Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Al treilea derby arădean al turului din C4 prefațat de „foștii” Burlă și Prună: „Ambiția și determinarea pot să ne ajute” v.s. „Șanse egale de victorie!”





Altădată un duel al înălțimilor Ligii a 3-a, Cermei – Lipova se bat pentru punctele depășirii crizei din startul noului sezon. Lucrurile sunt ceva mai grave în tabăra „sămădăilor”, care smuls doar o remiză în 270 de minute și aceea pe terenul unei alte codașe, Național Sebiș, în timp ce lipovanii tocmai au bifat primul succes stagional. A fost 1-0 cu FC Hunedoara, în condițiile în care Lazea și-a lăsat colegii în zece după numai o jumătate de oră de joc.

Este clar că lucrurile nu pot fi prea liniștite la Cermei, unde un nou rezultat negativ e de neconceput. Un cap a căzut deja, este vorba despre cel al mijlocașului Ionel Mihuța, la care s-a renunțat defintiv, însă cine știe ce mai poate urma. Bogdan Burlă a schimbat chiar în această vară taberele, lăsând Lipova pentru echipa pregătită (și) de fostul său profesor de la UTA, Roland Nagy. „Sigur că atunci când joci contra unei echipe la care ai activat înainte, te încearcă un sentiment de ambiție. Vrei să arăți că ai progresat de când ai plecat de la ei, dar există și un sentiment de respect pentru oamenii de acolo, cu care ai petrecut luni sau ani din viața de fotbalist. Am trăit asta deja la Lipova când am jucat cu UTA și acum va fi alt moment similar, când sunt la Cermei și jucăm contra Lipovei. Dar un jucător profesionist trece peste toate sentimentele și își face datoria cu seriozitate față de culorile și clubul unde joacă în acel moment, ăsta este spiritul fotbalului. Ambele echipe au început mai greu campionatul, noi avem o echipă mult schimbată, foarte mulți jucători noi care încă nu s-au integrat. Nu prea avem omogenitate, în schimb lipovanii stau mai bine la acest capitol, au adus mai puțini jucători și au un plus la acest capitol. Dar, ambiția și determinarea pot să ne ajute și ne-am motivat în vestiar să ne pregătim bine zilele acestea și să facem un joc bun sâmbătă. Nu ne gândim dacă vom scoate ceva din acest meci, ne gândim că vom câștiga sigur. Așa vom intra pe teren, suntem destui jucători cu experiență, iar de cei mai tineri avem grijă să-i mai învățăm. Lotul este bun, dar încă nu avem o echipă închegată, mai avem nevoie de un pic de timp și vor veni și rezultatele”, a punctat fundașul stânga de 23 de ani, autorul golului ce a adus primul punct în contul „roș-albilor”, etapa trecută, la Sebiș.

„Dezertările” au fost, însă, mai multe în sens invers. De la Cermei au ajuns la Lipova, Polgar, Dolga, Vlad și Prună, acesta din urmă impunându-se rapid și în trupa lui Flavius Sabău. „Cred că este un pas înainte că am venit la Lipova, suntem un grup valoros și antrenorul știe să ne pună în evidență calitățile fiecăruia într-un angrenaj care să funcționeze foarte bine din punct de vedere fotbalistic. Nu există titulari de drept, oricând rezervele de la un meci pot fi titularii de la următorul. Concurența pe posturi este benefică și la nivel de juniori stăm chiar foarte bine, sunt băieți foarte buni care evoluează bine în fiecare meci. Sperăm ca evoluțiile noastre să fie pozitive după victoria de acasă cu Hunedoara, victoriile aduc victorii, ne dorim o serie bună de rezultate începând chiar cu meciul de sâmbătă, de la Cermei. Mă bucur că mă voi reîntâlni cu câțiva dintre foștii colegi și oamenii cu care am lucrat în ultimul an. Dincolo de teren, păstrăm relațiile umane între noi, așa este normal. Ne dorim victoria, suntem motivați pentru asta, șansele sunt 50-50%. Ei joacă acasă și sunt ambițioși, noi mergem cu determinare și poate cu o omogenitate mai bună în acest moment. Trebuie să avem mentalitate de învingători, să dăm totul pe teren pentru clubul unde activăm, doar așa putem avea rezultate. Este o serie mult mai puternică decât anul trecut, am jucat primele etape contra unor echipe foarte bune, dacă le-am fi prins mai pe la mijlocul turului, cred că altele erau rezultatele”, susține și Victor Prună, fotbalist transferat definitiv de la UTA la Lipova.

Există absențe în fiecare tabără pentru jocul de sâmbătă, de la ora 17, de la Cermei. La gazde va absenta în continuare Cocină, în timp ce la „șoimi” e suspendat Lazea și Gherasim accidentat pe o perioadă mai lungă. Va fi al treilea derby arădean al campionatului, precedentele încheindu-se în oglindă (1-1), respectic Pecica – Crișul și Sebiș – Cermei.

Formații probabile:

Cermei: Dagău – Udrea, R. Iuga, Nistor, Burlă – Ciubotariu, Lazăr – Rosenblum, Vezan, Gruiescu – Matiș.

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Filimon – Prună, M. Popa, Dobrean, D. Rusu – Istrate, Sulea.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Alin Mureșan (Florești – Cluj), Ioan Cozorici (Zalău – Sălaj)

Observatori FRF: Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), Petru Boroș (Oradea)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button