Liga a 2-a

Amânarea meciului cu UTA a venit ca o mănușă pentru „U” Cluj: „Toți vor să plece!”





Universitatea Cluj e pe loc retrogradabil în Liga a II-a, fără antrenor, cu jucători şi unii membri ai staff-ului tehnic care pleacă după doar două luni de la venire. Amânarea partidei cu UTA (citește AICI motivele sale) a căzut ca o mănușă pentru gruparea de pe Someș, care ar avea timp să se replieze, cu condiția ca toți factorii de decizie să fie pe aceeași lungime de undă.

Până una alta, luni, Cristian Dulca (46 de ani) şi U. Cluj au ajuns la un acord, astăzi, pentru rezilierea contractului, anunţă site-ul oficial al echipei clujene. Tehnicianul care a preluat echipa în pauza competiţională părăseşte ”U” Cluj după patru înfrângeri (0-2 cu Reşiţa, 0-1 cu Argeşul, 0-2 cu Buzău şi 0-2 cu Metaloglobus) şi o singură victorie (3-0 cu Viitorul Pandurii), în actualul sezon. ”FC Universitatea Cluj a ajuns astăzi la o înţelegere cu antrenorul principal Cristian Dulca privind rezilierea de comun acord a contractului. Îi mulţumim pentru munca depusă la Cluj şi îi dorim succes în continuare, în cariera de antrenor. Baftă, Cristi! Haide ”U”!”, a sunat anunţul Universităţii Cluj.

Mai mult, „șepcile roșii” s-au despărțit și de doi fotbaliști portughezi, portarul Jose Costa şi mijlocaşul Pedro Mendes. Primul n-a fost în lot la ultimul meci, cu Metaloglobus, iar al doilea a fost utilizat de Dulca din minutul 54, când i-a luat locul lui Andre Ceitil.

Dar, situaţia este critică nu doar la nivelul terenului, ci şi în conducerea clubului. Colegii de la cjsport.ro susțin că reprezentanţii Consiliului Director par că s-au săturat de ultimele evenimente şi, coroborate cu atitudinea unora dintre suporteri, se gândesc tot mai serios să abandoneze acest proiect. Deja vicepreşedintele Cosmin Irimieş şi-a dat demisia zilele trecute, după care a plecat şi team-managerul Octavian Moraru venit în această vară.

„Nimeni nu mai e dispus să continue acum. Nici jucători, nici antrenori, nici conducători. Toţi vor să plece. Întrebarea este cine vine? Am dus echipa în Liga a II-a, am salvat-o de la faliment, pot alţii mai mult? Ok, să vină şi să se implice, nu să stea pe la colţuri şi să comenteze. S-a creat o presiune artificială prin frustrarea ratării promovării în sezonul trecut. Acum nimeni nu vrea să-şi mai asume nimic. Cu «să plece Constantea, să plece Irimieş, să plece Dulca» s-au speriat şi conducătorii, şi antrenorii, şi jucătorii să vină la Universitatea Cluj. Am crezut în acest proiect, am creat o academie puternică, am plătit chirii, salarii, nu avem datorii, au fost create condiţii de antrenament. Avem peste 10 jucători convocaţi la loturile naţionale. Îi avem pe Telcean şi Dur-Bozoancă la naţionala U21, pe Crăciun la naţionala Moldovei. E puţin? Ok, nimeni nu zice că nu s-a greşit, am avut probleme şi la comunicare din păcate, e adevărat, acceptăm criticile, dar una e să zici că suntem slabi şi alta să înjuri, să blestemi şi să aduci acuzaţii grave. Să vină cei nemulţumiţi, cei care critică să preia echipa şi să o ducă unde vor. Suporterii adevăraţi înţeleg situaţia, dar e o minoritate foarte vehementă care a umplut paharul. Oficial, în acte, clubul aparţine de cineva, dar neoficial pare a fi clubul nimănui”, ne-a declarat unul dintre membrii Consiliului Director, care vrea deocamdată să rămână sub anonimat.

Potrivit oficialului din conducerea Universităţii Cluj, viitorul nu e deloc unul promiţător la echipa „şepcilor roşii”. În ciuda bugetului alocat de primărie şi a banilor veniţi de la sponsori, mai mulţi reprezentanţi ai clubului au adus sume importante de acasă.

„Zeci de mii de euro s-au adus de acasă şi pe nimeni nu interesează. Ba te şi înjură şi te privesc cu neîncredere. Numai nişte minţi bolnave pot crede că se dau şi se iau comisioane sau se fac afaceri necurate acum la «U», când există atâta control la banul public. Cu acest «huo» permanent nu ajungem nicăieri. Dacă am luat echipa din Liga a IV-a, am dus-o în Liga a II-a şi lumea ne înjură, înseamnă că numai rău am făcut şi rolul nostru este altul, nu de a continua la «U» Cluj. Nimeni nu a ieşit public să spună că s-au făcut şi lucruri bune. Am salvat echipa, au venit şapte entităţi la conducere, o grămadă de sponsori datorită acelor oameni. «U» Cluj are patru terenuri de antrenament, când a avut «U» patru terenuri de antrenament? În plus, ne luptăm cu echipe cu bugete mult mai mari. Rapidul are 2,7 milioane de euro, Petrolul tot pe atât. UTA are 2,4 milioane, Buzăul 1,7 milioane, Turnu-Măgurele 1,5 milioane. Noi avem 1,5-1, 6 milioane de euro, 60% fiind bani de la sponsori. Sunt foarte mulţi bani în Liga a II-a. Nouă ne-a cerut un atacant, de exemplu, 6.500 de euro salariu. Am refuzat şi s-a dus la o contracandidată”, a mai spus reprezentantul Universităţiii Cluj, citat de cjsport.

