UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA „acostează” în Trivale pentru alte puncte importante în zona promovabilă. Balint: „Să transformăm supărarea de la Cluj în energie pozitivă!”





Nouă zile vor trece din noiembrie, iar UTA va avea disputate trei meciuri în această lună. Deocamdată, arădenii au pus la păstrare patru puncte după 2-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 1-1 cu Universitatea Cluj.  După restanța de miercuri, arădenii și-au continuat drumul spre sud, iar mâine înfruntă o altă formație de tradiție, cu pretenții în zona promovabilă. Mai mult, dacă UTA câștiga la Pitești, va fi noul lider și asta pentru că Mioveniul are rundă liberă ca urmare a retragerii din campionat a celor de la Daco-Getica.

Pe arena din Trivale se vor afla faţă în faţă două echipe care au câştigat împreună 8 titluri de campioană a României, „alb-violeţii” având în vitrină două trofee, iar „roș-albii” – 6. Gicu Dobrin și Iosif Petschovschi sunt cele mai marcante figuri din istoria celor două grupări, fotbaliști de Top 10 all timi în fotbalul românesc. Dar asta  în vremurile de glorie, în primul eșalon, pe când se câștigau trofee. Acum, atât FC Argeș, care și-a alipit Campionii în denumire, cât și UTA trag tare să respire măcar aerul primei ligi.

Ca și „Bătrâna Doamnă” și Campionii FC Argeș au disputat o restanță la mijlocul săptămânii din care au scos maxim. Nu fără ceva emoții, căci CSM Reșița a condus cu 2-0 pe arena din Pitești, însă argeșenii au avut puterea și știința să fixeze tabela la 3-2. Arhivat acest succes, „alb-violeții” pun toate tunurile pe echipa momentului în eșalonul secund, așa cum o consideră chiar antrenorul lor. „Este un meci cu poate cea mai importantă echipă din liga a doua în momentul de faţă. De ce spun acest lucru? Pentru că e vorba de toată emulaţia creată în jurul acestei echipe într-un oraş care a suferit pentru fotbal de foarte multă vreme. Ei au avut un program la fel de greu, poate chiar un pic mai greu, legat de aceste restanţe pe care le-au avut, dar au un lot calitativ bun şi numeros. E important pentru mine să văd care sunt situaţiile după partida cu CSM Reşiţa pentru că avem la dispoziţie o singură zi de antrenament. În baza acestui lucru ne vom bate pentru orice punct. Noi, antrenorii, trăim tot timpul cu ideea că indiferent de scorul de pe tabelă, trebuie să dăm maximum. Poate că sunt momente în care devenim mai efervescenţi pe margine, sunt momente în care rămânem într-un profil mai discret, dar lucrurile care se întâmplă în interiorul nostru sunt gândite numai la victorie. Întotdeauna voi gândi că indiferent de scor putem câştiga şi asta încerc să transmit şi jucătorilor pe care îi antrenez. Deşi este un meci foarte dificil sâmbătă, ne vom bate pentru orice punct!”, a spus Ionuț Badea pentru site-ul oficial, fotbalclubarges.ro.

Campioana Provinciei a „cheltuit” resurse importante miercuri seara, pe „Cluj Arena”. După sfertul de oră jucat în locul lui Hrezdac, Damian Isac acuză din nou probleme musculare, dar nici Lorenzi nu se simte foarte bine. „Nu aveam de gând să apelez la Isac la Cluj, dar am fost forțat de împrejurări după accidentarea lui Hrezdac. Din păcate, nu e bine acum, cum și Lorenzi sau Alex Ioniță acuză ceva probleme. Le facem tuturor investigații vineri, la Brașov, să sperăm că nu e nimic grav și măcar pe unul-doi dintre ei să-i putem înscrie pe foaia de joc. A intervenit și suspendarea lui Cipri Rus, așa că e posibil să aliniem mai mult de doi juniori în formula de start, la Pitești. Dar, avem încredere în toată lumea, dacă sunt în lot înseamnă că merită să joace pentru UTA. Ceea ce-mi doresc de la echipă este să transforme supărarea apărută după pierderea celor două pucte la Cluj în energie pozitivă. Ca de fiecare dată, abordăm meciul la victorie, sper doar să avem resursele fizice și, implicit, mentale să ieșim cu fruntea sus de pe terenul unei echipe îndreptățite să lupte pentru primele locuri. E important să fim conectați pe parcursul celor 90 de minute, plus prelungiri”, spune Laszlo Balint.

