Fotbal feminin

Viitorul Arad își începe aventura în fotbalul feminin: Vali Haida pregătește două echipe, cea de senioare fiind creată pe scheletul Ineului





Odată cu obținerea dreptului de a alinia o echipă la Liga Elitelor, Viitorul Arad a fost nevoită să se afilieze la Federația Română de Fotbal și avea nevoie de cel puțin o echipă de seniori. Zis și făcut, președintele Giovanni Catanzariti a înființat pe repede înainte o echipă de fete pe care a înscris-o în eșalonul trei al fotbalului românesc. Antrenoarea arădencelor este Valentina Haida Calalb, care a apelat la multe dintre fostele sale colege de la CS Ineu, din liga secundă, dar și la mai multe fotbaliste tinere din zona Aradului, dar și de la Agrisu Mare, de la echipa finalistă pe țară la ONSȘ.

Ileana Preală, Laura Mihaies, Ioana Cristea, Gabriela Kovacs, Izabela Dragoș și Carla Kugler sunt „zărăndancele” ce formează nucleul Viitorului, care mai contează pe Diana Sabău, Simina Moroșan și Alexandra Onișor, de la Agrișu Mare sau pe Ana Mihăilescu, ex. Piroș Security. „Punctul de plecare îl avem, dar am mai avea nevoie încă de fete. De exemplu, încă nu am găsit încă un portar, dar probleme de efectiv avem și la echipa de junioare U15 cu care și debutăm duminică, împotriva fetelor de la Poli. Antrenamentele le-am demarat la comun, senioare și junioare, în urmă cu trei săptămâni, iar obiectivul este, în primă fază, să aducem cât mai multe fete la fotbal. Selecția va fi continuă, sunt dispusă să am răbdare cu oricine fată pasionată de fotbal, dispusă să muncească alături de noi”, spune antrenoarea Vali Haida, care – probabil – va reveni și ea pe gazon în câteva luni de zile.

Așadar, duminică, de la 11, pe terenul din Sânleani, Viitorul dispută primul meci oficial la nivel de fete, prin junioarele U15. Acestea vor da piept cu ASU Poli, echipă ce a pierdut (0-2) runda trecută, la Ineu. În schimb, senioarele vor debuta pe 5 octombrie, în primul tur al Cupei României, împotriva formației albaiuliene, ACS Student Sport. Campionatul Ligii a 3-a feminin începe pe 13 octombrie, Viitorul Arad urmând să le întâlnească acasă tot pe fotbalistele de la ASU Poli. Din aceeași serie (a doua), mai fac parte Luceafărul Filiași 2 și Juventus Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button