Cluburi polivalentezTOP ARTICOLE

Cel mai prețios trofeu din gimnastica aerobică românească a rămas pentru prima oară la Arad, în posesia CS Universitatea!





Aradul a fost la înălţime atât din punct de vedere organizatoric, cât şi al performanţelor sportive, la Campionatul Naţional de gimnastică aerobică, organizat chiar la Sala Sporturilor „Victoria”, weekendul trecut. Revenit după 18 ani în oraşul nostru, spectacolul graţiei şi al eleganţei a fost savurat din plin de iubitorii acestui frumos sport. CS Universitatea Arad – antrenori Ramona Haidu şi Elena Odorog – şi-a reconfirmat valoarea şi a cucerit nu mai puţin de zece medalii naţionale, iar la final s-a ales cu Trofeul „Gineta Stoenescu”, adică primul loc pe ţară în clasamentul pe cluburi! Gruparea manageriată de Ovidiu Şerban, cu un total de 137 de puncte, a fost urmat la mare distanţă, în ierarhia pe cluburi, de UNEFS Bucureşti, 101,5 puncte şi Farul Constanţa, 89,5 puncte. Clubul gazdă, CSM Arad, s-a clasat pe locul şapte, cu 42,5 puncte, iar CS Urania a terminat pe locul zece, cu 20,5 puncte.

CS Universitatea, zece medalii şi cel mai bun club din ţară!

Detailând rezultatele obinute de CS Universitatea să spunem că au fost totalizate zece medalii, dintre care: două de aur, trei de argint și cinci de bronz.  Iată-i și pe sportivii laureați:

Seniori

Individual feminin

Elena Odorog – locul 3

Zsofia Meszar – locul 5

Juniori I (15-17 ani)

Individiual masculin

Daniel Ţavoc – locul 1

Individual feminin

Anamaria Rugină – locul 5

Sorina Nistor – locul 8

Perechi mixte

Anamaria Rugină şi Darius Branda – locul 3

Trio

Daniel Ţavoc, Darius Branda şi Vlăduţ Pop – locul 2

Juniori II (12-14 ani)

Individual masculin

Vlăduţ Popa – locul 1

Beniamin Mujdei – locul 3

Individual feminin

Alexandra Popa – locul 2

Hanna Cojita – locul 5

Perechi mixte

Kalista Brisan şi Vlăduţ Popa – locul 3

Hanna Cojita şi Beniamim Mujdei – locul 7

Trio

Hanna Cojita, Kalista Brisan şi Beniamin Mujdei- locul 3

Anamaria Popa, Cătălina Popa şi Ana Balint – locul 6

Giulia Tripa, Andreea Arbonie şi Mara Rubinstein – locul 7

Grup

Andreea Arbonie, Anamaria Codru, Anna Balint, Cătălina Popa şi Kalista Brisan  – locul 2

Juniori III (9-11 ani)

Trio

Alessia Coman, Sara Pătroi şi Dora Rubinstein – locul 7

Grup

Sara Pătroi şi Dora Rubinstein – locul 4

Speranțe și promisiuni pentru un podium de concurs

Performanțele sportivilor de la CS Universitatea Arad au fost subliniate și într-o conferințe de pres. Ramona Lile de Rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, a ținut să îi felicite pe sportivi, dar și pe Ramona Haidu și Ovidiu Șerban. Marea promisiune e un podium de concurs, de care clubul duce încă lipsă, cu atât mai notabilă performanța de la Naționale: „Sportivii au obținut rezultate foarte bune, iar totul a culminat cu trofeul câștigat, adică primul loc în clasamentul pe cluburi. Vreau să le asigur acel podium, iar când am o obsesie mă țin de ea!”. 26 de mii de euro e prețul unui podium de concurs, care la Arad lipsește în ciuda rezultatelor excelente ale sportivilor din orașul nostru.

