Alte sporturi

Marius Copil a încheiat conturile cu 2019 în afara Top 100, dar rămâne cu multe amintiri plăcute: „Un privilegiu să joc alături de Simona Halep”





După Simona Halep, care și-a început vacanța în Maldive după Turneul Campioanelor, și cel mai bine clasat tenisman român a pus și el punct anului competițional 2019. Pe blogul personal, Marius Copil face o retrospectivă a celor 10 luni de turnee, încheiate nu foarte bine, din moment ce arădeanul  a părăsit Top 100 ATP, până pe poziția 154. Copil a ținut să-i mulțumească în mod special iubitei sale pentru: „tot sprijinul si pozitivitatea ei”, dar și antrenorului său, Andrei Pavel.

Dar iată scrisoarea adresată fanilor de Copil:

”Salutare tuturor,

M-am gandit ca acum, la sfarsit de an, sascriu pentru voi o scurta retrospectiva a sezonului competitional 2019.

Dupa o pregatire intensa de iarna am inceput turneele cu niste asteptari foarte mari care, din nefericire, m-au determinat sa nu joc relaxat si sa nu pot da ce este mai bun din mine.

Primele doua turnee au fost la Doha si Auckland unde nu am jucat cele mai stralucite meciuri ale mele. Jocul a inceput sa se lege la Australian Open unde am avut o victorie in fata lui Granollers urmata de o infrangere impotriva lui Goffin, dupa o lupta de 4 seturi.

Ne-am intors in Europa unde am jucat Sofia si Rotterdam. La Sofia am castigat meciul cu Stan Wawrinka, apoi am pierdut cu Verdasco.

La urmatoarele 10 turnee am trecut printr-o perioada mai dificila in care nu am reusit sa ma regasesc.

In perioada Roland Garros am constatat ca imi doresc sa incep sa particip si la proba de dublu. Am jucat cateva meciuri bune alaturi de Bopanna de la care am invatat multe tactici de joc.
Sezonul de iarba a fost unul destul de bun, cu o semifinala la turneul de la Surbiton , turul 3 la Ilkley si o infrangere dureroasa la Wimbledon impotriva lui Guido Pella.

Intre timp am avut pivilegiul de a participa la Sports Festival unde am jucat un meci demonstrativ alaturi de Simona Halep impotriva lui Fabio Fognini si a Danielei Hantuchova. Atmosfera a fost magica, intr-o sala arhiplina si va multumesc tuturor celor care ati fost prezenti.

A urmat apoi sezonul din America. A fost unul lung cu victorii la Washington, Winston Salem si US Open. La US Open am castigat un meci de dublu alaturi de Kyrgios, un meci in care ne-am distrat de minune.

Dupa revenirea in Europa a urmat ultima parte a sezonului unde munca noastra a inceput sa dea roade cu 2 sferturi de finala, una la Mouilleron le Captif si cealalta la Antwerp. La Antwerp am avut 4 victorii consecutive, cea contra lui Schwartzmann fiind foarte importanta pentru mine. Dupa meciul cu Schwartzmann am mai avut un meci bun impotriva lui Andy Murray, un meci pe care, din pacate, l-am pierdut la limita.

Ultimul turneu din an a fost la Basel unde tin sa le multumesc inca o data organizatorilor pentru WildCard-ul oferit.

Pe partea personala lucrurile au stat extraordinar, iar asta m-a ajutat sa imi gasesc puterea de a merge mai departe si de a lupta in momentele dificile.

Tin sa-i multumesc iubitei mele pentru tot sprijinul si pozitivitatea ei. Vreau sa le multumesc familiei, prietenilor si voua, tuturor celor care m-ati sprijinit. Vreau sa ii multumesc lui Andrei Pavel pentru tot ce a facut si face pentru mine. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc sponsorilor pentru increderea pe care mi-o acorda si pentru ca m-au ales sa ii reprezint.

Sunt convins ca anul 2020 va fi unul nemaipomenit. Sa ne auzim cu bine!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button