Vorbind în detaliu despre adversarul de mâine, antrenorul „Bătrânei Doamne” a adăugat: „FC Argeș și-a anunțat încă de la început intențiile de promovare cu Nicolae Dică pe bancă, bazându-se pe un proiect format în jurul unui lot valoros și experimentat, plus câțiva tineri foarte interesanți, care – de altfel -au confirmat și ei deja. Chiar dacă au avut rezultate, cumva, contradictorii, piteștenii sunt pe o pantă ascendentă. Au apelat la Ionuț Badea, unul dintre cei mai valoroși antrenori români și nu vorbesc doar de Liga 2-a aici. Chiar și revenirea lor de la 0-2 cu Reșița, marcând două goluri în tot atâtea minute spune multe despre forța și mai ales dorința lor de a se relansa în zona promovabilă. Au destulă forță în special în atac, prin golgheterul lor, Blejdea, dar și Buhăescu, un atacant care înscrie constant sezon de sezon. L-au mai și transferat pe Prepeliță la mijlocul terenului, un fotbalist care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care aduce mult echilibru pe ambele faze ale jocului. E clar, vom avea în față una dintre cele mai solide echipe ale campionatului, dar, ca și înainte de alte partide, îmi doresc ca noi să fim bine pentru a putea pune în practică principiile pe care le antrenăm”.

Panait e accidentat în tabăra „alb-violeților”, în timp ce de la UTA vor absenta mai vechii indisponibili, Coulibaly, Pușcaș, Ciucur și Stancu, plus suspendatul C. Rus. Partida începe la ora 15, pe arena „Nicolae Dobrin” și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport1 și Look Sport.

Formații probabile:

FC Argeș: Ducan – Dănescu, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă, Moihedja – Rob. Grecu, Blejdea, N. Popescu – Buhăescu.

UTA: Fl. Iacob – An. Rus, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei – Hrezdac, Moise – Ursu, Miculescu, Bustea – Buhăcianu.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Ferencz Tunyogi ( Zalău), Cosmin Bojan (Tg. Mureș).

Observatori: Lucian Mâneran (Brașov), Horațiu Stănescu (Craiova).

26 comentarii

  1. Un prim 11 ok cu Minculescu în spatele virfului acolo unde a dat cel mai bun randament haide Uta hai băieți victorie

    0
    0
    1. Minculescu joaca in alta parte, dupa ce multi ani a fost golgeterul celor de la Iris. La noi e Miculescu. Poate daca era tanar ar fi fost mai bun Cristi Minculescu.

      0
      0
    1. Ne grăbim că fata mare la măritat(,jucam ca CFR in cupele europene ),dar nu luăm toate punctele, glumesc,dar ar trebui sa fim mai ponderați și să ne dorim ca jucătorii să nu se accidendeze și să luăm toate punctele acasă, actualmente lotul e slăbuț, (numeric)!
      Nu cred ca sa fi-m”campioni de toamna”, ne ajuta, programul din retur s-ar putea sa ne avantajeze , in afară de Mioveni toate contra
      candidatele vin la Arad..!!!!

      0
      0
  2. Pe UTA. noastra o asteapta un meci foarte, foarte greu cu FC. Arges . Nu dau niciun pronostic doar daca baietii isi doresc sa scoata un rezultat pe masura, trebuie sa joace cu maxima concentrare ,mai ales in fata portii , raman cu speranta ca asa va fi, vom vedea , urandu-le totodata mult succes baietilor !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Nu cred ca Hrezdac va fi apt de joc, dar la inchidere mi-ar place unul cu mai multa experienta, in atac exista vatiante cu Miculescu sau Oroian. Meci tare greu !

