Fotbal judetean

Diferența s-a făcut în ultimul sfert de oră, oaspeții acuză arbitrajul: Victoria Zăbrani – CS Beliu 4-1





Principala antagonistă a Curticiului avea pe foaie o misiune ușoară contra nou promovatei, CS Beliu. Iar scorul final, 4-0, confirmă acest lucru, doar că pe teren ostilitățile au fost ceva mai echilibrate. În plus, oaspeții au acuzat câteva decizii ale arbitrilor în momente cheie ale partidei.

Fără Iova (suspendat), Cornea și Zele, nerecuperați în întregime, Zăbraniul a contat din start pe juniorul de 16 ani, Alex Poenaru. Dincolo, Costel Filipaș, aflat în tribune, nu a putut nici el conta pe: Onoc, Popa și Ruja, dar revenea Stan.

Chiar dacă amfitrionii și-au masat încă din start adversarul în jumătatea proprie, vorbim despre o dominare sterilă, fără pericol pentru buturile lui Semeniuc. Belenii au răspuns prin atacuri tăioase purtate de Mașniță, susținut din linia a doua de Berar, oprite însă fără prea mare dificultate de apărătorii gazdelor. Din fericire pentru trupa lui Mutică, golul de 1-0 a căzut cum nu se putea mai bine, chiar înainte de pauză, după care Victoria a controlat din experiență ostilitățile. Asta până în minutul 75, când a căzut și golul doi și totul era deja clar.

Belenii au reclamat mai multe decizii ale brigăzii conduse de Călin Mateuț, printre care și o intervenție dură a lui Bier asupra lui Purtan, survenită în minutul 30, la scorul de 0-0 și pentru care fostul fundaș cu meciuri incluisv la Liga 1 merita eliminat de pe teren.

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 41): Centrare Mandache din stânga, Poenaru reia imparabil, cu stângul, de la marginea careului

2-0 (min. 75): Iorgovan a reluat puternic în blocaj, mingea a ricoșat spre la marginea caerului, de unde Zele a catapultat-o sub bara transversală

3-0 (min. 81): Zele a reușit dubla cu un șut din interiorul careului

4-0 (min. 87): Vasilca a deviat din 4 metri o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Topai

4-1 (min. 88): Berar îl învinge pe Mitrea cu un șut în vinclu de la marginea careului

Chiar dacă nu a strălucit, Zăbraniul și-a atins scopul și anume punctele ce o țin în coasta Curticiului.„Am avut o cădere firească, normală în cadrul jocului. Nu neapărat din cauza obosealii, dar orice echipă are și căderi de genul acesta. Partea pozitivă este că marcăm. Am avut o primă repriză mai slabă, am dat un gol prin execuția tânărului Poenaru, pe care l-am titularizat azi în locul lui Iova care și-a ispășit etapa de suspendare. Apoi a fost introducerea lui Zele în partea secundă, care a marcat rapid două goluri și a făcut diferența. Mă bucur pentru victorie, dar sunt un pic supărat că am luat un gol, pentru că eu consider că avem cea mai bună apărare și nu-mi plac asemenea greșeli. Pe de altă parte, sunt supărat și nu prea, pentru că, asemenea căderi în joc sunt evidente chiar și la marile echipe. Sper din tot sufletul să trecem cu bine și de meciul de la Felnac. Eu sunt mulțumit de aportul băieților, dar vreau să înțeleagă că mai este un meci, mai sunt 90 de minute și vreau să încerce să dea totul pentru a reuși  să încheiem anul cu un rezultat pozitiv”, a declarat la finalul meciului, Dorel Mutică, antrenorul celor de la Zăbrani.

Oaspeții nu și-au pus mari speranțe în deplasarea de la Zăbrani, însă, la cum au decurs ostilitățile, au sperat la un moment într-un punct. „Ne-am prezentat la meciul de azi cu 12 jucători. Am avut jucători accidentați și suspendați, pePopa, Ruja, Onoc. Am încercat să facem o figură cât mai  bună și am reușit până la un moment dat. Rezultatul mi se pare puțin cam mare, dar, la urma urmelor, Zăbraniul este o echipă bună, o forță a Ligii a 4-a în acest moment. Însă, cred eu că la Bier trebuia să i-i se dea roșu, nu galben la intrarea cu talpa direct în stomac. Apoi, la 1-0, am avut o fază la care atacantul meu se jură că a fost penalty, spunând că Mitrea l-a călcat pe picior. Acum nu știu dacă puteam obține mai mult, v-am spus că Zăbraniul este o forță în Liga 4, dar eu știu că la 1-1 și Bier eliminat, poate era alt meci. Oricum eu felicit echipa din Zăbrani și le doresc să ajungă mai sus, dacă asta își doresc”, au fost cuvintele lui Costel Filipaș, antrenorul belenilor.

