UTA Arad

Cu Stancu pe margine până în 2020 și cu meciuri din trei în trei zile, Balint are în vederi jucători din propria pepinieră: „Suntem atenți la progresele pe care le fac”





După Coulibaly, Ciucur și Pușcaș, UTA nu va mai conta pe o perioadă importantă de timp nici pe Bogdan Stancu. Fundașul stânga a suferit o nouă ruptură fibrilară la penultimul antrenament înainte de jocul de la Reșița și: „Din păcate, se pare că nu o să-l mai putem folosi în acest an calendaristic, este o pierdere mare. Totuși, sperăm să ne descurcăm acolo, în flancul stâng și să nu mai fim nevoiți să facem improvizații. Tomozei chiar știe că-l așteaptă o perioadă dificilă, pentru că, din păcate, el e nevoit să joace mult pe stângul, care nu e piciorul său de bază. Dar, o face destul de bine și sper să ne descurcăm, cu Andrei Rus dincolo. Trebuie să încercăm să fim vii, dacă înțelegeți expresia, să fim apți și să nu fim puși în situația de a improviza, cum am făcut la meciul de la Reșița”, a precizat Laszlo Balint.

Cu probleme medicale în ultimele zile, atacanții Cipri Rus și Alex Ioniță s-au antrenat normal în ultimele zile și prezența lor pe teren duminică, cu Viitorul Pandurii, nu ar trebui pusă sub semnul întrebării. Provocat de presă, antrenorul „roș-albilor” a vorbit și despre randamentul din ultima vreme a atacanților săi. „Nu știu dacă neapărat putem să spune că sunt sincope în randamentul unui atacant dacă el nu marchează. Într-adevăr, poate Vali Buhăcianu a avut multe ocazii în ultima perioadă și nu a reușit să marcheze, dar nu este o problemă, sunt convins că el va ajuta echipa în perioada următoare, la fel cum și Alex Ioniță sper să fie bine și să-și aducă aportul la ceea ce ne așteaptă. Și el a avut o contuzie foarte puternică la genunchi, s-a antrenat cumva cu o reținere, pentru că încă resimte dureri, dar suntem obligați să aliniem o formulă de joc care să ne permită câștigarea celor trei puncte încă de duminică. Să nu uităm nici că Ioniță a venit mai târziu la echipă, a făcut tot ce putea face pentru a recupera din punct de vedere fizic, dar asta nu înseamnă că e exact la nivelul celorlalți jucători și asta se mai simte câteodată în evoluțiile sale.  Din fericire, Ciprian Rus este mereu acolo, a reușit să marcheze constant în ultima perioadă. Un fotbalist de calitate care nu are nevoie de foarte multe ocazii pentru pentru a marca.  Asta e, cel puțin la nivelul fotbalului românesc este foarte greu ca un jucător să mențină o formă sportivă constantă, iar la un atacant o formă sportivă constantă înseamnă goluri”, a explicat Balint.

UTA începe seria infernală, cu meciuri din trei în trei zile, primul calup fiind: Viitorul Pandurii (acasă, duminică) – U. Cluj (deplasare, miercuri) – FC Argeș (deplasare, sâmbătă). „Lucrurile sunt foarte delicate din acest punct de vedere, sunt foarte multe detalii de care trebuie să ținem cont. Tocmai de aceea am încercat să organizăm săptămâna viitoare în așa fel încât, pe cât posibil, să evităm oboseala pe care ne-o produce drumul și e clar că o să fim mai mult plecați. Băieții știu ce îi așteaptă, chiar am discutat cu ei, căci sunt conștient și din acest punct de vedere intervine o anumită uzură psihică. Dar, eu cred că suntem pregătiți pentru pentru perioada ce ne așteaptă. Este o foarte mare provocare pentru toți, staff tehnic, jucători, conducere, pentru că și detaliile organizatorice contează foarte mult. În ceea ce privește programările, de acum suntem tot acolo. Dacă am avea o zi în plus să pregătim un meci, vom avea una în minus pentru a-l pregăti pe următorul și tot așa. Este clar, pot apărea și sincope, nu suntem noi nici Barcelona sau Real. Dar, trebuie să fim uniți cu toții și să trecem peste momentele grele”,a mai punctat tehnicianul arădenilor.

Odată cu accidentarea lui Stancu, Rareș Deta este tot mai clar luat în calcul pentru postul de fundaș stânga în caz de nevoie, mai ales că este și junior. El este deja punct fix al lotului de 18, în care – însă – ar mai putea intra, în funcție de necesități, și alți fotbaliști de la echipa de juniori U19. Dacă Opric, Vulturar, Salka sau Gavrilă au devenit prezențe constante la antrenamentele primei echipe, recent, Laszlo Balint a mai apelat la doi fotbaliști tineri. „Cu noi se antrenează de mai bine de o săptămână și Eric Pașcu și Zoran Mitov (foto). Am discutat și cu antrenorii de la U19 și am stabilit că este foarte important să facem un sistem de rotație, în așa fel încât să nu dezechilibrăm procesul lor de pregătire, dar nici să ne regăsim noi cu foarte mulți jucători la antrenament. Mesajul meu pentru jucătorii de la Under 19 este foarte clar și țin să fie foarte puternic. Noi avem o academie care produce mulți jucători de calitate, iar noi suntem atenți la dezvoltarea și progresele pe care le fac. Ar fi la U19 jucători care oricând pot face pasul către prima echipă, nu numai din punct de vedere al pregătirii. Așa că încercăm să integrăm, ușor-ușor, măcar un jucător, doi, în strategia noastră de viitor”, a mai menționat Laszlo Balint.

Până în runda cu numărul 14 a Ligii a 2-a, UTA a utilizat cinci juniori U20, fundașul Rus și mijlocașii Hrezdac, Isac, Oroian și Miculescu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button