Ovidiu Șerban, președinte al clubului, se declară mulțumit de rezultate: „Ne-am așteptat la aceste rezultate și mă bucur că am învins cluburi puternice precum UNEFS și Farul, cu sportivi la loturile naționale de seniori și juniori. Sper să avem în curând și acel podium, care ne-ar ajuta foarte mult. Oricum, am demonstrat că suntem cel mai bun club din țară, la mare distanță de următoarea clasată. Cu toate că am fi putut obține și mai multe medalii sau unele dintre ele să fie mai prețioase”

Ramona Haidu, artizana din spatele performanțelor sportivilor, a ținut și ea să evidențieze rezultatele de excepție obținute în acest an: „În istoria acestor Campionatelor Naționale, de când s-au organizat, e prima oară când trofeul „Gineta Stoenescu”, acordat pentru cel mai bun club, vine la Arad. Nu știam exact la ceea ce să mă aștept, având în vedere că adversarii au venit cu înverșunare la Arad și au încercat să ne învingă. Dar, la final, mă pot declarat mulțumită de cele zece medalii și vreau să îmi felicit toți sportivii. Vreau să evidențiez și aportul clubului pepinieră, CS Urania, de unde ne facem selecția, acolo încep copiii să practice acest sport la vârste de 4-5 ani și apoi se cern valorile și îi aruncăm în competiții la 7 ani. Ar fi foarte bine dacă am reuși să avem și noi un podium de concurs, pe care, bineînțeles, să-l folosim și la antrenamente. La aceste naționale am avut și exemple de copii care nu au obținut rezultate pe măsura valorii lor pentru simplul fapt că nu au fost obișnuiți cu suprafața pe care s-a concurat”.

Rezultate bune şi pentru CS Urania

CS Urania Arad, antrenori Damaris Pană şi Denisa Maxinan, a concurat la categoria juniori 9-11 ani, obţinând următoarele rezultate: Laura Crimpei, Andreea Dragoş şi Iasmina Varga, locul 4 la grup, Amalia Branda, Bianca Mureşan, Bianca Cîmpan, Anastasia Popa şi David Blidar, locul 8 în aceeaşi probă, Anastasia Popa şi David Blidar, locul patru la pereche mixtă, Bianca Cîmpan, Anastasia Popa şi David Blidar s-au clasat pe locul 9 la trio, iar Andreea Dragoş, Iasmina Varga şi Laura Crimpei au obţinut locul 14.

Melissa Fărcuţa, medaliata CSM-ului arădean

Clubul gazdă, CS Municipal Arad – care are şi meritul organizării de excepţie, alături de Federaţia Română de Gimnastică, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad – a obţinut o medalie de bronz, prin Melissa Fărcuţa la individual feminin, categoria juniori 12-14 ani. La aceeaşi categorie, trioul format din Melissa Fărcuţa, Maia Balogh şi Ana Derevciuc a ratat de foarte puţin podiumul, clasându-se pe locul 4, iar Alexandru Berbece a ocupat locul şapte la individual masculin. La juniori 9-11 ani, Alexandra Păulescu, Alina Căpitan şi Maria Neacşu s-au clasat pe locul 6 la trio, Larisa Rîpaş, Cristina Berbece şi Anamaria Gui au terminat pe 8 în aceeaşi probă, iar grupul format din Cristina Berbece, Anamaria Gui, Alexandra Păulescu, Maria Neacşu şi Alina Căpitan, a venit pe locul 6.

Aradul, o gazdă meritorie

Antrenorii de la CSM Arad sunt Elza Fărcuţa, Alexandra Cicirean şi Andrada Bunaciu.  „Toată lumea a fost foarte mulţumită de organizare, iar aici ţin să mulţumesc Federaţiei, Ministerului şi DJTS-ului, partenerilor şi sponsorilor noştri. Nivelul competiţiei a fost ridicat, iar arădenii s-au putut bucura, timp de două zile, de un foarte frumos spectacol. Toţi sportivii au fost premiaţi, iar Aradul a fost per total la înălţime”, ne-a declarat Elza Fărcuţa, care are şi satisfacţia unei medalii obţinute de fiica sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button