26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Bozian, la primele goluri în tricoul Progresului: „Pe fotbal am bătut Dăeștiul și tot pe fotbal suntem pe locul 2, vom fi surpriza plăcută a seriei!”

FC U Craiova 1948 pare să alerge de una singura în seria a IV-a a Ligii 3-a, miza pentru competitoarele cu pretenții fiind o prezență pe podium, iar pentru cele mai „slabe de înger” – bineînțeles – salvarea de la retrogradare. Ca și nou promovată, Progresul Pecica nu era văzută drept una dintre formațiile ce ar putea respira aerul tare al înălțimilor, dar, după șase runde, e prima în spatele formației lui Eugen Trică.

Cel mai clar succes stagional al băieților lui Dan Stupar a venit chiar sâmbăta trecută, când pe arena „Pădurice” a venit Dăeștiul lui Florin Costea sau Octavian Vasile. Deși vâlcenii erau în joc la pauză la scorul de 2-2, ultimul fluier a consființit un 5-2 ce nu lasă loc de interpretări. Iar pecicanii au și ratat un penalty pe final de meci chiar prin omul partidei, Bogdan Bozian. Experimentatul mijlocaș care a evoluat în cariera sa inclusiv la cele două mari rivale fotbalistice din Vest, UTA și Poli, a reușit o „dublă” și o pasă decisivă, înainte de a trage în bară de la punctul cu var. „L-am văzut pe portar plecând în dreapta, am tras în stânga, dar nu m-am concentrat îndeajuns și am nimerit doar bara. Probabil, dacă scorul era mai strâns eram și eu mai responsabil, deși, la experiența mea, nu aș avea voie să tratez mai lejer astfel de pase. Altfel, mă bucur pentru cele două reușite, primele ale mele la Pecica și, bineînțeles, sunt fericit pentru cele trei puncte și locul bun din clasament. Chiar dacă atunci când am început să-mi cunosc colegii, dar și metodele de pregătire ale antrenorului, știam că vom face un campionat bun, nu mă gândeam că o să fim pe locul 2. E adevărat, și conjuncura rezultatelor ne-a dus acolo, însă trebuie să se știe că pe fotbal am bătut Dăeștiul, o echipă foarte incomodă și tot pe fotbal suntem acolo unde suntem. Avem o echipă arțăgoasă, apelăm deseori la un pressing ridicat, recuperăm multe baloane și acoperim destul de bine spațiile și atunci când nu avem posoesia. Suntem bine pregătiți și din punct de vedere fizic, dar și tactic, antrenorul Dan Stupar știe să acoată ce este mai bun din toți jucătorii. Ne ține mereu în priză la antrenamente și jocuri, e un motivator foarte bun și ține unit și vestiarul. Bineînțeles, îi ies toate aceste lucruri și pentru că băieții sunt de caracter, inteligenți și muncitori. Nici ca valori fotbalistice nu stăm tocmai rău, iar juniorii ne ajută și ei foarte mult, practic nu se vede diferența dintre ei și seniorii. Poate, de multe ori, chiar ei ies pe plus. Cel puțin cei trei care joacă mai mult chiar și-au adus din greu aportul la aceste rezultate, mă refer la băieții din banda dreaptă, Mager și Ilan, dar și la portarul Creța. Marinel chiar ne dă siguranță la primul său sezon ca titular la Liga 3-a, dar aici un merit mare îl are și Dan Țapoș, care nu mai are nevoie de nicio recomandare când vine vorba despre antrenamentele portarilor”, susține „Bozi”.

După ce a început sezonul ca număr zece, în spatele „vârfului”, Bogdan Bozian a fost trecut în stânga, iar echipa dă un randament și mai bun cu Puie al doilea atacant, lângă Szekely. „Mă simt bine și în bandă pentru simplul fapt că am libertate totală de acțiune. Nu sunt condiționat din punct de vedere tactic și atunci sunt proaspăt și pot mă concetreze mai mult pe faza de atac. Bineînțeles, acest lucru este posibil și pentru că îl am coleg pe banda stângă pe Sergiu Aldan, care, după părerea mea, poate juca binemersi la multe echipe de Liga 2-a. E un fotbalist puternic, cu capacitate mare de efort, foarte disciplinat din punct de vedere tactic, centrează și trage foarte bine la poartă cu stângul, este clar peste nivelul Ligii a 3-a. Sigur, îl mai ajut și eu din când în când, dar îmi dă o siguranță suplimentară acolo în spate”, a adăugat fotbalistul de 32 de ani al Progresului.

Așadar, cel puțin până vineri, când au deplasare la Sebiș, sunt pe poziția secundă, dar unde pot ei termina sezonul? „E prematur să spunem acum, campionatul e încă lung. Cert este că avem absolut toate condițiile să rămânem sus, iar eu zic că vom fi surpriza plăcută a campionatului, a seriei. Avem o conducere ce ne-a asigurat până toate condițiile, salariile sunt la zi, primele se dau după meci, ne pregătim pe un teren și o bază dotată cu un bazin de recuperare, este totul foarte bine. Despre antrenori și colegi am vorbit deja, nu puteam face o alegere mai bună pentru momentul actual al carierei mele. Cât despre colegele arădene nu le pot dori decât baftă, nu cred că ar trebui să existe o concurență directă între noi, în afară de meciurile directe. Ar fi culmea ca eu sau vreun coleg de-al meu să-și dorească să aibă succes echipe din alte județe și nu cele unde avem cunoscuți și prieteni”, conchide Bozian, care anul trecut pe vremea acesta era unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui ASU Poli în eșalonul secund.

Bogdan Bozian a debutat în Liga 2-a în tricoul UTA-ei în urmă cu 16 ani, CFR Timișoara, Minerul Lupeni și ASU Poli fiind formațiile la care a evoluat în eșalonul secund. În Liga 3-a, a bifat echipe ca Victoria Nădlac, Unirea Sânicolau Mare, Național Sebiș, FC Hunedoara, CSM Lugoj, Crișul Chișineu Criș, iar acum e piesă de bază a nou promovatei Progresul Pecica.

0
0