UTA Arad

Balint, după cel mai clar succes stagional al „roș-albilor”: „Am gestionat bine perioada meciului cu Dinamo, poate trebuia să fim și mai serioși în unele momente”





UTA le-a luat un set la zero daco-geților, care nu au înțeles nimic din partida de pe „Motorul”, disputată în fața a aproximativ 1800 de spectaori. Fără a forța prea mult decât în final când spațiile mari căscate în defensiva bucureștenilor au devenit foarte mari, „roș-albii” se despart făcând spectacol de proprii suporteri până pe 19-20 octombrie, când la Arad ajunge marea rivală ASU Poli. Până atunci, „roș-albii” sunt spectatori ai etapelor cu numărul 10 și 11, iar în a 12-a clătoresc, la mijlocul săptămânii, la Turnu Măgurele.

Revenind la jocul de azi, să spunem că Marius Baciu sau niciun alt oficial din tabăra celor de la Daco-Getica nu au dorit să dea declarații după „dușul rece” din Aradul Nou. În schimb, Laszlo Balint a vorbit pe larg despre ceea ce a fost și ceea ce va urma pentru echipa sa. „Am luat trei puncte extrem de importante în economia clasamentului, dar și prin prisma perioadei pe care am avut-o în urma meciului cu Dinamo. Se pare că am gestionat destul de bine totul și băieții au înțeles că, până la urmă, fiecare meci este extrem de important, mai ales cel următor. Eu zic că astăzi ne-am impus jocul din primul minut și, pe lângă golurile marcate, am mai avut o sumedenie de ocazii. Din fericire, am reușit să blocăm ieșirile pe contraatac ale adversarului, știam că asta vor încerca să facă. Adică să se blocheze bine în apărare și să încerce să ne surprindă pe contraatac. Am reușit să-i stopăm, din păcate din nou am avut două momente în care ne am făcut – practic – niște cadouri, dar, una peste alta, mă bucur că am terminat meciul cu o victorie categorică și fără gol primit. Nu știu dacă a fost cel mai slab adversar întâlnit până acum, eu mă raportez la echipele pe care le întâlnim și încerc să mă uit la ceea ce avem noi de făcut. Chiar vreau să îl felicit pe Marius Baciu pentru că echipa sa a încercat să joace fotbal în măsura posibilităților. Au încercat să paseze, am jucat împotriva unor copii care se preocupă de fotbal. Într-adevăr, nu au o viață foarte liniștită în clasament, dar pe mine mă interesează foarte mult cum ne estimăm noi. Mă interesează foarte mult cum progresăm pe toate momentele jocului. Astăzi am avut un atac pozițional consistent, am reacționat foarte bine, am încercat jucătorii pe mai multe posturi”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei cu Daco-Getica.

La 2-0 la pauză, Guyszi Balint nu a fost tocmai mulțumit, în special lejeritatea cu care s-au tratat unele faze de poartă. „E adevărat, băieții au fost puțin mai relaxați și ei știu foarte bine că mă transform un pic în momentul în care arătăm lipsă de respect la adresa fotbalului. Pentru că, până la urmă, în momentul în care nu ești concentrat, nu ești acolo sută la sută și fizic și mental, înseamnă că nu-ți respecți meseria. Tocmai de aceea, am avut o discuție puțin mai aprinsă la pauză. Repet, nu mă interesează împotriva căreia adversar jucăm, trebuie să luptăm la fel. Este foarte important pentru mine ca noi să căutăm identitate, să jucăm cu încredere și responsabilitate și să abordăm cu concentrare maximă fiecare fază din timpul jocului. Până la urmă, în special jucătorii din compartimentul ofensiv au înțeles că trebuie să fie serioși până la capăt și mă bucur că am tratat cu maximă responsabilitate majoritatea fazelor, în special cele din a doua repriză. Pentru că, se știe, când simți în teren că adversarul nu îți pune foarte mari probleme intervine acest confort psihic. Poate că aici mai avem de lucrat, pentru că în ultima perioadă cam toate golurile pe care le am primit le am primit de astfel de momente de relaxare, născute din lipsă de concentrare și din superficialitate. E normal să nu poți fi la un nivel constant mare de concentrare, este și foarte greu de-a lungul celor 90 de minute, dar la fel de important este să gestionăm momentele psihologice ale ale unui joc”, a adăugat „principalul” arădenilor.

Pentru a doua etapă la rând, UTA a început cu trei juniori în teren, iar brazilianul Lorenzi, titular în startul stagiunii, a rămas din nou pe bancă. „Toți fotbaliștii care intră din primul minut pe teren, indiferent că sunt seniori sua juniori merită să joace. Asta nu înseamnă că cei care vin de pe bancă sunt mai puțin importanți pentru echipă. Dimpotrivă, am spune. Și astăzi toți au intrat cu un plus, cu realizări importante. Ursu, de exemplu, a făcut o mare risipă de efort cu Dinamo. Cifrele acelei partide spun că el a parcurs cea mai mare distanță marți și chiar a alergat bine, făcând ambele faze ale jocului. Era riscant să-l introducem și azi încă din primul minut. Apoi, nu se poate spune că Lorenzi sau alți jucători care au rămas pe bancă au statut de rezerve. Campionatul este lung, toți jucătorii care sunt în acest moment în lotul nostru sunt valoroși. Unii cu experiență mai mare, alții cu experiență puțin mai redusă, dar cu potențial. Și tocmai de aceea avem nevoie, la un moment dat, să venim și cu soluții de pe bancă. O echipă nu stă 11 jucători sau 12 jucători, ci trebuie să avem soluții și pe bancă. Avem calitate, avem jucători care au înțeles ce înseamnă acest spirit de echipă, care trebuie să primeze întotdeauna în fața interesului personal. Rezultatele le obținem împreună, nu există titulari și rezerve”, a mai explicat Balint.

Buhăcianu, cu un „poker”, C. Rus și Ursu au fost autorii golurilor ce au îngenuncheat-o pe Daco-Getica ce rămâne pe poziție retrogradabilă și după runda cu numărul 9. UTA o mai bătuse rău și pe „lanterna” FC Snagov, tot la Arad, însă „doar” cu 4-0.









2 comentarii

  1. Felicitari Balint! Mentalitate de neamt. De cand asteptam un antrenor ca tine. Cu motoarele pornite la maxim indiferent de echipa si cate putem da atatea dăm. Asa trebuie crescuti fotbalistii de mici.

    0
    0
  2. Un antrenor serios care nu vrea sa pacaleasca fotbalul . Mult succes d-nl Balint si tot respectul suporteri ai echipei UTA..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button