Alte sporturi

Premii de 25 de mii de dolari și 50 de puncte WTA pentru participantele la a 15-a ediție a Turneului Internațional de Tenis, Trofeul „Ilie Năstase”





Cea de-a 15-a ediție a Turneului Internațional de Tenis, Trofeul „Ilie Năstase”, se va desfășura la baza Activ din Arad, în perioada 13 – 22 septembrie. Competiția rezervată senioarelor a fost prefațată de Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Anela Freer, directorul turneului și Adrian Iva, președinte al Fundației Alber.

Centrul Cultural Județean Arad contribuie cu 100 de mii de lei la organizarea în cele mai bune condiții a unuia dintre cele patru turnee naționale prinse în calendarul internațional. Întrecerea de pe malul Mureșului e ultima din seria din acest an, după cele de la București, Curtea de Argeș și Focșani. „Aradul se află pe harta tenisului românesc. La ora actuală se desfășoară patru turnee de tenis feminin în România, incluse în circuitul ITF, iar cel de la Arad este al doilea, după București, ca și valoare a premiilor. Vorbim de un turneu ITF de 25.000 de dolari cu care ne mândrim.  Este un nou moment al parteneriatului pe care îl construim împreună cu Fundația Alber, dar și cu directorul turneului, doamna Anela Freer, pentru duce Aradul și pe harta tenisului internațional”, a punctat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele CJA Arad.

Director al turneului și reprezentant al CS Tenis Fan Arad,  Anela Freer a vorbit despre tradiția pe care o are deja acest eveniment, cu sprijinul Federației Române de Tenis, al Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad și Fundației Alber. „Turneul a crescut de-a lungul timpului, oferind astăzi premii în valoare de 25.000 de dolari și 50 puncte WTA pentru câştigătoare. Dacă anul trecut sportiva care a ieșit prima a luat doar 12 puncte WTA și, bineînțeles, la Arad au venit tenismene clasate între locurile 400-800, cele 50 de puncte oferite în acest an atrag tenismene mult mai bine clasate, în intervalul 200-500 WTA. De-a lungul timpului, turneul arădean a fost onorat de prezența fostului mare tenisman, Ilie Năstase, dar și a unor jucătoare, dintre care amintim: Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu, Gabi Ruse, Raluca Olaru, Irina Bara sau Andreea Mitu. Andreea și-a anunțat prezența la Arad și în acest an, ca și Georgiana Crăciun, câștigătoarea de la București. Așadar, eu cred că la Arad vor veni jucătoare bine clasate, din peste 30 de țări, astfel încât se anunță un regal al sportului alb. Turneul Internațional de Tenis ITF Arad se află sub egida Federației Române de Tenis și a Federației Internaționale de Tenis, dar fără sprijinul Centrului Cultural Județean Arad și al Fundației Alber nu puteam să organizăm această nouă ediție, a 15-a, care se alătură celor 7 ITF rezervate băieților. Mai trebuie să recunosc că sunt puțin dezamăgită că nu am obținut fonduri și de la Primăria Arad, respectiv CMCA, dar am încredere că vom fi ajutați pe altă parte de acolo. Cu niște tribune și nocturna la baza Activ, dar ar fi foarte bine dacă s-ar face și drumul de pământ ce duce la terenuri”, a menționat Freer.

Fundația Alber susține pentru al doilea an la rând „Trofeul Ilie Năstase”. „Mă bucur să fim alături de acest turneu și, așa cum ne-am planificat acum un an, am reușit să ridicăm valoarea premiilor. Fundația pe care o reprezint este creată cu sprijinul unor dezvoltatori imobiliari din cadrul grupului Alber Holding, care – practic – au alocat banii cu care contribuim noi la acest turneu. Misiunea noastră principală este educația tinerilor în Arad și Timișoara, deocamdată, iar prin susținerea acestei competiții ne implicăm activ în comunitatea din care facem parte. Sprijinim tenisul ca formă de educație prin mișcare, deci o viață mai sănătoasă, prin ceea ce înseamnă rigurozitatea unui antrenament, concentrarea, asumarea individuală a victoriilor, dar și a înfrângerilor, cultivarea fair-playului. De ce facem asta? Credem că un viitor mai bun în Arad, în România și chiar la nivel mondial poate fi creat doar de oameni educați în acest fel”, a punctat și Adrian Iva, președinte al Fundației Alber.

Așadar, a 15-a ediție a Turneului Internațional de Tenis Senioare – Trofeul Ilie Năstase debutează pe 13 septembrie cu faza calificărilor pe tabloul principal. În competiție s-au înscris și două arădence, respectiv Anda Ghinga și Iulia Marko.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button