavel, Alin Ciornei.

De la gazde vor mai absenta alți doi fundași, Blănaru și Suslak, de asemenea accidentați, în timp ce în tabăra Cermeiului, Cocină e incert. Fostul fotbalist al Dumbrăviței, Mihai Udrea, ar putea debuta pentru „sămădăi”.

Formații probabile:

Crișul: Zamfir – Ciornei, Onuțan, Sabău, Birău – Piț, Clej, Mărmăneanu, Mateucă – Codrea, Modan.

Cermei: Stănilă – Udrea, Iuga, D. Lazăr, Burlă – Ciubotariu – Gruiescu, M. Călin, Mihuța, Todoran – Matiș.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Andrei Chițoiu (ambii din Timișoara) – Călin Cimpoieru (Lugoj)

Observator FRF: Dorin Micșa (Timișoara)

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close