Fotbal judetean

Gazdele acuză dur arbitrajul, „roș-negrii” se apropie de înălțimi: CS Beliu – Unirea Sântana 1-2

Cele mai productive echipe ale rundei trecute, cu 12 goluri înscrise, s-au duelat în această după amiază în „groapa cu lei” de la Beliu. Pe cocheta bază sportivă beleană, dotată – însă – cu suprafață de teren nu prea bună, nou promovata i-a dat destule bătăi de cap Unirii Sântana, una dintre formațiile cu pretenții la titlu, care a schimbat recent la nivelul băncii tehnice, cu Irimia în locul lui Cuedan.

Partida a deschisă încă din start cu situații de-o parte și de cealaltă. Gherghel și Stanciu l-au atenționat încă din start pe Semeniuc, dar și Mașniță și Ruja au dat ceva emoții. Evenimentele importante s-au concentrat în ultimele 10-11 minute ale primului mitan.

După exact o jumătate de oră, Martin a deschis scorul direct dintr-o lovitură liberă de la 18 metri contestată vehement de gazde, însă avantajul Unirii a durat doar 4 minute. Berar a transformat și el impecabil o „liberă” de la marginea careului, deși belenii ar fi dorit lovitură de la 11 metri la acea fază. De altfel, „centralul” Coroban a fost sub asediul gazdelor și când a dictat penalty pentru Sântana, la contactul dintre portarul Semeniuc și Turcuș. „Jucătorul nostru a dat în minge, iar adversarul a căzut peste el”, a susținut Costel Filipaș, antrenorul „Daciei”. Gherghel a fost cel care s-a prezentat la punctul cu var și nu a greșit chiar în ultimul minut al primei părți. De altfel, primarul din Beliu, Emanuel Horhat a și plecat de la meci după ultimul fluier al mitanului, foarte supărat pe maniera de arbitraj.

Sântana a avut ocazia să închidă partida după pauză, dar Stanciu a trimis în bară, iar Parlapan a reluat pe lângă din poziție ideală. Spre final, însă, belenii au forțat egalarea și au avut câteva situații bune. Stan a reluat cu capul peste poartă,  Rusu a intervenit și la șutul bun al lui Cohan, dar și la „capul” slab al lui Purtan din poziție ideală.

S-a încheiat 1-2 și belenii vorbeau chiar și despre o retragere în campionat. „Domnul primar a fost extrem de supărat, vom vedea ce va decide împreună cu conducerea clubului. Cele două faze fixe din care au marcat adversarii nu au existat, iar noi ar fi trebuit să primim penalty în loc de lovitura liberă din care, până la urmă, am marcat. Avem și unele bănuieli în ceea ce-l privește pe arbitrul Coroban, dar nu doresc să vorbesc acum. Ca și joc, meritam mai mult, am avut ocazii multe și destul de clare, nu știu dacă ne-am fi mulțumit nici cu un rezultat de egalitate atâtat timp cât portarul lor a fost omul meciului. Din păcate, nu l-am putut folosi deloc pe Alin Gligor, cu el în teren nu cred că am fi pierdut chiar și în ciuda acestui arbitraj nedrept”, a spus Costel Filipaș, antrenorul gazdelor de astăzi.

Pentru prima oară în acest sezon, Unirea Sântana accesează podiumul și va încerca să dea atacul la Zăbrani și Curtici până la finalul turului. „Am avut parte de un meci greu, cum ne și așteptam, de altfel. Știam că vom da peste o echipă agresivă, pe care am studiat-o etapa trecută, cu UTA II și trebuie să recunoaștem că am tremurat puțin pentru cele trei puncte, dar asta numai pentru că ne-am jucat cu ocaziile. Mi-a fost teamă că fotbalul ne va pedepsi, din fericire nu a fost așa. Am observat și eu că echipa gazdă s-a considerat dezavantajată de arbitri, dar, din punctul meu de vedere, absolut toate deciziile importante au fost luate corect. Eu zic că am demonstrat că am fost echipa mai bună, care a jucat fotbal și care a meritat aceste 3 puncte. E un rezultat important pe un teren greu, ce ne dă și mult moral pentru ceea ce urmează. Suntem pe drumul bun, însă mai avem mult până departe”, a spus Cristian Irimia, tehnicianul „roș-negrilor”.

Formații:

Beliu: Semeniuc – Fl. Popa, Al. Stan, S. Sandu (71 Cohan), C. Coraș (76 Cl. Morar) – Purtan, Țîrban – Ruja, C. Berar, Onoc (76 Dobrea) – V. Mașniță (82 S. Lazăr).

Sântana: Fl. Rusu – Savin, C. Maghici, Istin, Tomuț – R. Popa, Turcuș – Gherghel (71 D. Marc), Martin (82 Bodea), Parlapan (90 Paven) – Stanciu.

Arbitri: Cristian Coroban – Andrei Pîslaru, Denis Calnacov. Observatori AJF: Traian Enoiu, Teodor Jușcă.

Comentarii Facebook

1
0

5 comentarii

 1. Beliu a pierdut acasa cu Zăbrani și Șimand dar nu a acuzat albitrajul… Dar la acest meci chiar a fost bătaie de joc… La beliu s-a știut de când a fost anunțată brigada de albitraj ca Santana trebuie să câștige… Fotbalistic vorbind cei de la Santana cred ca au glumit când au spus ca își doresc promovarea… Va trebuii sa își ducă vre-o 20 de jucători plus ca albitrajele nu vor mai fi de partea lor… Buna gluma `Santana în liga a 3-a ‘

  5

  3
  1. Va așteptăm la Sântana, sa vă dăm cu terenul în cap și să vă arătăm fotbal…..in retur, după care sa vad comentariul…..desteptule !

   2

   3
   1. e ceva putred in danemarca pe relatia coroban irimia(cand apara si antrena viitorul arad) dar vina o are comisia de arbitri ca mai apeleaza la acest cetatean

    4

    1
    1. Acest arbitru Coroban a arbitrat în liga 6 sezonul trecut aproape toate meciurile de pe teren propriu ale echipei Viitorul Arad condusa de Irimia, bineînțeles în stare de ebrietate, e greu cu hoțiile din ajf arad și de la comisia de arbitrii.

     5

     -1
     1. Ca si completare acest Coroban si cu Gornic observator tot in sezonul trecut după un meci s.au chefuit bine de tot de vreo 300 de lei tot prin apropiere de zona Crişului Alb,apoi urcând la volan ca si cum totul e ok..cu binevoința de a reveni dacă doamne feri se va avea nevoie de ajutor lor…….

      0

      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close