Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Spectacol în onoarea lui Ristin: Victoria Felnac – CS Beliu 4-1





Zilele însorite de toamnă s-au încheiat marți. A fost ziua în care Dan Ristin a fost înmormântat la Felnac pe o vreme rece și pe o ploaie torențială. Din bătrâni se spune că în astfel de situații celui care pleacă dintre noi îi pare rău după viață, iar fostul președinte al VI-FE iubea viața. Își iubea soția, copiii și familia Victoria Felnac. De altfel, jucătorii i-au stat la căpătâi pe ultimul drum, i-au purtat sicriul, iar astăzi au ținut foarte mult să-și ia rămas bun cu o victorie la primul meci fără el pe margine. Acolo unde s-au adunat aproximativ 80 de spectatori în ciuda vremii proaste, între care și fostul tehnician al felnăcanilor, Dani Șule.

A fost prima etapă a turului, iar la Felnac sosea Beliu, care în tur și-a adjudecat punctele la masa verde și pentru că Ristin putea fi mai atent cu suspendarea lui Crișan. O greșeală ce i s-a iertat și pe care fotbaliștii în „roșu-alb” au ținut neapărat să o repare cu o revanșă. Au intrat pe teren îmbrăcați în tricouri negre cu chipul fostului președinte și un banner : ”Odihnește-te în pace, Dan Ristin”.

La momentul de reculegere, în cercul de la mijlocul terenului au luat parte și rezervele și antrenorul Lucian Ciba. 1 minut apăsător, scurt, dar încărcat de multe amintiri frumoase. La fluierul arbitrului, unul dintre jucători a plecat spre centrul terenului. E fiul regretatului președinte, Răzvan, care joacă pentru Atletico 2005. El a atins primul mingea în aplauzele tuturor, iar în spatele porții lui Șoltesz a început să ardă o fumigenă neagră  Pe margine au curs și lacrimi. Sunt cele ale soției și fetei lui Dan Ristin. Sunt împietrite de durere și acum, dar au ținut să fie alături de a doua familie a lui Dan, care, la rândul ei, trebuie să-și continue cumva drumul. Lângă ele a rămas sprijin Ionică Malița, primarul felnăcanilor, fostul cumnat al lui Dan. El e cel care acum va trebui să decidă cui îi va încredința funcția de președinte a clubului, iar alesul va fi, probabil, Alex Sabău.

Despre meciul în sine, multe lucruri nu ar fi de spus. Felnacul s-a mobilizat exemplar, a făcut o primă repriză foarte bună, în care – practic – și-a asigurat victoria. Portarul Semeniuc a fost „bombardat” încă din start din toate părțile, având destulă treabă la șuturile lui Bogdan și R. Fritea. Scorul s-a modificat pentru prima oară după un sfert de oră, fază la care Stan și-a și lăsat echipa în zece, după care „alb-roșii” nu au mai avut probleme să se distanțeze. Chiar dacă belenii (cu antrenorul Filipaș în tribune pentru o suspendare) au dat impresia că se pot întoarce în meci, cu trei ocazii mari și golul lui Berar, VI-FE a fost clar echipa mai bună. Pe lângă cele patru goluri, onorate prin ridicarea spre cer a tricoului negru cu chipul lui Ristin, teamul gazdă a mai nimerit de trei ori bara, prin V. Fritea, Maxim și R. Fritea. Cert este că succesul gazdelor a fost cât se poate de meritat, iar Ristin ar fi fost fericit și mândru astăzi. Chiar pentru prestația tânărului „central”, Darius Leah, căci, se știe, Dan era foarte pretențios când venea vorba de „fluierași”.

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 16): S. Bogdan centrează cu efect din corner, Semeniuc scapă balonul din mână și Stan face henț pe linia porții în încercarea de a evita golul. Fundașul oaspeților e eliminat, iar V. Fritea înscrie în stânga lui Semeniuc

2-0 (min. 31): R. Fritea centrează din stânga, S. Măgulean trimite cu capul de la colțul lung, Semeniuc atinge balonul, dar nu poate evita golul

3-0 (min. 44): Edu șutează superb de la 35 de metri direct în viclul porții lui Semeniuc, la „paianjen”

3-1 (min. 57): Berar pătrunde pe stânga, trece scurt de Edu și marchează la colțul lung din colțul careului mic

4-1 (min. 75): R. Fritea înscrie cu un șu plasat din 12 metri, zonă centrală

 Formații:

Felnac: Șoltesz – Edu (88 Șt. Martin), Șiclovan, V. Fritea, Gyebnar – S. Bogdan, R. Fritea – S. Măgulean, Maxim (75 D. Crișan), Drîglă (88 Baroti) – C. Gabor (46 Bubuș).

Beliu: Semeniuc – Cl. Feieș (75 Mihoc), Stan, Coraș, S. Sandu (46 I. Mașniță) –  Purtan, Onoc – Ruja, Berar, Dobrea (62 Morar) – V. Mașniță.

Arbitri: Darius Leah – Florin Vesa, Zoltan Nagy. Observatori AJF: Mihai Jivan, Marcel Vida.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button