    0
    0
  4. Cu adevarat, un meci tare greu, foarte dificil dar speram ca, prin ambitia si daruirea lor pe teren, baietii sa scoata un rezultat cat mai bun. UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA. HAI BAIETII !!!

    0
    0
  5. Miculescu ne-a scos campionatul trecut din poziția de mijlocaș central de plângeam după el când s-a operat

    0
    0
  6. Dacă e vorba de acostare ,,torpilorul” arădean nu ar avea de ce se teme in ,,rada” argeșeană. !! Ce jucător piteștean ar fi peste vreunul arădean ?? Niciunul macar . unul !! UTA a învățat in vreo două lecții cat in doua trimestre ! Rămîne potențialul fizic și prospețimea . O formație arădeană ,nu în formula completa,dar tot periculoasa poate sari pe primul loc. Acum mai trebuie să fie atenți că apele liniștite. din ,,rada” mai ascund și pericole !!! Vedem de aceasta data un 2 solist. Portdrapelul județului rămîne Mioveniul ,cu mențiunea pentru Arges sa pregătească pentru la anul ceva transferuri de valoare HAI UTA !!

    0
    0
  7. Am deplina incredere in domnul antrenor ca le transmite baietiilor tactica potrivita pentru fiecare meci.
    Felicitari tuturor pentru locul 2 si sunt INCREZATOR ca vom promova de pe locul 1
    . Nu sunt genul sa critic sau sa jignesc cum obisnuiesc altii…
    NU conteaza ca ne aparam in marea parte a jocului, conteaza sa invingem !
    Sper ca fotbalistii formatiei noastre sunt constienti ca au un antrenor si un om deosebit si ca tine numai de ei sa nu faulteze, sa nu simuleze ci sa alerge lipit de jucatorul advers, sa blocheze suturile si centrarile etc
    Acestea sunt doar niste recomandari sau critici constructive (in interesul echipei UTA ) si care sper sa fie vazute de cei implicati in evolutia jocului echipei 🙂
    Tranzitia negativa cu mici exceptii functioneaza excelent, iar la tranzitia pozitiva este nevoie de un mai mare sprijin ( minim 2 jucatori ), Buhaceanu nu poate fi eficient daca nu are cui pasa in fata portii adverse.
    Mi-as dori sa nu mai existe sut pe spatiul portii noastre , dar daca totusi s-ar intampla, sa fie de la peste 30 de metrii, nu ca in alte dati cand ne-am bagat mingea in poarta, cand suturile ori erau in aut ori erau pe directia portarului.
    Cu daruire, spirit de echipa si de sacrificiu, VOM PROMOVA !!!
    HAIDE UTA !!!

    0
    0
    1. Felicitări pentru analiză! Deci se poate combina observația pe alocuri critică dar obiectivă și lucidă cu mesajele de încurajare și cu punctarea aspectelor pozitive nu doar a celor mai puțin reușite.

      0
      0
  8. D-le Ionescu Gavrila ,in primul rand, vreau sa va transmit cu ocazia Sf. Mihail si Gavril , multa sanatate si fericire !!! In al doilea rand , nu va suparati ,nu este bine sa se subestimeze jucatorii argesului in care au si ei cativa jucatori destul de buni pt. liga2a cu mare experienta cum ar fi Buhaescu, Grecu, Blejdea, Prepelita de care UTA. trebuie sa tina seama de acesti jucatori !!! Deci UTA. noastra va avea un meci foarte dificil in care eu zic ca, si un meci egal este de bun augur dar asta nu inseamna ca UTA. nu trebuie sa ia toate punctele, doamne ajuta, vom vedea la ora meciului ce va fi !!! SANATATE si NOROC va urez , UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA HAI BAIETII !!!

