Stranieri aradenizTOP ARTICOLE

Ex. pâncotanul Issa e campion al Finlandei! Echipa senegalezului nu mai câștigase titlul de 43 de ani





După aventura din primele trei ligi din România, în tricourile celor de la Voința Sibiu, FC Cisnădie, Europa Alba Iulia, Șoimii Pâncota și Sepsi Sfântu Gheorghe, senegalezul Mame Seydina Issa Laye Thiaw trăiește clipe unice în Finlanda.

FC KuPS, echipa mijlocașului de culoare, a câștigat titlul de campioană chiar în această seară, după victoria cu 2-0 chiar pe terenul formației de pe locul 2, FC Inter. Acumulând patru cartonașe galbene, Issa nu a evoluat în partida de titlu, dar a participat la sărbătoarea cucerii unui nou titlu de campioană pentru FC KuPS (Kuopion Palloseura) după exact 43 de ani!

Mai de fiecare dată titular în linia mediană a „galben-negrilor”, fostul pâncotan și-a trecut în cont două goluri și tot atâtea pase decisive într-un campionat ce a început în luna martie și s-a încheiat astăzi. Issa este la a doua echipă în prima ligă finlandeză, după ce optase pentru Ilves la două luni de la despărțirea de Sepsi Sfântu Gheorghe în ianuarie 2018. „România e a doua casă pentru mine. E locul pe care îl cunosc cel mai bine după Senegal. Dar aveam nevoie de o nouă provocare, după cinci ani. La Arad am petrecut clipe frumoase, am multe amintiri și mulți prieteni acolo și nu doar din fotbal”, spunea Issa Thiaw la despărțirea de țara noastră.

Acum senegalezul își adaugă în palmares un titlu de campion, la doar o săptămână de la împlinirea vârstei de 27 de ani. FC KuPS reprezintă orașul finlandez Koupio, de 97.552 de locuitori. Arena de fotbal numără 3500 de locuri, între care 800 în picioare. Ca și UTA, KuPS a câștigat șase titluri de campioană și două Cupe în istoria sa.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button