Liga a 2-a

Falub își începe cel de-al patrulea mandat de antrenor al „șepcilor roșii”, precedenta aventură a dejeanului la „U ” debutase după despărțirea bruscă de UTA





Universitatea Cluj s-a despărţit la începutul acestei săptămâni de antrenorul Cristian Dulca (46 de ani) şi și-a numit un nou antrenor. Echipa care are ca obiectiv promovarea şi care după cinci etape e pe loc retrogradabil a concretizat discuțiile cu Adrian Falub (48 de ani), tehnician care ultima dată a antrenat-o pe Concordia Chiajna, în Liga 1, iar alterior formaţiei ilfovene a pregătit-o chiar pe „U” Cluj. Pe Someș plecase chiar de la UTA pe care a pregătit-o doar două runde, în toamna anului 2017, după demisia lui Adrian Mihalcea.

De această dată, fostul fundaș central va avea şi responsibilitatea postului de manager sportiv, pe lângă cea de tehnician. Dejeanul revine, astfel, la echipa pe care a promovat-o în Liga 2 în vara trecută şi pe care apoi a mai antrenat-o pentru alte 13 meciuri în eşalonul secund, fiind demis de managerul Ioan Ovidiu Sabău. De altfel, pentru Falub, este al patrulea mandat ca antrenor al Universității Cluj.

”Adrian Falub (48 de ani) este, începând de astăzi, noul antrenor principal al FC Universitatea Cluj, preluând totodată şi responsabilităţile funcţiei de manager sportiv.

Adrian Falub a îmbrăcat tricoul alb-negru în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998. A debutat ca antrenor tocmai la Universitatea, în sezonul 2006-2007, când a reuşit promovarea în Liga 1, dar a condus-o şi în 2015, an care a marcat participarea <<Şepcilor roşii>> în finala Cupei României după o pauză de cinci decenii. S-a întors pe banca tehnică a echipei sale de suflet în septembrie 2017, reuşind o nouă promovare, de această dată în eşalonul secund.

De-a lungul carierei a mai pregătit formaţiile Sportul Studenţesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu Mureş, CSM Politehnica Iaşi, UTA Arad (două mandate), Al Urooba (Emiratele Arabe Unite) respectiv Concordia Chiajna (două mandate).

Mult succes, Adi! Haide “U”!”, a anunţat ”U” Cluj pe site-ul oficial.

Dacă partida din cadrul rundei a 6-a a ligii secunde, ce ar fi trebuit să aibă loc vineri seara, nu s-ar fi amânat la cererea clujenilor, care-i au la loturile naționale pe Dur Bozoancă și Telcian, Adrian Falub ar fi redebutat pe banca „șepcilor” roșii chiar împotriva UTA-ei. Deși și-a declarat mereu afinitățile pentru „U”, Falub a spus mai mereu că o respectă mult pe „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc și suporterii săi. Sigur, felul în care s-a despărțit în toamna lui 2017 de arădeni, alegând să se întoarcă la Cluj la ceas de seară după ce tocmai semnase un contract cu UTA, spune altceva, însă au existat și motive obiective pentru acel gest.

Cu unul dintre cele mai mari bugete din Liga 2 şi cu pretenţii de promovare, ”U” Cluj este în acest moment pe locul 17 în clasament, retrogradabil. Fiindcă partida cu arădenii a fost amânat, următorul joc oficial al lui „U” va fi peste două săptămâni, în deplasare la Dunărea Călăraşi. Până atunci, însă, „U” Cluj joacă în turul 4 al Cupei României, în deplasare la CSC Sânmartin, echipă din Liga 3.

3 comentarii

  1. Falub ,fost jucător modest fata de istoria clujenilor și ea modesta ,dar strălucitoare prin câteva nume sonore în timp ,a rămas parca și mai modest antrenor. Unele rezultate pe la Chiajna . Promovările nu le punem datorita puterii economice a marelui oraș . ,,Manta de vreme rea ” mai merge Plecarea lui intempestiva atunci. de la echipa a arătat și o lipsa de caracter ,lucru pe care îl cerea jucătorilor.. Singura. părere de râu este aminarea jocului cu ei. Am fi plătit doua ,,polite” odată . Dar să sperăm că nici în noiembrie nu va fi Turzii HAI UTA !!

    0
    0
  2. Un caracter mizerabil , cat de performantele pe care le a facut de lungul carierei ma lasa rece …. Muie falub , puie „U”

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button