UTA AcademiezTOP ARTICOLE

Un nou weekend plin de puncte și goluri pentru Academia UTA în Liga Elitelor: Derby-ul Aradului la U16, decis de Lingurar!





Toate cele trei echipe ale Academiei UTA implicate în Liga Elitelor au reușit să-și câștige în meciurile din etapa a 13-a. Juniorii de la U19 și U17 s-au deplasat la Timișoara pentru partidele cu LPS Banatul, în ce „puștii” de la U16 au mers la Șiria pentru derby-ul cu Viitorul Arad.

Liga Elitelor U19: LPS Banatul – UTA 0-5 (0-4)

Elevii lui Gaica și Ungur nu au întâmpinat probleme în meciul de la LPS Banatul și au venit acasă cu toate cele trei puncte. Soarta partidei s-a decis în prima repriză, UTA luând un avantaj de patru goluri, prin PaunchiciRădulescu și „dubla” lui Merian. Pe finalul întâlnirii Haloș a stabilit scorul final, 0-5.

UTA: Opric – Haloș, Salka, Dardai, Mohaci, Mitrov, Gavrilă, Rădulescu, Paunchici, Merian, Simon. Au mai jucat: Boștină, Răzban, Sfîrlea.

Liga Elitelor U17: LPS Banatul – UTA 1-13 (1-7)

La U17, UTA a reușit scorul campionatului cu Banatul. Trupa lui Donca, Mărginean și Țamboi a profitat aproape de fiecare ocazie creată și și-au îmbunătățit golaverajul. Cu cele 13 goluri marcate în acest meci, UTA are al doilea cel mai prolific atac din Liga Elitelor U17, după ASU Poli. Au marcat: Țurcanu (1), Maxim (3, 30, 31, 36), Borcea (9, 20), Goldiș (49), Rotea (54, 56), Nersesovici (77 ) și Mocanu (78, 86).

UTA: Tirian – Popa, Blaga, Bortiș, Putnic, Ursoi, Țurcanu, Andrieș, Borcea, Maxim, Rotea. Au mai jucat: Puta, Mocanu, Goldiș, Domide, Narsesovici.

Liga Elitelor U16: Viitorul Arad – UTA 0-1 (0-1)

După nici două săptămâni, echipele arădene angrenate în Liga Elitelor Under 16 s-au întâlnit din nou pe puncte. De data aceasta, cadrul a fost arena „Otto Greffner” din Șiria, cu Viitorul în postura gazdelor, iar deznodământul a fost același, victorie cu 1-0 pentru UTA. Singurul gol al întâlnirii a venit cu două minute înainte de pauză, când Lingurar a marcat la capătul unei contre rapide a echipei sale. Elevii lui Donca, Bogoșel și Țamboi au mai avut și trei bare, în timp ce băieții lui Maghici au cerut un penalty sau cel puțin o lovitură liberă indirectă din interiorul careului.

Așadar, Viitorul pierde derby-ul cu UTA în dublă manșă. „Adversarii au început mai hotărâți meciul, au avut și două bare la faze fixe, după care am echilibrat partida. Din păcate, ocazii clare de gol nu ne-am creat, ba am mai și luat gol după ce am avut mingea în atac și am pierdut-o copilărește. Îi felicităm pe cei de la UTA pentru parcursul din acest campionat și ne bucurăm că ne respectă foarte mult din moment ce au apelat pentru acest meci și la Vulturar, fotbalist din circuitul primei echipe ce a jucat până acum doar la juniorii mari ai clubului”, a spus Dinu Maghici, antrenorul gazdelor de astăzi.

Așadar, UTA își continuă parcursul fără greșeală în seria a III-a a Ligii Elitelor. „A fost un meci dominat de noi. Din nefericire păcătuim la finalizare, iar martore stau cele trei șuturi în bară. După cum ne-am așteptat, adversarii au jucat cu ambiție, având parte de un meci viu disputat. Am ratat foarte mult, mai avem de lucrat la finalizare, ca să eliminăm emoțiile”, a declarat la finalul partidei Sandu Țamboi.

Formații:

Viitorul: Deak – Nițoi, Clipotă, Pop, Baraghin – Balazs – Rotar, Bulboacă, Bptoroagă, Hrincesu – Măgureanu. Au mai jucat: Blicking, Roman, Catanzariti, Rosza.

UTA: Blaga – Sarkozi, Opriș, Pele, Codrea, Șerengău, Nagy, Vulturar, Mihai, Lingurar, Ekmekci. A mai jucat: Ciubăncan.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button