UTA Arad

Stancu și-a dat examenul revenirii pe gazon în derby-ul Vestului, iar acum o ia în „colimator” pe Reșița: „Să fim concentrați, punctele sunt necesare!”





Bogdan Stancu a fost titularul postului de fundaș stânga la UTA până la accidentarea suferită în meciul cu Mioveni. Apărătorul transferat de la Snagov a revenit pe teren la derby-ul cu Poli și a fost integralist, având o prestație solidă. Acum, utiștii sunt pregătiți pentru deplasarea incomodă de la Reșița. „Cum a spus și Mister, la Reșița ne așteaptă o suprafață destul de grea, dar trebuie să ne adaptăm inclusiv terenului mai rău, să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut și să luăm cele trei puncte pentru că sunt necesare. Mai ales că dacă ni se iau cele trei puncte de la meciul cu Daco-Getica, se face o distanță destul de mare de primul loc, dar avem și noi trei meciuri pe care nu le-am jucat încă. Important e să să respectăm ce ne-a spus Mister la antrenamente și să dăm totul pentru a câștiga”, spune fundașul de bandă al arădenilor.

Acesta nu a revenit încă la parametri fizici optimi, însă e pregătit să-și ajute echipa. „Nu sunt la capacitate maximă din punct de vedere fizic, dar muncesc la antrenamente din ce în ce mai mult pentru a reveni la forma cea mai bună. Nu mai am absolut nicio durere, m-am simțit chiar bine, doar fizic nu eram la 100%. Dacă eu simțeam că nu pot să joc, nu jucam cu Poli. Am decis că pot să joc, să ajut echipa, am intrat în teren și sper că mi-am făcut treaba cât am putut de bine. Mai degrabă mi-a fost greu în săptămânile în care am stat pe margine. Nu am mai avut accidentări grave până acum și nu era obișnuit să stau atâta fără joc și să mă antrenez în mijlocul campionatului”, a adăugat Stancu.

Actuala Sportul Snagov, trupă pentru care Stancu a evoluat timp de doi ani și jumătate, este la a treia denumire din scurta sa existență. Fondată ca Damila Măciuca, echipa a purtat timp de patru ani numele de Metalul Reșița, evoluând chiar pe stadionul „Mircea Chivu”. „Când a venit patronul cel nou, echipa din Snagov se numea Metalul Reșița. Nu știu foarte multe despre ce s-a întâmplat acolo, eu am jucat pentru acea echipă doar când s-a mutat la Snagov, așadar nu pot spune că e un meci special pentru mine”, a mai punctat fundașul de 25 de ani.

Și Laszlo Balint a apreciat dorința lui Stancu de a evolua contra „alb-violeților” după mai bine de o lună de pauză. „Este foarte greu ca după o perioadă de cinci, aproape șase săptămâni, să  fi fost  foarte bine din punct de vedere al ritmului, nu neapărat din punct de vedere al parametrilor fizici. Intensitatea specifică a unui meci de fotbal presupune un cu totul alt efort și tocmai de aceea spunea și Bogdan că a avut și el anumite momente în care i-a fost fost greu duminică. Eu am spus-o și după un meci, a fost important că și-a dorit foarte mult să ajute echipa la meciul respectiv într-un moment delicat, pentru că aveam mare nevoie de el acolo pe postul respectiv. Ne bucurăm foarte mult că Bogdan a reacționat bine și a reușit să ducă tot meciul fără să apară alte probleme. Avem acum această săptămână în care și el se va pune la punct, pe cât posibil bineînțeles, în ceea ce privește acești parametri și sperăm că duminică va fi cu totul altceva”, a punctat antrenorul „roș-albilor”.

Isac, cărășanul care nu a vrut să joace neapărat la Reșița

Despre duelul cu „rossoneri” a vorbit și Damian Isac. Mijlocașul central de 18 ani i-a devenit din ce în ce mai util UTA-ei, totul culminând cu pasa ideală pentru Rus la golul ce a decis derby-ul Vestului. Interesant este că fotbalistul din Caransebeș nu s-a gândit să joace pentru echipa emblemă a județului său, probabil și pentru că în vremea copilăriei sale CSM Reșița trecea prin momente dificile. „Trebuie să dăm totul pe teren, să câștigăm, să venim cu cele trei puncte la Arad. E un meci important pentru toată echipa, iar pentru nu e cu nimic mai special. Chiar dacă sunt din Caransebeș, nu m-am gândit neapărat să evoluez pentru Reșița, am căutat o echipă cu un nume și mai mare. E adevărat că atât eu, cât și David (n.a. Miculescu), am fost puțin afectați după ratarea calificării cu echipa națională, dar am trecut peste și trebuie să ne gândim doar la UTA și la meciurile de campionat, iar la rând urmează Reșița”, a punctat Isac.

Un comentariu

  1. In general,intelegem,nu suntem cretini….Vrem sau nu,ne bucuram de convocarile la lot….oricum varza… Apoi,in lipsa, in schimb, nu intelegem,aceasta plafonare….Miculescu este blocat psihic,sa recunoastem…prea mare presiune se pune pe el,nu joaca pe postul sau,sacrificat mereu,pentru acei ce inteleg….Normal ca il criticam,dar nu de rau,ci constructiv….
    Absolut logic,ca vine Oroian,lejer si pe el nu se pune inca presiune,apoi rupe targul si da pase clare filtrante,de gol….(din pacate,uneori se cam si culca pe laude).
    Isac?Bravo!Felicitari!……Hrezdac?Iti lipseste Gaica….se pare,biciul lui Dumnezeu….Cu tine nu se poate politicos,gen Balint,de bun simt….Tu ar trebui sa il scoti pe Lorenzi din joc….
    Vezi ca ne dorim cu totii ca sa revina Ciucur,cat mai repede,care ne-a convins clar…..Si apoi va deveni si mai interesant..si cu Coulibally….asa cum poate…..Avem nevoie de maxima concurenta pe posturi,acea banca solida despre care ne tot spune Gyuszi,cu aport…..Nu am emotii,sincer…..UTA va face jocuri frumoase….Sunt ferm convins….
    UTA promoveaza…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button