    0
    0
  9. UTA trebuia să câștige la Cluj că să-și facă jocul ușor cu Argesul.Nu era nici o problema dacă pierde la Argeș. Din păcate a pierdut doua puncte și nu văd sa bata pe Arges și mai pierde încă trei. Cine nu știe cum joaca Argesul acasă, să se abțină a declara că UTA noastră va învinge. Eu o vad pe Arges la baraj, au jucători tehnici și rapizi. E o echipa foarte periculoasă care poate bate pe oricine din Liga a II -a. Au antrenor I. Badea este un profesionist și un strateg foarte bun. Așa că jucătorii UTA ar face bine să joace fotbal 90 de minute, daca nu ,ne întoarcem de acolo cu 3 goluri primite nu cu 3 puncte.

    0
    0
      1. Are dreptate sluga lui martian, cu jocul de la cluj ne intoarcem infranti de la pitești. Nu poti să te pitesti in aparare tot meciul, si să o dai ca la ploiesti pe contre. Aia îți iese o dată si de 9 ori pierzi!

        0
        0
      2. Ba da,cînd UTA va juca și ea cum joaca petroliștii la Reșița.Desi conduc cu 1-0 petrolul atacă.

        0
        0
        1. Intre timp Resita a egalat, strategule! Daca ar juca precum , daca s-ar apara intr-un anume fel, daca ar ataca la fel ca ceilalti etc.
          Daca!

          0
          0
        2. Asa bine au jucat ca au fost egalati. Ca nuca in perete le potrivesti!
          Desi esti si tu in categoria specialistilor si Doamne multi mai sunt pe aici.

          0
          0
  10. Am incredere maxima in omul,caracterul si antrenorul Balint,fara nici un dubiu!Nu pare,in schimb nici o discutie,ca a gresit tactica uneori,incepand cu Ripensia….Sau cel putin,partitura impusa de catre el,”muzicantii” nu reusesc sa o interpreteze in gama….
    Nu stiu ce sa spun…..?La un moment dat,ne dispare mijlocul…si ofensiv,dar si defensiv….Acest antijoc,propus, merge eventual de la 2:0,in sus,DAR PE POSESIE,pe constuctie,nu cand lasam(posibil deliberat) sa ne calareasca adversarul….
    Nu cu rautate,dar ne-au citit deja adversarii…Dam senzatia ca ne retragem si pleznim pe contraatac….Din pacate nu ne mai iese nici una,nici alta…Buhacianu este mai mereu izolat,Cipri duce,cat duce si Ionita nu este acel percutant….
    E bine ca revine Miculescu,ca titular….Are mare nevoie de jocuri si neparat de acel gol,de mult asteptat,care speram sa il descatuseze pentru moral…
    Nici un stress nu am….Suntem in grafic perfect!
    Nu este Argesul sperietoare!
    Hai dragii nostri,HAI UTA!Bafta multa!

    0
    0
    1. esti de-a dreptul optimist si mai faci faci si marcaj striCt ,stii la ce ma gandesc acum! Insa nu merge cu toate echipele! Urez succes UTA! INSA SUFLU SI IN IAURT MA TEM DE ACEST MECI! haide UTA,campioana provinciei!!

      0
      0
  11. Dorit ar fi un 2 simplu la Pitesti….Si ne cocotzam pe primul loc,apoi Chiajna si Rapid,lejer ar putea fi,daca ar fi…..Nimic imposibil….Cred ca miercuri,cu Buzau,va fi bine,acasa…

    0
    0
    1. nu cred ca va fi usor cu Buzaul ! Astazi a pierdut acasa cu Metaloglobus! haide UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI!

      0
      0
  12. Vom vedea la sfarsitul meciului cum se va termina acest meci , sper sa fie bine dar va fi foarte greu, UTA. noastra mereu a avut probleme cu argesenii la Pitesti !!! HAI BAIETII, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button