Presiunea existentă la “U” Cluj este greu de gestionat inclusiv pentru cei din Consiliul Director. „E o presiune incredibilă, parcă suntem Real Madrid. Cei care tot critică, să vină să muncească la clubul ăsta, să vină să se implice oamenii cu bani. Au venit jucători, nu au fost buni. A venit antrenor, nu e bine. Dacă nimic nu e bine, de ce să mai continuăm? Dacă ne înjură lumea, de ce să mai stăm? Ăsta e spiritul universitar, cu «huo» şi cu injurii? Până când să mai suporţi chestiile astea? Ieşiţi public şi veniţi cu soluţii, haideţi să promovăm un dialog constructiv. E mult prea multă ură şi frustare pe marginea acestui proiect ce s-a dorit universitar. E mai comod să stai după tastatură, acasă, decât să vii să muncesti la Universitatea şapte-opt ore zilnic şi apoi să vină unii să te facă cu ou şi oţet şi poate mulţi dintre ei nu au card de membru sau abonament cumparat”, a răbufnit oficialul clubului „studenţesc” pentru aceeași sursă.

Acesta e convins că Universitatea Cluj nu va muri indiferent de ce se va întâmpla, dar că nici bine nu îi va fi, mai ales dacă se va rupe alianţa de la nivelul conducerii. „Suntem curioşi ce se va întâmpla cu proiectul mai departe. Acum nu prea mai avem nicio dorinţă de a mai continua. Ok, plecăm. Consiliul Local probabil că va găsi o glorie sportivă care să vină să ajute, dar cine e acea glorie sportivă? Să vină altcineva dispus să se murdărească în fotbal. Dacă se retrage una din cele şapte entităţi, e gata, e cruce. Nu înseamnă că U va muri, doar că sunt şanse mari să o luăm iar din Liga a IV-a. Nu e păcat? Nu e mai corect să vină toţi nemultumiţii şi să spună fiecare cum poate ajuta din liga a doua mai departe? Posturile din conducere sunt libere. Haideti şi ocupaţi-le. Ar fi bine ca toţi cei care iubesc cu adevărat echipa să facă scut în jurul ei şi să o apere, nu să o distrugă. E un apel disperat, făcut în ceasul al 12-lea”, a încheiat reprezentatul Consiliului Director al Universităţii Cluj pentru cjsport.

Cele şapte entităţi de la conducerea lui “U” sunt reprezentate de Primărie, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Universitatea de Artă şi Design (UAD), Universitatea Tehnică (UT) şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. „U” Cluj a rămas ieri fără antrenor, după demisia lui Cristi Dulca, iar deocamdată singura şansă pentru fanii “studenţilor” o reprezintă venirea lui Dinu Gheorghe, aflat în negocieri cu oficialii clujeni.

Varianta câştigătoare pentru continuitate la „U” ar putea fi Dinu Gheorghe (67 de ani). Numai că aducerea lui Dinu „Vamă”, un apropiat al soţiei lui Laurenţiu Reghecampf, nu este deloc pe placul suporterilor Universităţii. Aceştia au „războaie” vechi cu agenta de jucători de pe vremea lui Florian Walter.

Fost la Rapid, FC Braşov, Astra, Dinamo, ASA Târgu Mureş sau, ultima dată, la Dunărea Călăraşi, Dinu ar urma să devină manager sportiv la Universitatea, iar prima mutare pe care o va face va fi să numească un nou antrenor în locul lui Cristian Dulca. Pe scurta sa listă se află Bogdan Andone, ultima dată la FCSB, Adrian Falub sau Ionel Ganea.

Un comentariu

  1. Conducerea clubului de fotbal UTA ar trebui sa faca demersurile necesare pentru ca meciul cu U Cluj sa se dispute cat mai curand posibil deoarece acestia din urma traverseaza o perioda nefasta si UTA ar putea profita de acest fapt. Lasandu-i sa se reorganizeze nu faci altceva decat sa-i ajuti sa se intareasca si sa ai un fata un adversar puternic si motivat. Aducerea lui Dinu Gheorghe ( zis Vama ) la conducere poate aduce automat si o mare influenta asupra arbitrilor ( vezi CSM Resita – Rapid 1-2 ). La promovare va conta fiecare punct si gol in plus !!!Miticii isi schimba parul dar naravul ba !!! Hai UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button