Formații:

Zăbrani: Mitrea – Topai, Pașcu, Bier, Moisă – Vasilca, Hodan (63 Zele) – Kocsis, Poenaru (76 Cojocaru), Mandache – Ghergar (72 Iorgovan). Antrenor: Dorel Mutică.

Beliu: Semeniuc – Cl. Feieș, Stan, Coraș, Sandu – Cohan, Purtan – Berar, V. Mașniță, Morar – Al. Gligor (21 I. Mașniță). Antrenor: Costel Filipaș.

Arbitri: Călin Mateuț – Cristian Cășuț, Denis Calnacov.

Observatori: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt.

15 comentarii

  1. Eu cred ca Filipaș a văzut alt meci, bă la toate meciurile pe care le pierdeți sunt arbitrii de vina.

    0
    0
    1. Bai Cipri Flo tu ești arbitru și te-ai vândut la adversarii lui Filipaș și acum pui comentarii aiurea , ești cumva Coroban sau Bogdan Loredan ?????, arbitrati corect tu ai văzut fazele sau vorbești din auzite

      0
      0
      1. Alin, din păcate pt.beleni eu am fost la meci și cred ca față de tine ma pricep mult mai bine la fotbal.

        0
        0
  2. Dacă ai fost la meci și spui ca Bier nu merita cartonaș rosu sau ca nu a fost penalty atunci ar fii bine sa nu mai mergi la meciuri ca nu te pricepi deloc, sau sa pui un binoclu în geantă sa vezi de mai aproape, dar de fapt la fotbal si politica toți ne pricepem.

    0
    0
  3. Neutru find, de curiozitate m-am uita la faza la care belenii acuza albitrajul si nu pot sa nu comentez. Dacă ai fost la meci, ‘Cipri Flo’ și spui ca Bier nu trebuia eliminat la acea faza prietene ocupate de alteva și nu mai vorbi de fotbal, nu trebuia rosu, trebuia doua roșii! Întrare cu talpa ridicata direct pe abdomenul adversarului fără a avea intenția de a juca mingea se pedepsește cu rosu direct și o pedeapsa de 3 etape de suspendare!nu vreau sa întru în polemici cu tine și nici nu o sa mai comentez altceva dar cu siguranță ma pricep mai bine ca și tine la fotbal. Iar despre beliu o echipa nou promovata echipa mica cu o conducere slaba, ii normal sa fie furata de banditii de la ajf.

    0
    0
    1. Neutru, nu am spus ca Bier nu trebuia eliminat dar băieții de la Beliu în toate meciurile pe care le pierd acuza arbitrajul dar ei nu joaca nimic. Mai era unul de la Savarsin care tot acuza arbitrajul când pierdeau dar trebuie sa înțeleagă ca dacă tot bați din gura mai mult rău își fac.

      0
      0
      1. Spunea Filipaș la pauza ca pe el îl doare în p..a de arbitrii. Și încă ceva dacă tot ești suspendat ce cauți la vestiar în timpul pauzei, nu știi ca nu ai voie?

        0
        0
  4. Ma Cipri Flo pai în primele comentarii spuneai ca Filipaș a văzut alt meci iar acum ca Bier trebuia eliminat, pai dobitocule dacă Bier era eliminat și Beliu primea penalty nu învingea Beliu pe Zabrani și de unde știi tu ca Beliu nu joacă nimic pai dacă cu Paulis doua penalty pt Paulis acum ai recunoscut și tu ca arbitru a influențat rezultatul final, ce sa joace Beliu dacă meci de meci se fac greșeli mari împotriva lor, tu ești tare incoerent pana la urma ii dai dreptate la Filipaș ca arbitrii io furat pe Beliu.

    0
    0
  5. Lasati-ma cu Filipas asta !! pe unde merge doar circ face !! tot altii sunt de vina doar el nu !! e limitat baiatu, ar fi bine sa faca de urgenta un control psihiatric !!

    0
    0
  6. Bai ‘spionule’, Filipaș are control psihiatric făcut și unul sever chiar, dacă nu știi Filipaș ii polițist și unu foarte bun chiar. Face circ pentru dreptatea lui și pentru ca ii pasa, de ce nu a făcut circ după meciurile cu Zăbrani și Șimand acasă sau la Ineu, Curtici, Felnac, toate aceste meciuri au fost pierdute fără ca el sa comenteze ceva. În rest a fost furat pe fata la toate meciurile. Asta nu înseamnă că trebuia să câștige meciurile dar au fost greșeli flagrante care cu siguranță schimba soarta multor meciuri. Va găsiți voi sa comentați numai sa nu tăceți fără sa aveți habar de ceva. Mai bine te-ai duce tu sa îți faci un control psihiatric!

    0
    0
    1. Au la Spanioluuuulll???ca a venit puteri pe el săracu???du-te frate la control nu trimite pe Filipaș esti ceva antrenor de liga a6a?

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button