UTA Arad

Balint și Todea, „școliți” de selecționerul Cosmin Contra la cursurile Licenței PRO

Timp de trei zile, la București, proaspeții cursanții licenței PRO au bifat primul modul din cele 14. Cei 19 tehnicieni, între care și cel al UTA-ei, Laszlo Balint, dar și „secundul” arădean al Călărașiului, Cristian Todea (fost fotbalist, „principal” și „secund” al „Bătrânei Doamne”), au avut parte de cursuri teoretice și practice, cu selecționerul României printre profesori.

Pe durata desfășurării cursului practic, Cosmin Contra, alături de Adrian Mihalcea, Ionel Gane, secunzii săi de la lot, Javi Reyes, preparatorul fizic al naționalei, și Leontin Toader, antrenorul cu portarii, au prezentat un antrenament tactic, fiecare membru al staff-ului pregătind în detaliu ședința de pregătire.

Contra i-a avut la dispoziție pe juniorii de 18 și 19 ani ai clubului Dinamo, iar la finalul antrenamentului acesta le-a răspuns la întrebări cursanților.

19 tehnicieni admiși în urma examenului din august participă la lecțiile organizate de Școala Federală de Antrenori. Aceștia sunt: Mirel Rădoi, Nicolae Constantin, Octavian Chihaia, Marius Măldărășanu, Adrian Mutu, Dorin Goian, Florin Bratu, Nicolae Grigore, Dorin Docolin, Costin Curelea, Laszlo Balint, Cristian Todea, Dinu Todoran, Valentin Negru, Nicolae Croitoru, Daniel Sima, Andrei Erimia, Irina Giurgiu, Dumitru Suciu.

Printre lectorii modulului întâi se regăsesc Ghenadie Scurtul (Republica Moldova), Darius Pasieka (Polonia), ambii membrii ai Comisiei Tehnice JIRA și delegați UEFA, Adrian Szabo și Ciprian Urican, tutori ai licenței UEFA PRO, și Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice FRF.

Cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO cuprind alte 13 module. Examenul final va avea loc spre finalul anului 2020 și va cuprinde proba scrisă și cea practică.

Laszlo Balint revine în această seară la Arad și de mâine va conduce din nou antrenamentele UTA-ei într-o formulă restrânsă. 16 sunt fotbaliștii aflați la dispoziția staffului tehnic, care sâmbătă, de la ora 11, o vor înfrunta în amical pe prim divizioara județeană, Păulișana Păuliș în cadrul unui amical.

Comentarii Facebook

0
0

6 comentarii

  1. Daca si Contra a ajuns sa fie profesor la scoala de antrenori atunci pot sa cred ca eu sint Einstein.Se poate vedea ce stie dupa cum joaca nationala.Poti sa ai toate licentele din lume,daca nu poti sa formezi sau sa conduci o echipa esti nimic.

    6

    1
  2. Mai era și câte un profesor cu puțin peste anii de liceu Bucuria fetelor dintr-a 12 -a .!! Ca tot istoricul ,nu totul e alb și negru . La nea Popica ,care dacă ar lua de la început friele ,as vota necondiționat,suparindu- l pe Kidu ,as spune că e urmașul lui COCO !!! A văzut și a trăit niște etape !! Acum acest Contra că ne place sau nu a jucat și trăit cu Alaves,Cupe Europene Fotbal de prezent ,fotbal de casa închisă la bilete!Personal mă așteptam la acest pas la. stilatul și mult talentatul Roșu !! Viața. sportivă i in plina revoluție ,toaca suflete și destine. Să nu ne grăbim cu concluzii și pripite și greșite

    2

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close