Progresul Pecica

Copil și-a pus amprenta cu un super-gol pe succesul Progresului cu Horezu, iar sâmbătă: „Sperăm să demonstrăm că suntem mai buni și decât Hunedoara”





Trupa lui Dan Stupar, Mariu Grad și Dan Țapoș au depășit statutul de surpriză plăcută a sezonului și, de la înălțimea locului 2, pentru a patra săptămână în acest sezon, începe să impună respect pe orice stadion. Pecicanii au legat remiza de pe terenul liderului cu un succes intern contra Horezului, echipă cu pretenții de locul 1 la începutul stagiunii.

A fost 3-1 pentru „galben-albaștrii”, ultima reușită și cea mai spectaculoasă a partidei a purtat semnătura fostului utist, Dumitru Copil. Intrat pe teren spre finalul partidei, mijlocașul comparat cu Hagi la vârsta de 16 ani, a plecat de la mijlocul terenului, a driblat doi adversari și după un-doi cu Szekely a catapultat balonul la vinclul portii vâlcene. „Mă bucur că am intrat cu un plus, deși, după cum a jucat echipa, nu era neapărat nevoie de schimbări. Dar, sunt acolo când e nevoie de mine, va juca mereu cine merită la cum se pregătește în timpul săptămânii. Cel mai important este că echipa are personalitate, stilul său bazat pe un pressing susținut și ridicat, ce ne permite să recuperăm destul de repede mingea și să atacăm noi. Avem și destui fotbaliști de calitate în ofensivă, care te taxează când le dai spații. Trebuie să recunoaștem că nivelul acestei serii nu este foarte ridicat, oricine poate încurca pe oricine, nici măcar Craiova nu e imbatabilă, în ciuda avansului pe care-l are pe primul loc”, susține Copil, aflat la prima reușită în Liga 3-a pentru proaspăta divizionara terță arădeană.

În runda cu numărul 13, Progresul se deplasează la Hunedoara, unde dă peste o echipă aflată la mijlocul clasamentului. „Cunosc destui fotbaliști de acolo. Cu Vasinc chiar am jucat la Lipova, e un fotbalist de calitate, care ar merita să joace chiar mai sus de Liga 3-a. Cu Robert Cristian am fost puțin coleg la Deva, dar îl cunoșteam, oricum, dinainte, ca și pe alți băieți de acolo. Cred că Hunedoara e periculoasă în special în atac, nici noi nu suntem o echipă defensivă, așa că sper să fie un meci frumos, deschis, iar cel mai bun să câștige. Și sperăm să demonstrăm că noi suntem aceia”, a adăugat mijlocașul de 29 de ani al pecicanilor.

Operat la genunchi, portarul Creța nu va fi pe gazon sâmbătă, de la ora 14, pe arena „Misha Klein”, la fel ca și fundașul Gabor (suspendat). Totodată, căpitanul Arsene e incert.

Formații probabile:

FC Hunedoara: Raț – Cr. Creciunesc, Kovacs, Ionică, Scarlat – Iacob, D. Creciunesc – Bloj, R. Cristian, Marinca – Vasinc.

Pecica: Gârlea – Ilan, Tugulescu, Wild, Aldan – S. Popa, Tamaș – Tiric, Puie, Bozian – Szekely.

Arbitri: Marius Naidin (Pitești) – Mădălin Prioteasa (Pitești), Alexandru Gherman (Timișoara).

Observatori FRF: Lucian Glogoviceanu (Reșița), Cponstantin Semen (Târgu Jiu)

Un comentariu

  1. Parca copilul asta jucase la Manchester pe undeva si mai apoi la Uta si tot in cădere libera e dupa Șoimii Lipova….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button