UTA Arad

Schimbări de lux pentru Balint: „Valoarea unei echipe e dată și de soluțiile care vin de pe bancă”, Miculescu își face bagajele pentru lotul național





Față de rundele precedente, Laszlo Balint a amestecat puțin „cărțile” în confruntarea internă dintre UTA și Sportul Snagov. Antrenorul arădenilor l-a debutat în noua stagiune a ligii secunde pe  Alin Șeroni, l-a trimis pe Damian Isac lângă Lorenzi în centrul liniei mediane mijlocul terenului, iar David Miculescu a revenit pe postul său natural, cel de număr zece. Rus a început și el în premieră pe bancă un meci de campionat, dar nu a ratat întâlnirea cu golul când a intrat pe gazon.

De pe bancă au mai venit jucători foștii prim divizionari, Moise și Ioniță, în timp ce Bolboașă sau Melinte au rămas să privească de această dată. „Sunt norocos să am atâția jucători ofensivi de calitate, mai ales că toți au înțeles că cel mai important este ca echipa să aibă rezultate, nu cine joacă. Avem obligația să jucăm cu doi juniori și azi Isac și Miculescu au făcut joc bun, au avut o evoluție consistentă. Dar, de multe ori din acest motiv, trebuie să stea pe bancă jucători de valoare. Însă, știți ce se pune, valoarea unei echipe e dată și soluțiile care vin de pe banca de rezerve. Din păcate, la fundașii laterali suntem puțin descoperiți, dar vom gestiona așa cum trebuie perioada următoare”, a punctat Balint.

Selecționerul Laurențiu Roșu va avea la dispoziție 20 de jucători pentru „dubla” amicală cu Ucraina, programată în perioada 5-9 septembrie. Cele două jocuri de verificare se vor disputa în Ucraina, pe stadionul Yubileynyi (Bucha), iar David Miculescu este printre convocați. „Pe David nu îl vom avea cu Clujul, în octombrie va fi la fel. Rămâne să gestionăm problemele în fiecare săptămână, dar avem soluții. Rămâne de văzut dacă vom mai avea convocați la naționala Under 19 pentru preliminariile din octombrie, dacă va fi așa se poate să luăm în calcul și o cerere de amânare a meciurilor, dar acum e important să ne descurcăm bine săptămâna viitoare. Avem doar 4 zile în care vom pregăti jocul și vreau să văd o creștere substanțială în ceea ce privește calitatea jocului. Am discutat mult cu băieții, le-am zis că vreau să iasă la iveală caltiatea lor, personalitatea lor, să aibă mai mult curaj și s-a văzut azi asta. A picat bine un astfel de adversar care nu ne-a pus mari probleme și am pus în practică ceea ce am exersat săptămâna aceasta, adică o strategie cu fundașii laterali mult împinși în față”, a adăugat antrenorul „Bătrânei Doamne”.









3 comentarii

  1. In principiu sunt absolut de acord cu declaratiile domnului Balint,dar cred ca se pune prea mare presiune pe Miculescu si nu numai de acum…E totusi un copil,intr-adevar cu niste calitati exceptionale,fara dubii,dar fortandu-l,nu stiu sincer daca ii este benefic…
    Declarativ este destul de usor,sa nu facem o paralela cu Snagov,un sparring partner si sa privim si lucrurile serioase….Seroni foarte calm,sigur pe el,mult peste ce a aratat Melinte pana acum.Plus ca inaltimea si sutul il avantajeaza cert…
    Isac,nu a reiesit mult in evidenta,dar foarte consistent….
    Nu m-au impresionat absolut deloc,deloc Moise si Ionita!Parca sunt acei mercenari plictisiti,cu scuzele de rigoare,daca gresesc….denumirea mea….”Elefanti”….
    L-as fi vrut pe Oroian,parca prospatura…..Tanar si nelinistit….La 3:0,cred ca se putea…
    Atentie mare la accidentari diverse…..Tomozei a chemat la el un copil de mingi si l-a trimis la banca tehnica,de a alergat baiatul trup si suflet,ca sa transmita doleanta….Oare cati ati observat?A bagat juniorul lui Atletico,copil de mingi, un sprint in jurul terenului,de nici Tisza si Onet(grupa din care face parte) nu puteau sa-i ceara asa ceva….Bravo copile,care ai fost tu….A venit intamplator pauza de hidratare,dupa care Tomozei a fost schimbat….Interesant…..Asa este ca nu ati observat?

    0
    0
    1. Repede ai pus eticheta de elefanți noilor veniți. Mai ai răbdare , ai să vezi ca sunt ambii jucatori de calitate

      0
      0
  2. Balint își dorește o echipa compacta fara ,,bucati” întregi de meci cedate mai cu. seama unor echipe modeste. Multă lume ,la fel ca el în această perspectivă gândeste. De lucrurile bune e timp de vorbit . Deocamdată e vorba de consolidarea. ideii de promovare ,dar prin joc. Schița de la ,,,virful” seriei incepe sa prefigureze. cam cine poate promova . SI NU CINE DORESTE !! Aici tinde Balint și cu el noi toți . Greu intri în lupta și ușor poți ieși ,fara atenția acordată propriului joc. E nevoie de o serie de inca trei ,patru jocuri câștigate la rind ,indiferent de adversari. BAFTA !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button