UTA Academie

Patru puncte din 12 posibile pentru echipele arădene în etapa a 15-a a Ligii Elitelor!





În etapa a 15-a a Ligii Elitelor, două dintre UTA-ei s-au deplasat la Cluj, pentru „duelurile” cu Ardealul, în timp ce „puștii” de la Under 16 au prefațat derby-ul echipelor mari, dar pe Bega. Cu o formație de pe Someș a jucat și Viitorul Arad, dar pe teren propriu.

Liga Elitelor U19, etapa 15: Ardealul Cluj – UTA 2-1 (1-0)

La peste 300 km distanță, la Cluj, trupa lui Gaica și Ungur avea, pe hârtie o partidă ușoară, UTA învingându-i în tur pe cei de la Ardealul cu 5-0. Cu un lot subțiat de accidentări, arădenii au pierdut, însă, al doilea meci din acest sezon de Elite, după cel de la „masa verde” cu LPS Bihorul Oradea, din etapa a 3-a.

În prima repriză s-a consemnat un singur gol, la o eroare în defensiva utistă. În minutul 53, Haloș este faultat în careu și Simon egalează situația pe tabelă. Din minutul 60, UTA a evoluat în zece, Dardai fiind eliminat din postura de ultim apărător la un contraatac al gazdelor. Cu o defensivă improvizată, golul a venit cumva normal, clujenii preluând conducerea 7 minute mai târziu. Chiar și în inferioritate numerică utiștii au încercat egalarea, ratând câteva ocazii bune de a marca. Pe final, nervii au cedat, Boștină fiind și el eliminat, pentru un fault fără minge.

Urmăritoarea CFR Cluj a bătut la Academia Gică Popescu și i-a egalat pe arădeni în clasamentul seriei de Vest a Ligii Elitelor U19.

UTA: Opric – Haloș, Salka, Dardai, Mohaci – Pătlăgică, Rădulescu – Paunchici, A. Gavrilă, Mitrov – Simon.  Au mai jucat: Boștină, Sfîrlea.

Liga Elitelor U17: Ardealul Cluj – UTA 0-3 (0-0)

În cea de-a doua partidă de la Cluj, tinerii conduși de Radu Mărginean le-au smuls trei puncte gazdelor și continuă să ocupe poziția a treia în seria de Vest. Dacă în prima repriză jocul a fost echilibrat, în partea a doua juniorii Academiei UTA au închis conturile, marcând de trei ori. Toate golurile au venit în urma unor centrări foarte bune, finalizate de Măgulean și Andrieș, ambii cu capul, și Borcea, cu un șut plasat.

UTA: Tirian – Tambor, Bortiș, Măgulean, Putnic – Ursoi, Mercioiu, Andrieș, Onișor – Borcea, Rotea. Au mai jucat: Puta, Turcanu, Mocan, Blaga, Popa.

Liga Elitelor U16: ASU Poli – UTA 1-1 (0-0)

În primul meci al zilei, de la ora 10, utiștii conduși de Donca, Bogoșel și Țamboi au dat piept pe „Știința“ cu ASU Poli. Meciul nu a fost unul strălucit, execuțiile tehnice lăsând de dorit din partea ambelor echipe. Ce nu a lipsit a fost încrâncenarea tipică unor astfel de întâlniri. În prima repriză UTA și-a îndeplinit norma de ratări, astfel că scorul la pauză a fost 0-0. În minutul 60, Nagy centrează bine pentru Babiciu, care pune latul pentru 0-1. După doar două minute, poliștii recuperează cu noroc mingea în treimea UTA-ei și egalează. Din minutul 72, UTA a evoluat în zece oameni, Blaga fiind eliminat pentru un henț. Cu toate astea jocul s-a terminat cu o remiză, utiștii revenind cu un punct din „fieful” rivalei și rămân în fruntea clasamentului.

UTA: Blaga – Sarkozi, Opriș, Pele, Codrea, Vulturar, Mihai, Mare, Nagy, Lingurar, Ekmekci. Au mai jucat: Ungureanu, Babiciu, Brîndă, Ciubăncan.

Liga Elitelor U16: Viitorul Arad – CFR Cluj 1-3

Fără antrenorul Dinu Maghici pe bancă,  Viitorul a terminat la egalitate prima repriză a disputei cu CFR Cluj, de pe arena „Otto Greffner” din Șiria. Apoi, însă, „alb-vișiniii” și-au impus jocul și asta s-a văzut și pe tabelă: 3-1. Singura reușită a gazdelor a purtat semnătura lui Rotar, din penalty.

Viitorul: Deak – Nițoi, Clipotă, Balazs, Baraghin – Rotar, Crișan, Botoroagă, Blicking – Hrincescu, Catanzariti. Au mai jucat: Pocioian, Rosza, Bulboacă, Măgureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button